fbpx

Author: Admin

Tulisan Sentap Memang Disengajakan

Kenapa saya menulis tentang isu ICERD & ancaman terhadap Islam secara sentap? Sebab yang tulis secara ilmiah dah banyak sangat – tapi masih ramai orang Islam yang back-up abang besar mereka & siap sindir kumpulan yg berusaha menentang ICERD. Modus operandi sama macam isu OktoberFest dahulu. Dari awal kumpulan yang menentang dan konsisten melawan OktoberFest,

Main Pasir Buatan di KL RM30

Family is a must. Kalau kat kampung boleh main pasir, buat istana pasir, boleh mandi pantai – free. Kat Key El, main pasir buatan, tak boleh buat istana pasir, tak ada pantai nak mandi – RM30 seorang. Nasib baik penjaga tak kena bayar. Budak-budak ni seronok main pasir macam main pasir kat pantai. Tapi lagi

Melayu dan Islam Tak Perlulah Risau

Di Palestin, kaum Yahudi asalnya ialah pendatang di negara Palestin selepas dihalau (ada yang katakan ia konspirasi) dari bumi Eropah. Kemudian umat Islam Palestin berikan mereka perlindungan dan penempatan. Sedikit demi sedikit kaum Yahudi mengambil hak milik orang Islam Palestin sehingga berani mengisytiharkan negara Israel. Bukan setakat itu, malah orang Israel membina pengkalan tentera mereka

SeminarBMW Anjuran Badan Kebajikan Islam Petronas (BAKIP) Kota Kinabalu.

Terima jemputan untuk berkongsi modul #SeminarBMW nun jauuuuuuh di Kota Kinabalu Sampai di sana malam tadi dan terus balik ke KL selepas program, esok ada program Train The Consultant (TTC) pula. Dengan peruntukan masa sejam setengah tadi, mudah-mudahan para peserta dapat manfaat dan amalkan beberapa ilmu kewangan yang sempat dikongsi. Terima kasih atas jemputan Badan Kebajikan Islam

Perancangan Harta Pusaka Bukan Sekadar Wasiat

“Saya dah buat wasiat, insyaALLAH nanti mudah proses pembahagian harta pusaka”. Benarkah begitu? Bergantung kepada situasi. Perancangan harta pusaka bukan sekadar buat wasiat. Berikut situasi yang biasa saya hadapi. – Ramai yang saya jumpa menyangka dengan adanya wasiat, maka sudah selesai perancangan harta pusaka. – Malah ramai juga yg sangka, kos utk pengurusan pusaka cukup

Mengimbau Kenangan Lama

Gambar ini betul-betul mengimbau kenangan lama. Waktu ini pejabat berkongsi dengan beberapa rakan lain; Tn Amin Idris, Tn Ust Syaari Ab Rahman & Tn Mohd Faiz. Kini masing-masing sudah berhijrah meneroka bisnes masing-masing. Team INFAQ ketika ini, awal 2015 hanya mempunya ejen sekitar 10 orang sahaja dan hanya fokus bisnes takaful dan baru mencuba bidang pusaka dan berpusat di

Awas! Dengan GoldCoin

GoldCoin, jauh lebih awal wujud berbanding Bitcoin, LaVidaCoin, HarapanCoin mahupun SontotCoin. Ia yang sudah lama wujud di Malaysia dan menjalar dalam masyarakat tanpa disedari bahayanya berbanding coin-coin lain tadi. Banyak mendatangkan musibah kesihatan kepada ummat di sebalik keenakannya yang menggiurkan. Sekali sontot boleh potong kaki! Awas, berhati-hati! Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

“#SeminarBMW Upgrade Ilmu Kewangan Kita” – Testimoni Peserta Seminar Bijak Merancang Wang

Satu lagi perkongsian dan testimoni dari peserta #SeminarBMW semalam. Lagi perkongsian dan testimoni boleh scroll FB saya atau klik hashtag #SeminarBMW “Cukup mudah difahami tentang kewangan dan #newbieskewangan lagi lagi ‘fresh graduated’ yg luar bidang mahupun yg dah lama” “Ilmu kewangan islam ini perlu dipelajari dan difahami terutama buat anak muda sebab anda sukar dapat ilmu-ilmu begini di kampus

7 Tanda Anda Berpotensi Menjadi Hebat!

7 Tanda Anda Berpotensi Menjadi Hebat! 1. Anda suka bertanya soalan. Kajian dari Havard mengatakan, pekerja yang suka bertanya didapati lebih kompeten berbanding dengan pekerja yang kurang bertanya. 2. Anda seorang yang “resourceful” Saya tak pasti bagaimana nak terjemahkan perkataan “resourceful”. Ia digambar seseorang yang selalu mencetuskan sesuatu inovasi, bukan hanya menunggu. Mungkin hampir sama
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com