fbpx

Author: Admin

Ejen Pelaburan Saya Juga Ada Di Miri

Ini adalah perkongsian dari FB Tuan Sabri Amin berkenaan pelaburan melalui platform Single License Investment. Jika ada rakan-rakan di Miri yang ingin menyertai pelaburan melalui platform Single License Investment sebagai perunding ataupun pelabur, boleh hubungi top performer saya ini. Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

Infinity War: Afyan VS Alfafa (Episod 1)

Saya rasa peperangan saya dengan Norsham Alfafa ni dah macam Avengers dgn Thanos. Liat betul. Belek-belek time line FB ini rupa-rupanya sejak Ogos 2013 lagi! Kebetulan, ketika status ini ditulis Ogos 2018, bermakna bulan ini genap 5 tahun. Boleh sambut anniversary dah ni. Hahaha! Dan petang tadi, hendak dijadikan cerita, saya ditag oleh Sdra Khairul Ezuwan di

Kenangan Di Arafah

Sejak 3 – 4 minggu lepas apabila saya kongsikan pengalaman mengerjakan haji melalui gambar dan video, ramai yang menyangka saya sedang mengejakan haji. Ada rakan-rakan yang berjumpa saya di program, menyapa “Eh, dah balik haji ke?”. Aduh… Ingat saya pergi haji balik hari? Hahaha Ini kes tengok gambar dan video di FB tapi tak baca

Sesi Training Melalui Video Conference di INFAQ

Antara fasiliti yang kami sediakan di INFAQ Consultancy ialah aktiviti training dan monitoring serta coaching dijalankan secara video conference. Ia memudahkan para perunding kami yang berada di beberapa lokasi di luar Lembah Klang untuk menimba ilmu biarpun jarak dan geografi memisahkan. Malam tadi, sesi mingguan ini dijalankan dengan membawakan sesi perkongsian daripada perunding kami yang

#SeminarBMW Bersama Warga Maktab PDRM, Cheras

Pagi tadi berprogram bersama warga Maktab PDRM, Cheras dalam Mini Seminar Bijak Merancang Wang #SeminarBMW. Pertama kali beraksi di hadapan abam-abam dan hakak-hakak polis. Mana-mana kontinjen, balai atau IPD yang ingin menjemput saya lagi, dialu-alukan. Harap-harap lepas ini kalau kena tahan road-block, mereka boleh lepaskan saya  Paling kurang dapat waive rekod saman. Huhu…. Sumber dari FB

Muhasabah Korban

Ketika hendak beli kereta; “Mestilah nak beli kereta yg paling bagus. Takpe mahal sikit. Biar selesa nak bawa sana sini”. Masa nak beli rumah; “Alang-alang beli, biarlah yg puas hati. Lepas itu kita renovate ikut citarasa kita. Takpa mahal sikit, nak duduk lama utk anak cucu cicit”. Masa langgan Astro; “Walaupun ada yg free NJOI,

Apa Alasan Kita?

Apa alasan kita? Berita dipetik dari Berita Harian; “Warga emas mula menabung hasil pendapatan sebagai kelasi sejak 1950: SIMPAN 30 SEN SEBULAN TUNAI HAJI” KUCHING: Dengan berpegang kepada pepatah Melayu ‘sedikit sedikit, lama-lama jadi bukit’, seorang warga emas, Mail Brahim, 77, yang menyimpan 30 sen sebulan bermula 1950, akhirnya mempunyai simpanan mencukupi untuk menunaikan fardu

Selesai Program Back 2 Basic-Unit Trust

Cerita semalam, training Back2Basic: Unit Trust bagi Team #INFAQInvestment oleh Tuan Ridzuan Idris dan Tuan Mohd Rosyaidi. Dalam training ini, para peserta didedahkan perkara-perkara asas tentang unit amanah; 1. Asas unit trust – Konsep pelaburan unit trust – Perbezaan unit trust dengan pelaburan lain – Kelebihan dan kekurangan unit trust 2. Fund Fact Sheet: “Surat Beranak” setiap dana unit trust

Takaful Seisi Keluarga

Takaful Untuk Seisi Keluarga Tip RM | Takaful untuk satu keluarga. Untuk satu keluarga, contohnya suami-isteri yang mempunyai 3 orang anak, dengan bajet RM500 – apakah plan yang perlu dilanggan oleh mereka? (a) Bahagikan RM500 kepada kesemua 5 anggota keluar jadi RM100 setiap orang. (b) RM200 untuk suami, RM150 untuk isteri dan bakinya untuk anak-anak.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com