fbpx

Author: Admin

Blagk Panther (2014)

Blagk Panther (2014) Masihkah kau ingat kisah ini? Blagk Panther atau nama sebenarnya T’Blagak son of T’Delay, Prince Of Wakalah yang menguasai logam termahal di dunia, Vibraniemas yang sangat bernilai. Dia menjalankan aktiviti jual beli Vibraniemas secara delay di kalangan rakyat Wakalah. Aktiviti ini dikesan oleh Erik Killsontot yang mengesyaki ia adalah aktiviti yang boleh

Liputan Kosmo-Belia Perlu Kuasai Ilmu Mengurus Wang

Soalan paling kerap ditanyakan kpd saya oleh wartawan apabila menemuramah tentang topik-topik kewangan, ialah; “Pada pendapat Encik Afyan, bagaimana kita nak menghadapi cabaran dan mengatasi masalah ini?” Tidak kira isu; – wang persaraan tak cukup, – rakyat Malaysia sukar menyimpan, – polisi takaful under insured, – orang muda sukar beli rumah, – harga rumah mahal,

Tips RM-Jangan Ikut Majoriti Membuta Tuli

Tips RM | Jangan Ikut Majoriti Membuta Tuli Prinsip saya mudah, dalam hal kewangan; jangan mudah-mudah buat apa yg majoriti buat. Statistik menunjukkan majoriti rakyat Malaysia gagal dalam perancangan kewangan.  Majoriti rakyat gagal membuat simpanan, hatta untuk menyediakan RM1,000 jika kecemasan pun susah.  Majoriti rakyat Malaysia tidak memiliki pun plan takaful.  Majoriti yang melanggan polisi

Pelaburan Jual Beli Emas; Raikan Perbezaan Pendapat

Beberapa orang rakan bertanyakan saya hal ini. Secara personal, saya menghormati semua pandangan dari alim ulama dalam bidang ini. Ia adalah satu rahmah buat ummah dan pengguna. Semoga semua berlapang dada dan harapan saya perbezaan ini ditangani dengan harmoni. Yang penting perbezaan pendapat itu datang dari ilmuan Islam yang selayaknya bukan dari Tok Penyangak, Khalifah

Syabas! Top Performer Perunding INFAQ Bulan Januari 2018

Tahniah diucapkan buat rakan-rakan perunding INFAQ dari #TeamTakaful dan #TeamInvestment yang mendapat pencapaian terbaik untuk bulan Januari 2018. Barisan Top Achievers #TeamTakaful Tuan Zariff Zahari (Lembah Klang) Tuan Faris Addenan (Lembah Klang) Cik Puan Suziana Warde Warge (Lembah Klang) Tuan Rm ‘Azman (Utara) Tuan Shakir Abdul Ghafar (Lembah Klang) Barisan Top Achievers #TeamInvestment Tuan Mohd Rosyaidi (Lembah Klang) Cik Puan Khadijah Zikri (Lembah Klang) Tuan Arif Rani (Johor Bharu) Tuan Husshaini Bin Hamid (Lembah Klang) Tuan ESz Sabri (Miri, Sarawak)

Rumah-Pesanan Seorang Ayah

“Anak-anakku… Maafkan ayah sebab kita masih menyewa sampai sekarang. 30 tahun lepas ayah percaya kata-kata nasihat seorang tauke jubah bahawa harga rumah akan turun dari RM400,000 ke RM80,000 Masa tu ayah muda lagi. Baru-baru nak up. Ayah sebenarnya dah mula buat simpanan. Tapi lepas dengar nasihat tu, ayah pun guna duit tu untuk berniaga. Sebab

Petikan Tulisan Bertajuk “Konspirasi Para Isteri Memboroikan Suami”

Menerusi satu kajian yang dilakukan oleh sekumpulan penyelidik daripada University of Bath’s School of Management di England terhadap 9,000 individu yang telah berkahwin, hampir 100 peratus daripada mereka memiliki indeks jisim tubuh (BMI) yang lebih tinggi kira-kira lima bulan selepas berumah tangga. Kajian pada tahun lalu itu turut mendedahkan, BMI lelaki akan meningkat berterusan terutamanya

Rumah Terpaksa Dijual Bawah Harga Pasaran

Waktu terbaik untuk membeli rumah ialah 10 tahun yang lepas. Waktu kedua terbaik ialah SEKARANG. Apabila “supply”, melebihi “demand”, pembeli ada banyak pilihan dan penjual terpaksa jual dengan harga di bawah nilai pasaran. Jika rumah sub-sale, mudah-mudah untuk dapat harga 10% ke 15% bawah harga pasaran. Bagi rumah undercon pula, siap boleh dapat tunai dan

Elak Makanan Manis; Turun Berat Badan

Setiap kali nak makan makanan manis atau minum air bergula, boleh tengok poster-poster ini. (Lihat di bawah) Semoga apabila melihat gambar-gambar di sini, kita akan rasa insaf untuk mengelak dari pengambilan makanan manis. Pengalaman saya tak amalkan makanan manis dan beberapa tip diet lain, saya berjaya turunkan berat badan 5kg ke 6kg dalam masa 4-5
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com