fbpx

Author: Admin

Kedai Rahsia Jual Baju T’Challa

Mula-mula apabila ada orang tanya “beli dekat mana baju ni?”, saya anggap ia hanya gurauan sahaja. Rujuk posting asal dalam komen, ramai juga yang tanya juga tanya soalan tu. Saya hanya anggap ia gurauan dan respon “Rahsia” diikuti ikon smiley. Tapi apabila soalan itu dikemukakan oleh Puan Izzah Jasmon, Tauke Jubah ARDEN dengan serius nak tahu,

Drama ‘Pembongkaran’ Haters Zaman Blagk Panther a.k.a T’Blagak The King Of Wakalah

Asalnya saya malas nak layan mamat ni, tapi nampaknya dia bersungguh-sungguh mengatakan “rahsia korang dalam genggaman aku laaa”, maka saya cuit sedikit tanpa mention pun nama. Sebelum itu di beberapa posting saya nampak sangat beliau komen benda sama, lepas FB detect komennya sebagai spam, boleh pula dia bising. Tak kenal pun mamat ni sebenarnya. Rupa-rupanya

Antara Perkongsian Peserta #SeminarBMW KL 2018

Seminar Bijak Merancang Wang #SeminarBMW edisi KL 2018 sudah berlangsung semalam. Antara testimoni peserta dari tulisan-tulisan mereka yang saya kongsikan di FB saya : “Andai di berikan emas permata Ku pilih senyumanmu..” Nota kepala: Saya pilih emas & permata walaupun senyumanmu manis menawan.  Alhamdulillah, jauh datang nak berguru dengan Tuan Afyan Mat Rawi. Tinggi harapan dapat mengelak

#SeminarBMW Pertama Untuk 2018 Telah Berlangsung

Kali terakhir #SeminarBMW untuk publik ini diadakan kira-kira setahun lalu dan siang tadi berlangsung kali yang pertama utk tahun 2018. Ia akan diikuti di beberapa lokasi lain; minggu depan di JB mewakili zon Selatan dan diikuti minggu berikutnya di Sungai Petani, Kedah mewakili Zon Utara. Bulan seterusnya di Melaka dan akan berakhir di Kuantan, mewakili zon Pantai

Blagk Panther (2014)

Blagk Panther (2014) Masihkah kau ingat kisah ini? Blagk Panther atau nama sebenarnya T’Blagak son of T’Delay, Prince Of Wakalah yang menguasai logam termahal di dunia, Vibraniemas yang sangat bernilai. Dia menjalankan aktiviti jual beli Vibraniemas secara delay di kalangan rakyat Wakalah. Aktiviti ini dikesan oleh Erik Killsontot yang mengesyaki ia adalah aktiviti yang boleh

Liputan Kosmo-Belia Perlu Kuasai Ilmu Mengurus Wang

Soalan paling kerap ditanyakan kpd saya oleh wartawan apabila menemuramah tentang topik-topik kewangan, ialah; “Pada pendapat Encik Afyan, bagaimana kita nak menghadapi cabaran dan mengatasi masalah ini?” Tidak kira isu; – wang persaraan tak cukup, – rakyat Malaysia sukar menyimpan, – polisi takaful under insured, – orang muda sukar beli rumah, – harga rumah mahal,

Tips RM-Jangan Ikut Majoriti Membuta Tuli

Tips RM | Jangan Ikut Majoriti Membuta Tuli Prinsip saya mudah, dalam hal kewangan; jangan mudah-mudah buat apa yg majoriti buat. Statistik menunjukkan majoriti rakyat Malaysia gagal dalam perancangan kewangan.  Majoriti rakyat gagal membuat simpanan, hatta untuk menyediakan RM1,000 jika kecemasan pun susah.  Majoriti rakyat Malaysia tidak memiliki pun plan takaful.  Majoriti yang melanggan polisi

Pelaburan Jual Beli Emas; Raikan Perbezaan Pendapat

Beberapa orang rakan bertanyakan saya hal ini. Secara personal, saya menghormati semua pandangan dari alim ulama dalam bidang ini. Ia adalah satu rahmah buat ummah dan pengguna. Semoga semua berlapang dada dan harapan saya perbezaan ini ditangani dengan harmoni. Yang penting perbezaan pendapat itu datang dari ilmuan Islam yang selayaknya bukan dari Tok Penyangak, Khalifah
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com