fbpx

Author: Admin

Appreciation Night & Champions Gathering di Ikhlas Point, Bangsar.

Semalam (17/01/2018) telah diadakan Kuala Lumpur Branch Appreciation Night & Champions Gathering di Ikhlas Point, Bangsar. Alhamdulillah Team INFAQ Consultancy¬†telah berjaya merangkul beberapa anugerah iaitu: ūüŹÖBEN Ceremony Awards (3rd Quarter BEN Achiever) Tn.¬†Amifarez Hamidun Tn.¬†Shakir Abdul Ghafar Tn.¬†Arif Rani Tn.¬†Az Lan Tn.¬†Faris Addenan Tn.¬†Shafiq Maszalan Tn.¬†Hannan Shawalludin Tn.¬†Rm ‘Azman Tn.¬†Saifudin Nasib ūüŹÖTop Direct Unit Tn.¬†Afyan

Sedikit Perkongsian Tentang Rumah Dan Hartanah

AWAS! AGAK PANJANG. BUKAN TENTANG DRYER¬† TAPI TENTANG RUMAH & HARTANAH. <Boleh simpan dan share dulu> Masuk tahun 2018 seminggu dua ini, saya banyak melakukan “window-shopping” untuk membeli rumah kediaman. Teringat kali pertama saya window-shopping begini pada tahun 2008, ketika membeli rumah kediaman pertama. Ketika itu bukan zaman internet seperti sekarang. Belum ada Facebook dan

Top Achievers INFAQ Disember 2017, Tahniah!!

Tahniah diucapkan buat rakan-rakan perunding INFAQ dari¬†#TeamTakaful¬†dan¬†#TeamInvestmentyang mendapat pencapaian terbaik untuk bulan Disember 2017. Barisan Top Achievers #TeamTakaful Tuan¬†Rm ‘Azman¬†(Utara) Tuan¬†Shakir Abdul Ghafar¬†(Lembah Klang) Tuan¬†Saifudin Nasib¬†(Lembah Klang) Barisan Top Achievers #TeamInvestment Tuan¬†Mohd Rosyaidi¬†(Lembah Klang) Cik Puan¬†Noor Aidawiyah Bidin¬†(Lembah Klang) Tuan¬†Arif Rani¬†(Johor Bharu) Cik Puan¬†Khadijah Zikri¬†(Lembah Klang) Tuan¬†Ahmad Hawari¬†(Lembah Klang) TAHNIAH! TAHNIAH! TAHNIAH! Berminat ingin menyertai

Selamat Datang Buat Followers Baru

Selamat datang buat followers baru ke FB¬†Afyan Mat Rawi. Sya tak perasan berapa banyak yang baru. Cuma yang saya ingat sebelum ini tak sampai pun 60,000 tapi pagi ini apabila tergerak nak cek, dah cecah 62,000! Tak sempat nak screenshoot detik followers ke 60,000. Hehe… Terima kasih kerana sudi follow FB ini gara-gara viral perkongsian

Nampak Lain La Encik Afyan

Tadi jumpa seorang kenalan. Ketika bersembang, dia perkenalkan saya kepada rakannya, “Inilah Encik Afyan”, katanya. “Oh, ini Encik Afyan Mat Rawi?”, kata rakannya. Saya senyum mengangguk. “Nampak lain la Encik Afyan berbanding facebook”, kata rakan kepada kawan saya tadi. “Ye la. Nampak kurus sekarang”, kata kawan saya. Hati pun berbunga-bunga…. Berkira-kira hendak kongsikan tips diet

Kisah ‘Bibik’ Elektrik

1. Tengah buat apa tu? Tengah beratur panjang menunggu giliran di kedai dobi ke? Hehe… 2. Saya dulu macam ini juga. Beratur panjang untuk membasuh dan mengeringkan pakaian di kedai dobi. Tapi sekarang tidak lagi. Selepas wujud “bibik” eletrik ini¬†ūüôā 3. Kisahnya sekitar Disember 2016 – Januari 2017. Tarikh ini saya ingat, sebab setiap kali

#Seminar BMW 2018 – Daftar Segera

Akan datang; Seminar Bijak Merancang Wang 2018 Peserta akan dapat; – Program seminar sehari 8:30 pagi hingga 5:30 ptg utk belajar bagaimana merancang a kewangan. – Ebook Bijak Merancang Wang yg berharga RM49 – Buku manual perancangan kewangan menggunakan model INFAQ Untuk pra-pendaftaran, RM88 sahaja seorang. 1) 24/2/2018, Sabtu – Gombak, KL 2) 3/3/2018, Sabtu

Infografik-Kos Sebenar Memiliki Kereta

Kos sebenar memiliki kereta. Kongsikan kiraan anda. http://afyan.com/jom-kira-kos-sebenar-penggunaan-kereta-an‚Ķ/ Follow FB¬†Afyan Mat Rawi¬†utk tip-tip kewangan. Seminar Bijak Merancang Wang 2018 di KL, Sungai Petani, JB, Melaka Detail di¬†https://infaq.antr.co/seminar-bmw-2018-pra-pendaftaran     Sewa kereta lebih jimat di WAHDAH  

Tempoh Polisi Sebaiknya Sehingga 80 Tahun

Berapa tempoh polisi takaful anda? Jika tempoh polisi anda sehingga usia anda bawah 70 tahun, elok ia disemak supaya ia sesuai dengan keperluan sebenar kewangan anda. Jangka hayat rakyat Malaysia adalah 72 ke 79 tahun. Dan angka itu semakin bertambah sesuai dengan perkembangan semasa dan teknologi perubatan. Jika polisi takaful anda, sama ada life protection

Berapa Lama Tempoh Polisi Anda Berkuatkuasa?

Antara perkara penting dalam melanggan polisi takaful ialah berapa lama tempoh polisi tersebut berkuatkuasa. ‚ŹĪ¬†Secara idealnya, bagi tujuan untuk melindungi pendapatan (income protection), tempoh perlindungan yang perlu kita langgan ialah sehingga umur persaraan iaitu sehingga usia kita 60 tahun. Sebab, fungsi “income protection” ketika kita mempunyai pendapatan. Jika sudah tiada pendapatan, ia tidak lagi relevan.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com