fbpx

Author: Admin

GetCover Bakal Bermula?

Ingat lagi GetCover? Ada sinar di hujung jalan nampaknya. Baca: http://www.thestar.com.my/…/bank-negara-kicks-off-fintech-w… Baca juga posting lama saya http://afyan.com/pendaftaran-getcover.html/ http://afyan.com/get-cover-malaysia-1st-mobile-application…/

Muhasabah Ramadhan 4

“Alhamdulillah, dah dekat 2 minggu Ramadhan” “Alhamdulillah” “Eh, kau dah berapa juz Quran?” “Alhamdulillah 10 juz. Satu hari satu juz” “Bagus” “Eh, kau berapa juz dah?” “Aku? Paling kurang 2-3 juz sehari” “Wah, maknanya dah nak khatam la? Alhamdulillah!” “Errr… Aku gilir-gilir” “Maksud kau?” “Juz tembikai, juz epal, juz anggur, juz oren, juz mangga” “Astaghfirullah!”

Hebahan

Kalau ada dari kalangan rakan-rakan yg ingin membayar zakat di bulan Ramadhan ini, jemput bayar melalui portal ini. http://www.kmss.edu.my/bayar-zakat/ Tidak kira zakat fitrah, zakat pendapatan, zakat perniagaan dsb Ia dibayar terus ke Lembaga Zakat Selangor dan ada resit LZS utk urusan rebet cukai. Portal ini oleh Khalifah Model School selaku Penolong Amil Zakat. Jika ada

Tragedi Bapa Tinggal

Tragedi seorang bapa tinggal. Bangun tidur, dengar bunyi azan. Tengok telefon ada 11 misscall dari isteri di kampung. Rupa-rupanya setting silent. Entah kenapa jam loceng yg berbunyi nyaring pun tak perasan pagi ini. Selalu dia yg tolong “kejut” dari jauh. (Nota: Isteri saya sedang berpantang di kampung)   Kombinasi bunyi loceng jam dan deringan telefon

Tip Jika Tidak Mahu Medical Card

Sebenarnya saya hendak promo medical card untuk mengatasi masalah ini, tapi sebab sudah ramai sangat ejen yang menggunakan point ini untuk mempromosi medical card, maka saya batalkan. Saya tahu, tentu ramai rakan-rakan yang meluat dengan ejen-ejen takaful yang menggunakan kesempatan ini untuk mempromosi medical card. Jadi, saya cadangkan beberapa cara alternatif untuk mengatasi masalah ini,

Tahniah Rakan-rakan Infaq Partners

Aktiviti semalam, sesi latihan mingguan utk #TeamINFAQInvestment unit trust Single License Investment kami di One Solution Advisor, Shah Alam. Sesi malam tadi, diisi dengan sesi Tuan @Hawari yg berkongsi tentang tanggungjawab dan peranan seorang konsultan unit amanah yg bukan sekadar menjual produk tapi sebagai advisor utk berkongsi kpd prospek maklumat-maklumat penting kpd pelanggan sebelum melabur. Beliau juga

Hijrah ke Ofis Baru

Kami #TeamINFAQ yg terdiri dari #TeamINFAQTakaful dan #TeamINFAQInvestment baru selesai mengadakan perjumpaan suku-tahunan kami di pejabat kami di Medan Selayang, Batu Caves, malam tadi. Dengan pertambahan ejen-ejen baru dengan pesat dalam masa setahun kebelakangan ini, mengkehendaki kami berpindah dari pejabat lama di Tmn Sri Gombak ke Medan Selayang, Batu Caves. Mudah-mudahan dengan pernghijrahan ini memberi momentum baru dalam bisnes kami. Malam
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com