Pernah dengar ada ejen takaful promote medical card dengan ayat begini:

“Jangan ambil medical card stand alone, takde saving. Baik ambil medical card rider yang attach dgn investment-link sebab ada saving”.

Pernah? Pernah? Pernah?

Jika anda baru nak melanggan dengan ejen yang mempromosi begitu, better fikir 126 kali.

Baca testimoni-testimoni ini.

Jika anda sudah melanggan medical card seumpama itu selama beberapa tahun, better check cash value polisi Tuan-Puan.

Nota: Saya memiliki kedua-dua medical card stand alone dan medical card rider dengan investment-link.

Testimoni-testimoni ini dari FB saya

 

1
Testimoni Medical Card Saving 1
2
Testimoni Medical Card Saving 2
3
Testimoni Medical Card Saving 3

Comments

  1. Ambil takaful ataupun medical card,memang fokus utamanya mendapatkan perlindungan sebaik mgkin,bukan untuk tujuan pelaburan dan simpanan.Tapi kita tak tahu risiko mana yang akan kita hadapi in future,kalau kena musibah dan sakit semua,mmg berbaloi ambil yang standalone dan tak ada nilai duit terkumpul ni,tapi jika dh bayar sampai 100 tahun tapi tiada berlaku apa-apa yg mudarat, sesen duit pun tak dapat,mesti masa tu kita akan rasa nk gak dpt duit sket kalau dh bayar bertahun2…apa pun,ada pro and cons dlm plan jenis standalone dan yang investment-linked …terpulang pada kita,nk dpt mcm mana….tiada istilah siapa lebih baik,tapi siapa yang lbh sesuai mengikut keperluan dan keinginan kita…tu je…

  2. Jadi, adakah memang kita tak perlu ambil yang ada investment link / simpanan? Jika tidak, apakah kebaikan ambil pelan yang ada investment link / simpanan?

    Terima kasih atas jawapan tuan.

Apa komen Sdra/i tentang tulisan ini?