fbpx

Category: Isu Semasa

Tulisan Sentap Memang Disengajakan

Kenapa saya menulis tentang isu ICERD & ancaman terhadap Islam secara sentap? Sebab yang tulis secara ilmiah dah banyak sangat – tapi masih ramai orang Islam yang back-up abang besar mereka & siap sindir kumpulan yg berusaha menentang ICERD. Modus operandi sama macam isu OktoberFest dahulu. Dari awal kumpulan yang menentang dan konsisten melawan OktoberFest,

Melayu dan Islam Tak Perlulah Risau

Di Palestin, kaum Yahudi asalnya ialah pendatang di negara Palestin selepas dihalau (ada yang katakan ia konspirasi) dari bumi Eropah. Kemudian umat Islam Palestin berikan mereka perlindungan dan penempatan. Sedikit demi sedikit kaum Yahudi mengambil hak milik orang Islam Palestin sehingga berani mengisytiharkan negara Israel. Bukan setakat itu, malah orang Israel membina pengkalan tentera mereka

Awas! Dengan GoldCoin

GoldCoin, jauh lebih awal wujud berbanding Bitcoin, LaVidaCoin, HarapanCoin mahupun SontotCoin. Ia yang sudah lama wujud di Malaysia dan menjalar dalam masyarakat tanpa disedari bahayanya berbanding coin-coin lain tadi. Banyak mendatangkan musibah kesihatan kepada ummat di sebalik keenakannya yang menggiurkan. Sekali sontot boleh potong kaki! Awas, berhati-hati! Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

Kenapa Saya Tak Minat Jadi Pelakon

Saya tak pasti berapa bonus yang Awie dan Delimawati dapat. Saya juga tak pasti berapa yang Jalil Hamid dapat sepatutnya untuk shooting tersebut. Tapi ini juga antara sebab kenapa saya tak berminat menjadi pelakon, tapi lebih senang kerjaya dalam bisnes takaful. Hoho! Nak jadi pelakon, perlu datang screen-test, tengok rupa – baru ada peluang berlakon.

Ketika Kita Sedang Berkira-kira

Ketika kita sedang berkira-kira untuk beli periuk jenama Nozza atau Philip, Ketika kita sedang berkira-kira untuk masak apa hari ini, Ketika kita sedang berkira-kira untuk makan di mana nanti, Ada keluarga yang sedang merebus batu untuk memujuk anak-anak yang kelaparan…. Ketika kita sedang bersungut tentang gaji minima RM1,1000, Ketika kita sedang bersungut komisen kita dipotong

Rebus Batu Pujuk Anak Kelaparan

REBUS BATU PUJUK ANAK KELAPARAN BOTA: “Kesempitan hidup pernah memaksa saya memujuk empat anak yang kelaparan dengan merebus batu sebelum meminta mereka tidur dan akan dikejutkan selepas ‘makanan’ itu masak sementara saya mencari lauk,” kata ibu tunggal, Noorhayati Said. Noorhayati, 41, bergelar ibu tunggal sejak 14 tahun lalu, selepas berpisah dengan suami yang hilang tanpa

Jelajah Restoran Mamak

Pagi-pagi Selasa rasa agak janggal keluar rumah, jalan tak jammed. Baru teringat, hari ini cuti Deepavali. Tak ada kerja, saya pun pusing-pusing dari Sri Gombak ke Batu Caves sambil-sambil perhatikan restoran-restoran mamak sekitar sini. Berikut adalah restoran-restoran mamak yang ada sekitar sini : 1. Restoran Thaqwa, Sri Gombak – BUKA. Restoran ini memang paling popular

Keringat Seringgit

Keringat Seringgit Baling: Hanya RM1 sekilogram. Itulah bayaran yang diterima penoreh getah yang memerah keringat dari pagi hingga tengah hari di kebun yang disewa mereka. Dengan harga serendah itu, mereka mengikat perut dan terpaksa berhutang demi membeli sekilogram beras untuk keperluan seisi keluarga. Ikan tamban masin dan ulam pucuk pelam yang dikutip sekitar rumah adalah

Sindiran Halus Dialu-alukan

Dalam manifesto PH dahulu memang tiada agenda untuk mansuhkan PTPTN, yang ada ialah pengecualian pembayaran jika pendapatan gaji bawah RM4,000. Yang ada agenda untuk mansuhkan PTPTN ialah dalam manifesto PAS. Sekarang, PH gagal laksanakan manifesto tersebut. Kalau kita buat plan begini boleh tak, dalam PRU akan datang kita pakat-pakat undi PAS pula? Agak-agak PAS nanti
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com