fbpx

Category: Skim Cepat Kaya

Awas! Norsham Alfafa Masih Aktif

Ini mesej yang baru saya terima Norsham Alfafa masih aktif. Masih mencari mangsa-mangsa baru yang naif, dengan modus operandi yang baru. Kali ini tanpa gunakan medium media sosial sebab sudah banyak kali kantoi. Berjaga-jaga! Bacaan lanjut di blog http://afyan.com/?s=alfafa, ada lebih 10 artikel dan tulisan saya tentang Alfafa yang sudah saya bongkar sejak tahun 2013. Siap

Akhirnya M Face Tersontot Di Pintu Shorga

Innalillah…. Akhirnya MFace tersontot di pintu shorga. Moga beliau tenang di sana. Saya pernah berikan hint dan peringatan tentang skim ini dahulunya… Pagi tadi saya share berita cerita sontot MFace, skim yg pernah saya berikan peringatan sepintas lalu beberapa tahun lepas. Ada beberapa komen yang “rindukan” status-status agresif & ofensif suatu ketika dahulu membuat pembongkaran

Sajak Sempena Hari Guru

SAJAK SEMPENA HARI GURU Jika hari ini seorang scammer mencari mangsa, Jika hari ini seorang ostad berkoiah menjual rumah murah tak masuk akal, Jika hari ini seorang Atok berlagak jual emas ETA, Jika hari ini seorang Sheikh promote skim hotel Mekah, Jika hari ini seorang PhD holder palsu promote skim kopi serangga dpt hibah bulan-bulan,

Berhati-hati Dengan Bapak Scammer

Jangan mudah percaya pada tawaran yang “too good to be true” Scammer takkan mengaku dirinya scammer. Scammer akan datang dengan pelbagai bentuk, wajah, nama dan pakaian. Ia akan datang dengan membawa nama tokoh ternama dan VVIP. Ia juga boleh datang dengan title patuh syariah. Mereka lakukan semua ini, tidak lain tidak bukan hanya semata untuk

Drama ‘Pembongkaran’ Haters Zaman Blagk Panther a.k.a T’Blagak The King Of Wakalah

Asalnya saya malas nak layan mamat ni, tapi nampaknya dia bersungguh-sungguh mengatakan “rahsia korang dalam genggaman aku laaa”, maka saya cuit sedikit tanpa mention pun nama. Sebelum itu di beberapa posting saya nampak sangat beliau komen benda sama, lepas FB detect komennya sebagai spam, boleh pula dia bising. Tak kenal pun mamat ni sebenarnya. Rupa-rupanya

Dengan Rasminya ARBA / Kopi Pak Belalang / CWC Sudah Tersontot

1. Semalam PDRM keluarkan senarai 30 syarikat sontot yang menipu pelabur dengan jumlah RM3.8 billion! 2. Salah satunya ialah syarikat CWC / ARBA / Kopi Pak Belalang. Rujuk https://www.bharian.com.my/…/pdrm-dedah-30-syarikat-tipu-pe… 3. Syarikat ini sudah lama saya dedahkan sebagai syarikat yang too good to be true, secara spesifiknya sejak 6 Disember 2014! Bulan ini genap 3 tahun daripada

Saya Cabar ARBA / CWC Saman

Seorang rakan FB saya terima 8 surat dari peguam ARBA / CWC. Selain ini, ada lagi beberapa rakan yg katanya dihubungi (baca: diugut) oleh pihak ARBA CWC supaya jangan menulis pasal mereka di FB. Hairan betul, saya yg bongkar pasal ARBA sejak 2 tahun lepas tak dapat apa-apa surat ARBA / CWC? Penakut betul. Nak

Polis Dedah Senarai 30 Syarikat Skim Penipuan

Polis mendedahkan senarai 30 syarikat pelaburan sontot yang dipercayai terbabit dalam penipuan membabitkan kerugian kira-kira RM3.8 bilion. Rekod Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman menunjukkan seramai 974,301 individu menjadi mangsa syarikat sontot terbabit. Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial JSJK Bukit Aman, Datuk Amar Singh Ishar Singh, berkata kebanyakan syarikat sontot itu baru didaftar selepas
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com