fbpx

Category: Skim Cepat Kaya

Mahal lah

Ketika diajak menyertai Seminar Bijak Merancang Wang; “Berapa yuran? RM147? Woi, mahalnya! Banyak kot boleh buat dengan RM147 tu. Boleh buat beli makanan. Boleh tengok movie. Kau takpelah, banyak duit”. Ketika diajak menyertai skim perlindungan takaful; “Mahallah RM200 proposal tu. Nanti dululah, company¬†sudah cover. Lagipun tengah nak guna duit ni. Nak kena bincang dengan isteri

Pengakuan Mangsa Skim APUM

Pengakuan salah seorang mangsa skim sontot APUM. “mula2 kwn bwk g tempat dia . dia cakap nk share something pastu dh sampai dia perkenalkan tempat tu dan mcm2 la . pastu dia pnggil org atas mula explain pasal bisnes ni . pastu dorg brainwash la janji mcm2 kalau dh masuk kaya gila nak berenti belajar

Pembentangan Bajet 2017

Saya baru terima mesej ini tadi, berkenaan pengumuman yang bakal diumumkan kerajaan menjelang pembentangan Bajet 2017 akan datang. Nampak macam “too good to be true”, tapi tidak mustahil ia akan dilaksanakan menjelang PRU tahun depan. Berdasarkan iklim politik semasa, parti pemerintah sanggup berbuat apa sahaja untuk meraih kepercayaan rakyat untuk kekal releven selepas PRU akan

Umpan Hotel Mekah?

Umpan hotel Mekah? Macam pernah dengar, tapi di mana ya? Saya sudah remind banyak kali skim sontot Mecc Fund / Islamic Hotel / Mecca Islamih Hotel ini. Rujuk; 1. Sudah difatwakan haram oleh JAKIM dan sudah lama masuk watchlist BNM https://www.facebook.com/afyan.ikhlas/posts/10206940609304437 2. Katanya hanya rakyat Malaysia yang kenal. Di Mekah pun orang tak kenal https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207190204784168&set=a.2000489422600.117977.1554505576&type=3

Biarlah, Saya Redha (DiSontot)

“BIARLAH, SAYA REDHA (DISONTOT)” Tempoh hari saya upload gambar mirip seorang scammer emas. Berdasarkan komen-komen yang diberikan, masih ramai lagi yang percayai bahawa skim tersebut adalah skim yang betul dan tragedi sontotan berjemaah berlaku apabila pegelola emas itu ditipu oleh supplier emas. “Biarlah, saya halalkan duit yang saya labur. Bukan rezeki saya.” “Nak buat macam

RM500,000 Dalam Masa 3 Hari

“Dengan saham saya mampu menjana keuntungan RM500,000 dalam masa 3 hari!”, kata seorang “guru” saham dalam satu ceramah dan sejurus selepas itu upsell kelas dan coaching yang berharga berpuluh ribu. . . . “Bro, kalau betul kau boleh buat untung sebanyak itu dalam masa 3 hari hanya dengan melalui saham, tak perlu dah kau buat

Scammer Tidak Akan Mengaku Dirinya Scammer

Penipu tidak akan mengaku dirinya menipu sekalipun sudah terang-terang dia menipu. Jika tidak, kerjayanya sebagai penipu akan tamat di situ. Ingat lagi kes Tok Bomoh scammer kes penipuan emas beberapa tahun lalu? Kes itu melibatkan billion ringgit, beribu-ribu mangsa, malah ada yang ingin bunuh diri, dan ada yang jadi kes polis – tapi sehingga sekarang

Sebelum Atau Selepas Tersontot?

Skim cepat kaya perlu dijauhi sebelum ia tersontot bukan selepas ia tersontot. Jika selepas tersontot baru nak minta balik modal, itu sudah terlambat. Jadi, jika sudah nampak sesuatu syarikat mempunyai ciri-ciri scammer seperti menawarkan skim too good, masuk watchlist BNM, berdolak-dalik soal pematuhan syariah, dan sebagainya maka eloklah lari jauh-jauh 100km/j. Bukan terus bersama dan

Perkembangan Kes Norsham, Alfafa vs Afyan – Throwback

Ini posting saya setahun lalu, ia genap setahun hari ini. Rujuk https://www.facebook.com/afyan.ikhlas/posts/10206899502636796 Setahun yang lalu, Norsham pernah mengugut untuk memulakan saman fitnah terhadap saya lalu diupload ke FB draf surat saman beserta quotation daripada peguam mereka. Selepas surat ini dikeluarkan dan peguam saya membalasnya, langsung mereka tidak membuat sebarang balasan. Selepas hampir setahun, kira-kira dua-tiga minggu

Kisah Seorang Sontoter Tersontot Di Pintu Shorga

Ini pengakuan ikhlas seorang mangsa sontotan emas setahun dua lalu. Selama karier saya dalam bidang perancangan kewangan dan kerja part-time membongkar scammer, ini antara skim scam yang paling memberi kesan dalam hidup saya. Antaranya ialah, yang terlibat dalam skim emas ini adalah orang-orang yang saya rapat dalam hidup saya. Umpama Nabi Nuh yang tidak mampu
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com