fbpx

Category: Uncategorized

Lagi-lagi Puteri

(saya jarang membuat entri tentang program-program saya bersama RK Training. Selalunya Sdr Amin atau Sdr Fadzli yang lakukannya)  Akhir-akhir ini, kami di RK Training sering dijemput oleh sekolah-sekolah puteri 🙂 Sebelum ini dengan SMK Puterijaya, kemudian dengan SMK Puteri Wilayah.   Hujung minggu lepas kami bersama-sama dengan dengan pelajar-pelajar Sekolah Seri Puteri. Hujung minggu ini kami sekali

Kenangan Manis bersama The Orion

Seperti ‘biasa’ pada minggu lalu, saya bersama RK Training menjayakan sebuah program motivasi PMR untuk pelajar-pelajar SBP di Sekolah Seri Puteri Cyberjaya. Aktiviti rutin kami menjadi ‘luar biasa’ kerana pengalaman indah yang akhirnya menjadi kenangan manis yang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Di akhir program, di saat saya memberikan nasihat akhir buat puteri-puteri Orion… tanpa

Tiga Hari Tanpa Entri

(tiada kaitan dengan lagu “Tiga Malam Tanpa Bintang”)  “Afyan, apasal dah tiga hari tak update?” “Sibuk sikitla dua-tiga hari ni…” “Takkan sibuk sampai tak boleh nak update..” “Entahlah, kadang-kadang rasa macam tak sempat nak pdate hari-hari” “Laaaa… kan boleh automasikan posting-posting tu…” “Betul, tapi kadang-kadang takde idea lansung…” “Baik kau tulis, kalau tak nanti peminat-peminat

Booklet Program RK; Isinya

Semalam kita berkongsi kulit luar booklet RK. Booklet di bahagian dalam mengikut program yang kami kendalikan. Contohnya untuk program kepimpinan; Isi booklet ini diambil daripada buku-buku siri Resipi Kejayaan yang dibangunkan sepenuhnya oleh Team RK. Ia diselang-selikan dengan gambar program-program RK yang lalu.

Booklet Program RK

RK merupakan salah satu paip saya 🙂 Di dalam program-program RK, selain ceramah yang bertenaga daripada En Fadzli dan En Magnet Sdr Amin, ada peserta yang menilai kekuatan kami berdasarkan bahan-bahan edaran ketika program. Sebagai designer tidak bertauliah di RK, tugasan merekabentuk booklet untuk program-program RK amat berat bagi memastikan imejRK tidak tercalar. Iyelah, ceramah

Kisah Seorang BIG E Berijazah.

Dalam entri yang lalu, saya berjanji akan menceritakan Kisah Seorang BIG E Berijazah, inilah ceritanya… Keratan akhbar ini pun saya peroleh daripada Utusan Malaysia, tarikh yang sama sebagaimana entri sebelum ini. Kedua-dua keratan akhbar saya ini menjadi inspirasi saya di dalam bidang keusahawanan ini. * Untuk bacaaan lebih jelas, di http://utusan.com.my/utusan/archive.asp?y=2004&dt=0520&pub=Utusan_Malaysia&sec=Forum&pg=fo_02.htm Maklumat tentang BIG E

BIG E Bukan Soal Gaji!

BIG E Bukan Soal Gaji! Apakah yang membezakan BIG E dengan small E? Pendapatan merekah yang membezakannya? Tidak, BIG E (Entrepreneur = Usahawan) sebenarnya bukan soal perbandingan gaji dengan small e (Employee = makan Gaji). Seorang guru lepasan KPLI yang ditugaskan untuk mengajar di pedalaman Sabah atau Sarawak, memperolehi pendapatan sekurang-kurangnya RM 2,500.00! Seorang kawan

Balqis Insyirah

Sempena Ulangtahun Pertama Kelahirannya (21.06.06 – 21.06.07) Balqis Insyirah nama yang indah Anugerah istimewa daripada Allah Lahir ke dunia sebagai khalifah Quran dan Sunnah sebagai qudwah Ingin menjadi insan solehah Sebagai syarat menjadi mujahidah Iman dan takwa disemai dibaja Nanti akan jadi bekalan utama Syurga firdausi sebagai agenda Yakini akhirat yang abadi Ingatkan mati yang

Kisah Seorang BIG E Tanpa Ijazah

Cerita ini saya ambil daripada akhbar Utusan Malaysia, lebih 3 tahun yang lalu dan masih berada di dalam simpanan saya sehingga kini. Ia di dalam ruangan surat pembaca bertarikh 20 Mei 2004. Untuk membaca dengan lebih jelas, boleh layari utusan-online. Di membahasakan dirinya sebagai ‘Abang’ di dalam tulisannya. Antara pengalaman BIG E ini; Beliau seorang
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com