Lagu Untuk Puteri…

Beberapa kali berprogram bersama-sama pelajar-pelajar daripada sekolah-sekolah puteri mengilhamkan saya untuk mengadaptasi lagu tema siri ”Puteri” … Jika ditanya tentang PMR Macam-macamlah jawapnnya Ada yang kata PMR itu susah Tidak kurang yang kata ia senang Sanggup berkorban apa saja Buang TV buang MP3 Paling penting mengharap yang Esa Tentu kita akan capai 8A Nak cemerlang

Album RK

Program RK Training bersama pelajar-pelajar SMA-MAIWP telah diulas oleh Sdr Fadzli dan Sdr Amin di dalam blog-blog mereka. Sememangnya saya agak terlambat untuk entri ini, memandangkan ia telah berlalu kira-kira sebulan yang lalu. Keterlambatan tersebut adalah lantaran saya ingin menyiapkan album ini….  

Lagi-lagi Puteri

(saya jarang membuat entri tentang program-program saya bersama RK Training. Selalunya Sdr Amin atau Sdr Fadzli yang lakukannya)  Akhir-akhir ini, kami di RK Training sering dijemput oleh sekolah-sekolah puteri 🙂 Sebelum ini dengan SMK Puterijaya, kemudian dengan SMK Puteri Wilayah.   Hujung minggu lepas kami bersama-sama dengan dengan pelajar-pelajar Sekolah Seri Puteri. Hujung minggu ini kami sekali

Kenangan Manis bersama The Orion

Seperti ‘biasa’ pada minggu lalu, saya bersama RK Training menjayakan sebuah program motivasi PMR untuk pelajar-pelajar SBP di Sekolah Seri Puteri Cyberjaya. Aktiviti rutin kami menjadi ‘luar biasa’ kerana pengalaman indah yang akhirnya menjadi kenangan manis yang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Di akhir program, di saat saya memberikan nasihat akhir buat puteri-puteri Orion… tanpa

Tiga Hari Tanpa Entri

(tiada kaitan dengan lagu “Tiga Malam Tanpa Bintang”)  “Afyan, apasal dah tiga hari tak update?” “Sibuk sikitla dua-tiga hari ni…” “Takkan sibuk sampai tak boleh nak update..” “Entahlah, kadang-kadang rasa macam tak sempat nak pdate hari-hari” “Laaaa… kan boleh automasikan posting-posting tu…” “Betul, tapi kadang-kadang takde idea lansung…” “Baik kau tulis, kalau tak nanti peminat-peminat

Tips Jahit Poket Bocor: Berjimat Ketika Banyak

Hari itu 25hb, beberapa hari sebelum hari gaji; ”Sekarang duit aku tengah sengkek ni, kena la bajet-bajet sikit. Malam ni makan maggi aje lah…” keluh Mamat. Pada 30hb pula; ”Haaa… semalam baru masuk gaji, boleh la aku enjoy puas-puas hujung mingu ni. Malam ni nak makan di mana restoran mana ye?” Mamat berkira-kira untuk membelanjakan

5 Gejala Poket Bocor

Awas! Sekiranya mengalami tanda-tanda berikut, dinasihatkan untuk mendapat rawatan daripada mana-mana penasihat-penasihat kewangan. 1. Belum sempat cukup bulan, duit gaji sudah habis dibelanjakan. Duit gaji masuk ke dalam akaun pada 27hb setiap bulan. Tidak sempat 27hb bulan berikutnya, duit yang ada hanya tinggal beberapa ringgit sahaja. “Sekarang baru 20hb, duit tinggal RM 50.00…Aduh…” 2. Awal

Booklet Program RK; Isinya

Semalam kita berkongsi kulit luar booklet RK. Booklet di bahagian dalam mengikut program yang kami kendalikan. Contohnya untuk program kepimpinan; Isi booklet ini diambil daripada buku-buku siri Resipi Kejayaan yang dibangunkan sepenuhnya oleh Team RK. Ia diselang-selikan dengan gambar program-program RK yang lalu.

Booklet Program RK

RK merupakan salah satu paip saya 🙂 Di dalam program-program RK, selain ceramah yang bertenaga daripada En Fadzli dan En Magnet Sdr Amin, ada peserta yang menilai kekuatan kami berdasarkan bahan-bahan edaran ketika program. Sebagai designer tidak bertauliah di RK, tugasan merekabentuk booklet untuk program-program RK amat berat bagi memastikan imejRK tidak tercalar. Iyelah, ceramah