fbpx

“#SeminarBMW Ingatkan Saya Simpanan Hari Tua” – Testimoni Peserta Seminar Bijak Merancang Wang

Lagi perkongsian peserta #SeminarBMW.

KULI-AH
————-

berpagi2 hari ni mendatangi majlis ilmu pengurusan kewangan peribadi #SeminarBMW tuan Afyan Mat Rawi ..

dah lama tak masuk dewan kuliah uni. rasa bijak everytime masuk kwsn universiti.. nak kena kuar masuk selalu la cenggini.. 😅👍

ramai ingat masing2 ada simpanan tapi rupa2nya savings tu hanya di-parking saja dlm akaun bank, bebas withdraw bila2 nak… dan bukannya betul2 simpanan hari tua..

lebih teruk lagi klu yg tak ada income protection incase kalau 3D (death, disability, disease)..

nah, petua utk simpanan hari tua;

1. cari bank yg payah nak jumpa cawangan/atm.
2. jangan ambik apa2 fasiliti dgn bank tu waima kad atm.
3. buat auto-debit dari akaun gaji/hasil.

usaha penuhkan tabung hari tua sekarang.. kalau terpaksa jadi kuli buat 2-3 kerja pun berkulilah.. kalau taknak berkuli, masukler kuliah sambung study, manatau bos bagi naik gaji… 😅😅

#seminarBMW
#abangsodabelajarkewangan

Apa komen Sdra/i tentang tulisan ini?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com