fbpx

Hari ni naik motor ke ofis.

Singgah Petronas isi petrol, guna aplikasi Setel.

Di pam yang sama, orang sebelah pakai kad kredit.

Lepas dia isi, saya terus guna aplikasi Setel daripada telefon bimbit. Selang beberapa saat terus angkat pam isi petrol ke tangki motor.

Orang sebelah tengok macam pelik sebab dia kena masuk kad tapi saya tak payah masuk kad di pam yang sama.

Lepas dia habis isi petrol pun, masuk dalam kereta duk ushar dari dalam kereta sampai saya habis isi minyak.

Mungkin dia syak saya silang kad kredit dia. Hahaha

Siapa belum pernah pakai lagi aplikasi Setel?

Klik disini

Antara kelebihan gunakan applikasi ini ialah;

1. Tidak perlu ke kaunter pembayaran untuk membuat pembelian petrol

2. Tidak perlu juga keluarkan kad kredit atau kad debit untuk pembelian di pam.

3. Berpeluang mendapat rebet petrol

4. Berpeluang mendapat kredit apabila meng”refer”kan kenalan install aplikasi SETEL

5. Rekod pembelian petrol direkod terus secara automatik ke dalam Kad Mesra

6. Resit pembayaran terus masuk ke dalam emel. Jadi tak timbul isu resit hilang, atau resit tak hilang tapi tulisan yg hilang.

7. Kad Mesra dimasukkan sekali dalam applikasi Setel. Ia secara automatik akan direkodkan setiap kali pembelian petrol.

Rakan-rakan boleh cuba install aplikasi ini dan akan dapat kredit RM5 apabila install menggunakan link di bawah.

RM5 tersebut boleh digunakan untuk mengisi petrol di stesen Petronas.

https://www.setel.my/ref/mtwh

Saya sertakan video penggunaan applikasi tersebut di https://www.facebook.com/1554505576/posts/10218731968801055

Cekidaud!

 

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi
Follow dan klik see first utk lagi tip-tip kewangan dan kehidupan.

Utk info pantas, ikuti Channel Telegram t.me/afyanIFP

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com