fbpx

Author: Admin

Tips Urus Duit Suami Isteri

Tips Urus Duit Suami Isteri, dari FB Tn Hannan Shawalludin. Kau bosan? Boleh la baca tips urus duit suami isteri buat santai-santai Ahad ni. . . 1. Duit Gaji Suami, suami tentukan. Duit gaji isteri, isteri tentukan. Masing-masing penat cari duit, mesti tak best kalau orang lain pulak yang tentukan kau patut belanja macam mana kan?

Kalaulah Betul Mudahnya Buat Duit..

Mudahnya duduk rumah dapat duit? 7 hari dapat RM7,000? Kalau betullah mudahnya duduk rumah dapat duit dan boleh dapat duit RM7,000 dalam masa 7 hari; – Nescaya orang yang buat flyers ini tak perlu susah-susah buat flyers pun, – tak payah susah-susah design flyers, – tak payah susah-susah print flyers, – tak payah susah-susah letak

Tukar Kepada Pengurangan Kadar Tol Sebanyak 20%

Cadangan alternatif kepada pelaksanaan tol percuma jam 11 malam ke 5 pagi dan diskaun pada waktu tertentu. 1. Rata-rata rakyat Malaysia memandang sinis cadangan tol percuma dari jam 11 malam ke 5 pagi. 2. Puncanya kerana ia tidak akan dinikmati untuk rakyat terbanyak kerana itu bukan waktu utama mereka menggunakan tol. 3. Tak perlu salahkan

Majoriti Mempunyai Insurans Hayat di Bawah Perlindungan Sebenar

Tulisan dari FB Tn Aswad Sabri ini adalah berkenaan jumlah perlindungan yang masih tidak mencukupi di kalangan Rakyat Malaysia. Jumlah perlindungan rakyat Malaysia masih lagi di bawah perlindungan sebenar dan tidak cukup. Perlindungan hayat perkapita rakyat malaysia hanya RM42, 992.00 pada tahun 2017.(mungkin lebih rendah dari harga kereta anda yang bayarannya lebih 30% dari jumlah pendapatan anda.

Duit Suami Isteri

Status ini adalah dari FB Tn Hannan Shawalludin berkenaan dengan pendapatan suami isteri. Untuk bacaan santai suami isteri di hari minggu. Suami isteri sahaja. Kalau bujang, baca status saya yang lain. Haha. . . Kalau kau suami, tanggungjawab makan minum, pakaian, sewa rumah, bil elektrik dan air dan segala keperluan hidup memang bawah kau sebenarnya. . Tapi,

Index Consumer Price (ICP) Catat Pertumbuhan -0.7%

Sejak 2009, pertama kali Index Consumer Price (ICP) mencatatkan pertumbuhan negatif iaitu -0.7% Jika selama ini berlaku inflasi, kali ini berlaku deflasi. Bermakna, secara keseluruhannya harga barang turun 0.7 peratus berbanding Januari 2018. Paling ketara, penurunan harga pengangkutan mencatatkan penurunan 7% berbanding tahun lepas.   Kali terakhir berlaku deflasi ialah pada 2009, ketika krisis ekonomi.

Pelan Persaraan

Berikut adalah contoh pelan persaraan yang disediakan oleh Pn Nur Sakinah Ahmad di FB beliau. Pelan Persaraan Dua tiga hari ini sempat buat beberapa Pelan Persaraan untuk klien dan kengkawan ofis. FOC je. . Ini sumbangan kecil saya. Semoga bermanfaat. Saya tak pernah berhenti risau pasal nasib kami yang tidak berpencen ni. . Jika tak urus

Air Yang Tenang Jangan Disangka Tiada Buaya

Ambil pengajaran dari kisah saya ini. Cerita yang sungguh mendebarkan. Ceritanya begini; Isteri saya memang tak aktif media sosial. Ada akaun FB dan instagram, tapi tak aktif langsung. Media sosial yang beliau aktif ialah whatsapp. Hahaha Satu hari hendak dijadikan cerita, tiba-tiba dia update status di instagram dengan gambar sungai dengan caption; “Air yang tenang
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com