fbpx

Author: Admin

Petikan Tulisan Bertajuk “Konspirasi Para Isteri Memboroikan Suami”

Menerusi satu kajian yang dilakukan oleh sekumpulan penyelidik daripada University of Bath’s School of Management di England terhadap 9,000 individu yang telah berkahwin, hampir 100 peratus daripada mereka memiliki indeks jisim tubuh (BMI) yang lebih tinggi kira-kira lima bulan selepas berumah tangga. Kajian pada tahun lalu itu turut mendedahkan, BMI lelaki akan meningkat berterusan terutamanya

Rumah Terpaksa Dijual Bawah Harga Pasaran

Waktu terbaik untuk membeli rumah ialah 10 tahun yang lepas. Waktu kedua terbaik ialah SEKARANG. Apabila “supply”, melebihi “demand”, pembeli ada banyak pilihan dan penjual terpaksa jual dengan harga di bawah nilai pasaran. Jika rumah sub-sale, mudah-mudah untuk dapat harga 10% ke 15% bawah harga pasaran. Bagi rumah undercon pula, siap boleh dapat tunai dan

Elak Makanan Manis; Turun Berat Badan

Setiap kali nak makan makanan manis atau minum air bergula, boleh tengok poster-poster ini. (Lihat di bawah) Semoga apabila melihat gambar-gambar di sini, kita akan rasa insaf untuk mengelak dari pengambilan makanan manis. Pengalaman saya tak amalkan makanan manis dan beberapa tip diet lain, saya berjaya turunkan berat badan 5kg ke 6kg dalam masa 4-5

“Boleh Bagi Quotation Tak?”-Adaptasi Dari Sebuah Kisah Benar

“Tuan, ini proposal saya untuk Tuan”, mesej saya kepada beliau sambil attachkan proposal takaful untuk income protection dengan sumbangan RM250 bagi income protection lebih setengah juta. Sesuai untuk beliau, sumbangan hanya sekitar 5% daripada gaji boleh berikan perlindungan pendapatan bersamaan 10 tahun gaji bersama dengan coverage-coverage lain. Kami berhubung melalui FB messenger. “Mahal la RM200.

Istilah Simpanan Dalam Takaful Mengelirukan

“Habis, kalau bukan simpanan, apa?” Komen seorang ejen apabila membaca tulisan-tulisan saya tentang takaful untuk perlindungan, bukan simpanan. Nampak sinis komen tersebut. “Kan simpanan tu? Walaupun RM100 yg dapat jika batalkan polisi, ia masih simpanan”, tambahnya lagi. Nampak benar-benar tersinggung dgn tulisan-tulisan saya supaya tak gunakan istilah saving atau simpanan atau pelaburan apabila mempromosi takaful.

Takaful Wanita

Ini contoh proposal takaful untuk wanita muda berkerjaya yg berusia 30 tahun dgn sumbangan RM190 sahaja. Ia merangkumi; 1. Manfaat asas kematian dan lumpuh 2. Manfaat penyakit kanser wanita 3. Manfaat penyakit khusus wanita yang kebanyakan polisi tidak cover 4. Manfaat komplikasi kehamilan yg polisi biasa tak cover 5. Manfaat bersalin jika bayi dilahirkan dengan

Tazkirah Kewangan-Duit

Tazkirah Kewangan Nama aku DUIT, kadang org panggil aku wang, fulus dan mcm-mcm lagi. Rupa aku biasa je, badan aku lemah tapi aku boleh membuatkan satu dunia inginkan aku. Aku juga boleh merubah sifat seseorang manusia, kerana manusia mengidolakan aku. Ramai orang merubah keperibadiannya, mengkhianati kawan, memutuskan persaudaraan, menjual maruah, malahan meninggalkan keyakinan imannya, demi

Kemunculan Produk ASB Financing Patuh Syariah

Tahukah anda, Bank Muamalat sudah ada produk pembiayaan ASB / ASB Financing? Isu ASB pernah menjadi kontroversi pada tahun 2009 berhubung isi halal haramnya apabila tersebar surat daripada Suruhanjaya Sekuriti (SC) kepada pihak Bank Muamalat yang menyatakan ia tidak menepati piawai patuh syariah SC. Ketika itu saya difahamkan Bank Muamalat dalam pertimbangan untuk mengeluarkan produk
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com