Nasihat Yang Disalah Erti

Ada seorang usahawan yang kaya raya, sebelum meninggal dunia telah meninggalkan pesanan kepada 2 orang anaknya yang mewarisi perniagaannya. Pesanan tersebut berbunyi, jika mahu berjaya dalam bisnes, lakukan 2 perkara ini: 1. Jangan minta hutang, 2. Jangan kena matahari. Selepas si ayah meninggal dunia, kedua-dua anaknya membawa hala tuju masing-masing. Perniagaan si abang semakin maju

Apa Yang Anda Tahu Tentang ATOMY

Pernah tak sertai program loyalty seperti Mesra, Bonus Link, Big Pay, Aeon Member, Setel dan lain-lain? Kalau tak pernah sertai, paling kurang tentu pernah dengar atau nampak. Konsep program loyalti ini mudah. Kita sig up atau register dan kemudian setiap kali kita berbelanja sambil gunakan kad-kad loyalti tersebut, kita akan dapat point. Sama juga dalam

Pusaka | Baitulmal Terima Harta Pusaka?

Dipetik dari FB Ahmad Mustapha PUSAKA | BAITULMAL TERIMA HARTA PUSAKA ⁉️ Cerita pagi ini , semasa sarapan satu whasapp masuk ke phone yang perkenalkan diri sebagai Amir Beliau bertanyakan berkenaan perkataan baitulmal di dalam sijil faraid arwah ayah angkatmya Jadi hari ini saya ingin kongsikan serba sedikit berkenaan BAITULMAL. PERTAMA Adakah anda pernah mendengar perkataan

Pentingnya Simpanan 3 Bulan Gaji

Dipetik dari FB Hanum Saad CERITA PETANG KHAMIS. Mengambil iktibar dari kisah adik yang dijemput Ilahi ketika usia masih muda, kami dihubungi oleh prospek untuk mendapat penerangan berkenaan Hibah Takaful. Alhamdulillah beliau bersetuju untuk menyediakan pelan HIBAH untuk isteri. Kebanyakan prospek yang kami temui adalah dari kalangan usahawan yang rata-ratanya sangat terkesan dengan pandemik COVID-19.

Komen Berkenaan FOREX

Dipetik dari FB Zaharudin Muhammad KOMEN RINGKAS SAYA BERKENAAN FOREX. Saya tengok sahabat saya Afyan Mat Rawi berhempas pulas menjawab isu Forex. Ada yang kontra bersandarkan kepada pendapat seorang Ustaz. Pernah saudara saya datang bawa anak remaja dia yang berminat main forex dan nak guna wang mak dia RM20k. Hujahnya sama, guna utube ustaz yang

Fatwa Perak Mengharuskan Forex?

Mana yang kata Fatwa Perak mengharuskan forex trading online? Cuba baca satu persatu kandungan fatwa Perak ini. 1.Tukaran wang telah lama berlaku dalam Ringgit Malaysia dalam Rial (tujuan untuk menunaikan ibadah haji).  Ini merujuk kepada forex tukaran wang asing atau money changer, bukan forex online trading yang dijalankan oleh kebanyakan pemain. 2. Bertujuan untuk memenuhi

Fatwa Mana Yang Kata Harus?

FOREX Trading Online – Fatwa Mana Yang Kata Harus? 1. PROF DR RAFIQ YUNUS AL-MISRI (2010), “Tijarah al-‘Umlah ‘Ibra al-Internet”, Journal Jami’ah al-Malik ‘Abd al-Aziz: al-Iqtisad al-Islami, j. 23, bil. 1. Keputusan: Hukumnya haram kerana spekulasi yang melampau, berbentuk gambling, dan tidak menepati kaedah sarf sebenar yang dikehendaki oleh Islam, iaitu riba serta penyumbang kepada

Eh, Bank Islam Buat Forex Halal Pula?

“Baca artikel di sini” “Dah baca. Bank Islam buat boleh, so aku pun boleh la juga nak buat” “Boleh Bro, kali kau nak buat Forex sebab bank Islam buat, kau kena follow 100% apa yang bank Islam buat. Kau lantik pegawai syariah mcm bank Islam buat. Pegawai syariah tu pula kena reporting dekat penasihat syariah

Fulltime Trader Jauh Lebih Sukar

Perhatian buat seluruh rakyat Malaysia! Trading saham adalah bisnes. Trading saham dan bisnes adalah sepuluh dua puluh kali ganda jauh lebih sukar daripada kerja makan gaji. Jangan berhenti kerja hanya disebabkan kita tak puas hati dengan pekerjaan sedia ada, benci, marah, tension, bosan dan segala macam alasan negetif lain. Berhenti kerja dan buat bisnes atau

Daftar Bisnes Tanpa Modal

Siang tadi saya buat hantaran-hantaran ini di FB. Tentu ramai yang pelik apabila saya kongsikan perkara ini. Hahahah.. Jangan risau, saya takkan ajak join scam atau skim cepat kaya. Saya takkan perjudikan nama dan maruah saya untuk promote skim MLM yang mengarut. Kalau ada yang berminat, berikan komen di bawah. Nanti saya berikan link utk
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com