Afyan.coM

“..Sebenarnya ada satu perkara lagi yang lebih penting yang ramai terlepas pandang – UBAH MINDSET…”

Jumpa saya di Media Sosial

8 hours ago

Afyan Mat Rawi, IFP
Kalau belum ada medical card dan sedang berkira-kira nak sign up medical card. Boleh pertimbangkan Plan Medical Card Comprehensives 5 dalam 1 ini. Maklumat lanjut klik MedicalCardComprehensives.wasap.myDah ada medical card?Medical card ni tak wajib, kalau tak ada pon kita masih boleh mendapat rawatan di hospital kerajaan. Hospital kerajaan kita adalah yang paling baik. Antara terbaik di dunia. Alhamdulilah, saya pon dilahirkan di hospital kerajaan.Tapi, kalau kita berkemampuan, nak semua prosedur hospital itu cepat, tak perlu menunggu, nak duduk dalam bilik yang selesa, boleh ambil medical card ini.Ini ialah plan takaful yang lengkap. Ada LIMA manfaat dalam 1 polisi.1. Medical card UNLIMITED2. INCOME PROTECTION+ Manfaat Kematian R.M100,000+ Hilang Upaya menyeluruh kekal R.M100,000. Duit pampasan akan diberikan ke akaun penama untuk menguruskan peserta yang ditimpa musibah.+ Penyakit kritikal tahap awal R.M50,000, jika diagnosis sakit tahap awal peserta layak menerima pampasan ini.+ Pengecualian sumbangan jika sakit kritikal & hilang upaya menyeluruh kekal.3. HIBAH+ Kematian BIASA R.M100,000+ Kematian KEMALANGAN R.M100,000+ Kematian PENYAKIT R.M100,000+ Pampasan KEMATIAN boleh dihibahkan kepada pasangan atau waris.Khairat kematian R.M10,000 kepada penama hibah. Wang segera untuk pengurusan kematian.4. ELAUN HOSPITAL+ Elaun hospital swasta R.M100+ Elaun hospital R.M2505. CASH VALUE+ Ada nilai tunai , anggaran R.M3000- R.M9,000.Kenapa saya kata lengkap?1. Ada MEDICAL CARD2. Ada INCOME PROTECTION3. Melindungi pendapatan4. Elaun hospital5. Ada hibahKenapa nak bayar lebih kalau boleh dapat semua dengan hanya R.M199 sebulan.Peserta dapat 5 manfaat di dalam satu pelan yang amat diperlukan masa kini. Anggaran bagi mereka yang berumur 30 tahun.So bagi sesiapa yang masih tercari-cari pelan medical card untuk diri & keluarga, boleh contact terus saya. Nak sekadar bertanya pon boleh. Bila banyak tanya, lagi faham, lagi mudah dan tepat untuk buat pilihan. Kredit: Elen Nia INFAQ Consultancy ... See MoreSee Less
View on Facebook
@afyan.ifp

Reply to @cg.sam Beza macam beli baju dah siap dengan tempah baju dgn tailor ##morethan60s ##tiktokguru ##financeguru ##financialguru

♬ 3 minutes - StMooY7

Siapa Afyan Mat Rawi

AFYAN MAT RAWI merupakan seorang perunding bertauliah IFP, oleh Institut Perbankan dan Kewangan  Islam Malaysia (IBFIM – Islamic Banking and Financial Institute Malaysia) di bawah Bank Negara Malaysia.

Beliau sekarang adalah trainer dan perunding kanan di INFAQ Consultancy Sdn Bhd, yang beroperasi di Lembah Klang.

Beliau mengasaskan modul perancangan kewangan IFQ (Intelligent Quoteint + Financial Quetient / IQ + FQ), bersama INFAQ Consultancy and Adcisory.

Perlukan rundingan ?

Emel : infaq.my[@]gmail.com
Telefon : 019-266 7025

Testimoni Seminar BMW

Tuan Afyan Mat Rawi byk bagi contoh2 yang sangat2 mudah nak faham.

Dalam seminar ni juga dikongsi mcm mana kita nak identified apa itu Asset apa itu Liability. 

Berapa percent perlu kita allocate utk expences, investment dan macam2 lg.

– Dipetik dari FB Mohd Hilmy

 

Ilmu pengurusan kewangan ni selalunya tidak diajar di institut pendidikan dan biasanya kita kena proaktif untuk cari sendiri. Saya pilih untuk join online seminar Bijak Merancang Wang oleh Tn. Afyan Mat Rawi, IFP

My thoughts?

“Simplicity, Practicality and Honesty”

Itu cara beliau guna sampaikan kesemua ilmu; terutamanya kepada kita yang tiada basic ilmu kewangan ni. Sangat rendah diri dan amat memahami masalah masalah kewangan yang common di Malaysia.

– Dipetik dari FB Zharfan Bui

Pentingnya Tambah, Tolak, Darab dan Bahagi Dalam Perancangan Kewangan

Banyak ilmu, pengalaman dan tips yg dikongsi khususnya tentang perancangan kewangan.

Menurut Tuan Afyan, membuat perancangan kewangan ni adalah ibarat kita merancang perjalanan. Dari mana kita nak bermula? Ke mana kita nak tuju? Bagaimana kita nak ke sana? Berapa jarak dan masa yg kita perlukan untuk sampai ke sana?

– Dipetik dari FB Nur’aina Fatehah Amin-

Jemputan Seminar Bijak Merancang Wang (BMW)

Kongsikan kepada rakan