Tiga Hari Tanpa Entri

(tiada kaitan dengan lagu “Tiga Malam Tanpa Bintang”)  “Afyan, apasal dah tiga hari tak update?” “Sibuk sikitla dua-tiga hari ni…” “Takkan sibuk sampai tak boleh nak update..” “Entahlah, kadang-kadang rasa macam tak sempat nak pdate hari-hari” “Laaaa… kan boleh automasikan posting-posting tu…” “Betul, tapi kadang-kadang takde idea lansung…” “Baik kau tulis, kalau tak nanti peminat-peminat

Tips Jahit Poket Bocor: Berjimat Ketika Banyak

Hari itu 25hb, beberapa hari sebelum hari gaji; ”Sekarang duit aku tengah sengkek ni, kena la bajet-bajet sikit. Malam ni makan maggi aje lah…” keluh Mamat. Pada 30hb pula; ”Haaa… semalam baru masuk gaji, boleh la aku enjoy puas-puas hujung mingu ni. Malam ni nak makan di mana restoran mana ye?” Mamat berkira-kira untuk membelanjakan

5 Gejala Poket Bocor

Awas! Sekiranya mengalami tanda-tanda berikut, dinasihatkan untuk mendapat rawatan daripada mana-mana penasihat-penasihat kewangan. 1. Belum sempat cukup bulan, duit gaji sudah habis dibelanjakan. Duit gaji masuk ke dalam akaun pada 27hb setiap bulan. Tidak sempat 27hb bulan berikutnya, duit yang ada hanya tinggal beberapa ringgit sahaja. “Sekarang baru 20hb, duit tinggal RM 50.00…Aduh…” 2. Awal

Booklet Program RK; Isinya

Semalam kita berkongsi kulit luar booklet RK. Booklet di bahagian dalam mengikut program yang kami kendalikan. Contohnya untuk program kepimpinan; Isi booklet ini diambil daripada buku-buku siri Resipi Kejayaan yang dibangunkan sepenuhnya oleh Team RK. Ia diselang-selikan dengan gambar program-program RK yang lalu.

Booklet Program RK

RK merupakan salah satu paip saya 🙂 Di dalam program-program RK, selain ceramah yang bertenaga daripada En Fadzli dan En Magnet Sdr Amin, ada peserta yang menilai kekuatan kami berdasarkan bahan-bahan edaran ketika program. Sebagai designer tidak bertauliah di RK, tugasan merekabentuk booklet untuk program-program RK amat berat bagi memastikan imejRK tidak tercalar. Iyelah, ceramah

Panggilan Telefon Percuma!

(Saya tidak ditaja oleh mana-mana pihak untuk entri ini – Afyan) Tahukah anda, ada cara mendapatkan panggilan percuma? Batul, saya telah gunakannya kira-kira setahun, bersama-sama isteri, ibu dan adik saya. Kalau masih sangsi, boleh tanya En Magnet Sdr Amin, dia juga guna kaedah yang sama 🙂 Begini, Celcom mempunyai satu pakej khas unuk pengguna korporat

Kisah Seorang BIG E Berijazah.

Dalam entri yang lalu, saya berjanji akan menceritakan Kisah Seorang BIG E Berijazah, inilah ceritanya… Keratan akhbar ini pun saya peroleh daripada Utusan Malaysia, tarikh yang sama sebagaimana entri sebelum ini. Kedua-dua keratan akhbar saya ini menjadi inspirasi saya di dalam bidang keusahawanan ini. * Untuk bacaaan lebih jelas, di http://utusan.com.my/utusan/archive.asp?y=2004&dt=0520&pub=Utusan_Malaysia&sec=Forum&pg=fo_02.htm Maklumat tentang BIG E

BIG E Bukan Soal Gaji!

BIG E Bukan Soal Gaji! Apakah yang membezakan BIG E dengan small E? Pendapatan merekah yang membezakannya? Tidak, BIG E (Entrepreneur = Usahawan) sebenarnya bukan soal perbandingan gaji dengan small e (Employee = makan Gaji). Seorang guru lepasan KPLI yang ditugaskan untuk mengajar di pedalaman Sabah atau Sarawak, memperolehi pendapatan sekurang-kurangnya RM 2,500.00! Seorang kawan

Balqis Insyirah

Sempena Ulangtahun Pertama Kelahirannya (21.06.06 – 21.06.07) Balqis Insyirah nama yang indah Anugerah istimewa daripada Allah Lahir ke dunia sebagai khalifah Quran dan Sunnah sebagai qudwah Ingin menjadi insan solehah Sebagai syarat menjadi mujahidah Iman dan takwa disemai dibaja Nanti akan jadi bekalan utama Syurga firdausi sebagai agenda Yakini akhirat yang abadi Ingatkan mati yang
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com