Apa Yang Anda Mahu ?

Anda kecewa kos sara hidup meningkat? Anda kecewa elaun dipotong? Anda kecewa gaji tak naik-naik? Anda rimas hutang sekeliling pinggang? Anda risau masa depan yang kelam? Anda rasa resah dengan kehidupan sekarang? Anda rasa tak seronok dengan pekerjaan sekarang? Anda bingung dengan situasi ekonomi hari ini yang tak menentu? Anda inginkan hiudp lebih baik? Anda

Fingo Guna Nama PPIM ?

Fingo Mula-mula guna nama PPIM. Katanya “PPIM pun bersama Fingo. Nak kata apa lagi?”. Siap ada gambar Tokki, orang kuat PPIM bersama leader mereka. Kemudian dinafikan oleh PPIM pada 22 Disember. Rujuk gambar di bawah. Kemudian, guna pula nama Kementerian Pembangunan Usahawan. Kali ini oleh Boy Iman, yang beberapa kali terlibat dengan skim pelik-pelik sejak

Pengagihan Pendapatan ASB Adalah Berdasarkan BUDI BICARA Pengurusan, BUKAN Berdasarkan Prestasi Sebenar Pelaburan

Minggu lepas saya update status; “Tahukah anda | Pengagihan pendapatan ASB adalah berdasarkan BUDI BICARA pengurusan, BUKAN berdasarkan prestasi sebenar pelaburan?” Ramai yang terkejut. Saya pun terkejut. Saya terkejut sebab ramai yang terkejut. Walhal perkara ini sudah lama. Tak kurang juga yang kecam mengatakan ia tak logik dan membuat tuduhan berat. Nah, saya sertakan buktinya.

Perunding Pusaka

Di petik dari FB Aiman Zaki Salleh 2020. Selain boleh sertai kami sebagai wakil takaful. Antara pilihan yang boleh dipertimbangkan; PERUNDING PUSAKA Kami mencari mereka yang ingin bina kerjaya secara sepenuh masa atau separuh masa bersama MyPusaka. Sesuai untuk mereka yang terlibat dalam industri perkhidmatan kewangan seperti ejen takaful, unit amanah dan pelaburan serta ejen

Takaful Adalah Untuk Perlindungan, Bukan Untuk Simpanan Dan Pelaburan

Jadual ini dikongsi di komen posting saya. Apabila saya persoalkan tentang pulangan 20% setahun, terus dipadam komen tersebut. Bagusnya, dia sedar perkara tersebut. Saya kongsikan kepada public sebagai peringatan dan pengajaran kepada semua. Dah nak masuk tahun 2020, kereta dah nak terbang, tol dah nak mansuh, masih ramai ejen-ejen takaful yang mempromosi takaful sebagai instrumen

Mana Pelaburan Yang Bagus?

  Mana Pelaburan Yang Bagus? “Afyan, aku nak minta advise kau ni. Aku rasa nak keluarkan duit aku dari ASB. Mana pelaburan yang bagus?” “Pelaburan paling bagus ialah pelaburan ilmu” “Aduyai, takkan itu je advise kau? Kau kan pakar. Selalu masuk TV. Keluar akhbar. Masuk radio” “Hmmm… Cuba invest dekat u it trust” “Aku tak

Jika pulangan ASB 5%, masih untung ke?

Soalan yang paling famous sekarang ialah, “Jika pulangan ASB 5%, masih untung ke?” Selepas membaca posting-posting berkenaan isu ini, saya menjumpai satu aplikasi yang memudahkan pengiraan untuk persoalan tersebut Boleh cari aplikasi KiraASB Selepas membuat kiraan menggunakan apps ini dan membandingkan dengan aplikasi financial kalkulator yang biasa saya gunakan, maka saya dapat jawapan. Jawapannya, YA..

Pusaka Kenderaan

Di petik dari FB Ahmad Mustapha   Pusaka | KENDERAAN Bagaimana prosedur membahagikan kereta simati . Seperti kita maklum bahawa geran di dalam sesebuah kenderaan hanya boleh diletakkan satu nama sahaja yang mana berbeza dengan geran tanah dan rumah Oleh yang demikian, bagaimana cara pembahagian tersebut jika simati mempunyai 10 orang waris yang berhak. Perkara

ASBF, Misleading dan Misselling

Tak dapat dinafikan, memang ada ejen ASBF yang menjalankan promosi dengan cara misleading dan misselling. Ada yang siap memberi jaminan untung. Siap ada yang menjanjikan ROI 30%. Siap cakap ASBF adalah pelaburan yang paling menguntungkan di dunia! Memang tercengang dan meyakinkan cara mereka present. Saya pernah bergaduh besar dengan geng-geng ini zaman muda-muda dulu. Siapa
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com