Weekly Training, Muamalat Islam di INFAQ

Dipetik dari FB Aleya Amirul Topik berkenaan dengan Muamalat Islam bersama Ustaz Ahmad Ubaidillah Abdullah Kerana team ini saya terus bersemangat hari ni, alhamdulillah semua Allah yang beri. Bila kita sentiasa memberi pasti kita akan menerima sesuatu yang lebih baik. Aktiviti pagi dimulakan dengan dhuha meeting , perkongsian sesama rakan seperjuangan dan pembahagian gerak kerja

Kitaran Market Yang Berulang?

Dipetik dari FB Unit Trust Terbaik Malaysia KITARAN MARKET YANG BERULANG? Global Financial Crisis 2008 (Kotak kuning kiri), KLCI mengalami kejatuhan sebanyak 737 mata daripada paras tertinggi sebelumnya. Kejatuhan KLCI yang terbaru ini (kotak kuning kanan) melibatkan penurunan sebanyak 707 mata. Ia melibatkan penurunan yang lebih kurang sama jumlahnya. Adakah kitaran ini sedang berulang sekarang?

Penyelewengan Dalam Urusniaga Hartanah

Berdua lebih baik…. Beberapa hari ini kecah civil war dua nama besar dalam industri pelaburan hartanah. Kedua-duanya adalah rakan maya saya ada sumbangan masing-masing. Suka saya kongsikan tulisan ini. Baca sampai habis. PENYELEWENGAN DALAM URUSNIAGA HARTANAH Di antara penyelewengan dalam urusniaga hartanah adalah: Jual hartanah tanpa geran. Jual hartanah milik org lain tanpa pengetahuan pemilik

Nak Faham Saham?

Saya perasan ebook “Trade What You See” sejak seminggu lepas, pada hari pertama ia dilancarkan. Ramai juga rakan-rakan influencer yang mempromosi ebook berkenaan sekaligus sebagai ejen affilate ebook berkenaan. Sebagaimana yang saya tegaskan sebelum ini, saya hanya akan mempromosi ebook yang dah saya baca atau paling kurang saya kenal penulisnya. Sebaik sahaja melibat ebook ini

Ada Sejuta Pun Tak Boleh Nak Guna?

Dipetik dari FB Ashraf Mislan “Ada sejuta pun tak boleh nak guna….” Teringat luahan cerita prospek saya ini. Kisah kenalan beliau, diceritakan kepada saya. Suami kepada rakan beliau mempunyai kesedaran takaful. Melanggan takaful dan membayar sumbangan dengan baik tanpa ada sebarang masalah. Isterinya hanya tahu ‘suami aku ada takaful’ Ditakdirkan suami beliau meninggal dunia. Dengan

Pelaburan Emas Vs Unit Trust

Mana satu bagus pelaburan emas atau unit trust Daripada bulan lepas, saya terima banyak pula mesej soalan tanya pendapat tentang emas dan unit trust. Mungkin sebab harga emas makin meningkat berbanding tahun lepas. Dan mungkin juga sebab pasaran unit trust pun semakin baik sejak sebulan dua ini. Ini juga antara soalan biasa yang saya terima

8 Fakta Menaik Pasal Cukai

8 Fakta Menarik Pasal Cukai, Yang Jarang Kita Dengar Seorang individu dianggap pemastautin apabila ia ada dalam negara ini selama 182 hari tanpa mengira sama ada dia warganegara malaysia atau rakyat asing. Kelayakan bergelar pemastautin atau residen tidak bergantung kepada sama ada dia dilahirkan di malaysia atau taraf kewarganegaraan yang dimilikinya. Pembayar cukai yang bukan
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com