fbpx

Dalam BMF Kita Akan Utamakan Produk Halal Muslim

1. Satu lagi usaha untuk menggagalkan usahakan kempen #BMF #BMBF dan memberi persepsi buruk terhadap kempen ini ialah dengan mengatakan bahawa keutamaan sepatutnya ialah kepada sokong produk halal dan boikot produk haram. 2. Sebenarnya kempen sokong produk halal & boikot produk haram tak sama malah mungkin secara halus mengatakan BMF adalah tidak wajar. Saya tak ada masalah dgn

Perkongsian Dari FB Group Persatuan Ekonomi Muslim Malaysia

Perkongsian dari FB group PERSATUAN EKONOMI MUSLIM MALAYSIA Setiap kali buka bahagian Moderator Tools group ini, pasti ada nampak”99+” members request dan “99+” pending post di sini. Dan setiap kali itu juga saya akan review dan approve apa yang patut dan remove apa yang tak patut. Dalam masa sama juga saya skrol untuk pantau posting-posting yang

Group Persatuan Ekonomi Muslim Malaysia

Selepas dijadikan Admin Group PERSATUAN EKONOMI MUSLIM MALAYSIA, saya mencadangkan agar diwujudkan garis panduan posting. Tujuannya supaya ia dapat fokus kepada menjayakan kempen #BMBF dan bukan menghentam pihak yang tidak setuju tapi menarik mereka bersama kita. Seperti biasa, orang yang mencadang yang kena lakukan. Hehe… Jadi, ini dia garis panduan group berkenaan. Jemput rakan-rakan dan followers untuk sertai

Kempen #BMBF Bukan Berlaku Secara Tiba-Tiba

Kempen #BMBF bukan berlaku secara tiba-tiba. Ia datang dari grassroot apabila melihat agama, bangsa dan negara dipersenda oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab. Cuba baca insiden-insiden berikut:  Ingat lagi kenyataan yang dikeluar oleh seorang menteri yang mengatakan bahawa orang Melayu adalah pendatang di bumi Malaysia? Kemudian tersebar pula video lama tokoh pemimpin non-Muslim yang mengatakan orang Islam di

INFAQ di Malam Anugerah Agensi Takaful IKHLAS

Malam tadi bersama #TeamTakaful INFAQ di Malam Anugerah Agensi Takaful IKHLAS. Tahun ke 16 bersama syarikat Takaful IKHLAS, bermakan 16 tahun saya berada dalam industri yang penuh dengan rejection ini. Tema The Don filem Godfather katanya. Masa mula-mula diberitahu tentang The Don dan Godfather hari tu, jenuh Google cari apakah bendanya. Oh, rupanya filem tentang mafia di

Alhamdulillah; Anugerah MRA Aspirant Dan Anugerah Unit Langsung

  Alhamdulillah. Tahun ke 16 bersama syarikat Takaful IKHLAS, sebuah syarikat Muslim Malaysia. Hujung bulan ini juga genap 16 tahun dalam industri kewangan sejak Otktober 2003 sebaik sahaja grad daripada UIAM. Terima kasih buat rakan-rakan INFAQ yang bersama setia untuk memungkinkan saya naik pentas lagi tahun ini untuk anugerah MRA Aspirant dan anugerah unit langsung.

Belasungkawa Buat Guru Dan Juga Sahabat Saya

Belasungkawa buat guru dan juga sahabat Allahyarham Dr Raja Iskandar Al Hiss yang lebih mesra dengn panggilan Abang Kuza. Gambar dibawah, tahun 2010 ketika saya bersama beliau menjalankan amanah di dalam Lajnah Antarabangsa DPPM, mengadakan aktiviti lawatan hormat ke pejabat kedutaan- kedutaan asing di Malaysia. Gambar dibawah, beberapa bulan lalu sebelum beliau menghembuskan nafas yang terakhir

Kempen Sokong Produk Muslim

Dari group PERSATUAN EKONOMI MUSLIM MALAYSIA Hari tu admin nampak banyak cadangan untuk buat baju sempena KEMPEN SOKONG PRODUK MUSLIM. Alhamdulillah dah pun siap design baju nya. Sebenarnya ahli-ahli dalam grup ni ramai dari peniaga. Masing-masing menyumbang pengetahuan dan kepakaran bidang masing-masing. Terbaiklah apabila orang2 muslim kita bersatu. Memang GEMPAK hasilnya kann 😁. Harga untuk baju lelaki

Ada Segelintir Penyokong Yang Bersikap Keterlaluan Dan Ekstremis.

Tidak dapat dinafikan, dalam kempen sokong produk Muslim, ada segelintir penyokong yang bersikap keterlaluan dan ekstremis. Menghina agama dan bangsa lain dengan gelaran-gelaran buruk, Menghina mana-mana komen dan status yang tidak bersetuju dengan cara kempen dibuat dengan gelaran mahacai, keldai DAP dan lain-lain, Memburuk-burukkan produk keluaran bukan Muslim, Bergembira apabila produk keluaran non-Muslim Muslim tidak

Faraid / Pusaka Islam

Dipetik dari FB Ahmad Mustapha FARAID/ PUSAKA ISLAM PENEGAHAN PUSAKA:_ Penegahan kepada ahli waris daripada mewarisi harta si mati dan mereka tidak layak menerima harta pusaka sama sekali. Keadaan mereka ketika itu walaupun bernyawa tetapi mereka dianggap sebagai tidak wujud. Seseorang itu tertegah daripada menerima harta pusaka oleh sebab tiga perkara:- (1) PEMBUNUHAN (2) BERLAINAN
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com