Gelaran Afyan Alfafa ?

Aduyai… Baru tau ada orang save nama saya sebgai Afyan Alfafa. Siapa tahu kisah saya bersama Alfafa? Hahha Dari Fb Muhammad Hafizuddin MN Saya masih ingat, terlihat paparan telefon isteri saya Elany Yahaya, ada nombor Tn Afyan Mat Rawi dengan nama Ust Afyan Alfafa. Masa itu dia pernah berurusan dengan Tn Afyan dengan bermacam² urusan persatuan dia. Saya

Insafff Tak?

Dari Fb Hamka (Kereta Mayat) Semalam hari gaji kakitangan awam. Seronok gaji masuk awal tapi gaji bulan depan masuk 22 Jun, bermakna ada 40 hari (hampir 6 minggu) nak bertahan dengan gaji semalam. Raya dah dekat seminggu lagi jadi ada macam macam nak beli tapi kena beringatlah, rujuk kisah Nabi Yusof dalam Al quran, yang

Kos Murah Menjadi Kaya

eSeminarBMW Dari Fb Rahim Mashor Kos untuk menjadi kaya murah sebenarnya. Tak percaya? Buat benda ni. 1. Kalau mampu beli kereta Honda City atau Toyota vios, beli lah kereta perodua myvi, bezza, viva, proton saga atau kereta di bawah kemampuan kita. Harganya lebih murah. 2. Kalau mampu jam berharga beribu, beli lah jam harga beratus

Cara Hadapi Gaji Lewat

14 Mei 2020. Hari ini hari gaji kakitangan awam. Seronok kan? Minggu depan raya. Boleh la belanjan sakan. Eh, tapi ingat. Ada berita buruk. Berita buruknya pula ialah, gaji pada bulan berikutnya pula diterima pada 22 Jun 2020, yakni 40 hari selepas gaji diterima pada hari ini. Ya, 40 hari – hampir 6 minggu, dan

Tank Sangka Dapat 3 Angka 3 Hari

Ini antara komen yang saya dapat dari ejen affiliate #eSeminarBMW. Sebak dan terharu apabila ada yang tak sangka boleh dapat income minima RM100 dalam masa 3 hari. Kalau pendapatan ini konsisten selama 30 hari, insya Allah boleh dapat sekurang-kurangnya RM1,000. Ini adalah perkara yang di luar pemilikan saya ketika mula-mula menghasilkan e-Learning Seminar Bijak Merancang

Kisah Penapis Air

Sentap betul artikel ni. Kebetulan pula saya baru je order penapis air untuk rumah di kampung. Ptg ni datang pasang. Tapi tak buat payment lagi. Huhu Dari FB Hamka Mekar   Penapis air, korang Mazhab mana? Alkisahnya, sekarang ada isu kompeni penapis air yang harga ribu ribu tapi tak datang service walaupun dah boleh bekerja sebab

Ramai Menyangka Duit Dapat Menyelesaikan Masalah

Ketika hidup mereka kaya, kemudian meninggal dunia dalam keadaan miskin. Dari Fb Norizwan Azlan   Kejadian ini berlaku di Amerika, tapi ada pengajaran yang kita boleh ambil daripadanya. Pada tahun 1923, beberapa orang ahli perniagaan telah berkumpul bersama-sama untuk mengadakan mesyuarat berkaitan perniagaan di Edgewater Beach Hotel di Chicago. Antara ahli-ahli perniagaan ini ialah Charles

Masalah Kewangan Tidak Boleh Di Selesaikan Dengan Kewangan

Umur 19, gaji basic 900. Campur Overtime jadi RM3000. Tahun 90-an. Banyak ke sikit?   AWAS! POSTING INI PANJANG 😄 Kenapa lately ni saya suka share pasal pengurusan kewangan? Sebabnya saya terkesan dengan orang pm, dm, wasap, mesej minta bantuan makanan personal dekat saya. Bila jadi begini, timbullah rasa penyesalan demi penyesalan dalam diri saya. Sebab
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com