Testimoni – Puan Munyati

  • Reading:2Minute:s
  • PostView Count:0Views

Dah cuba macam-macam bisnes tapi tak menjadi akhirnya….

Dulu saya suri rumah. Kemudian cari kerja macam-macam. Yelah nak upgrade kehidupan.

Masa PKP 1 try buat bisnes online kat rumah. Banyak saya keluar modal. Tapi bila main buat je bisnes tanpa belajar dan tanpa berguru ni, hmm tak menjadi.

Saya terfikir untuk ada satu bisnes yang modal tak banyak dan ada sistem. Jadi saya pun cari bisnes takaful.

Dulu saya belajar Marketing Financial Services kat USIM. Jadi ada la asas sikit pasal takaful.

Mula-mula saya interview dengan _____ Takaful. Lepas saya dah isi borang nak masuk sana, leader saya pula yang tukar ke _____ Takaful. Dia pula melompat. 

Dari situ saya tahu dia tak kuat. Saya rasa tak boleh lah macam ni. Sebab saya nakkan seorang leader yang boleh guide daripada awal. Saya dah la zero.

Saya tak follow pun Tuan Afyan. Tapi suami saya memang follow di Facebook. Jadi dia lah yang suruh tanya dengan beliau. 

Macam tulah saya mula terjebak sebagai perunding takaful. Saya pun baru setahun jadi perunding takaful. 

Tuan Afyan ni terkenal. Tapi bukan sebab menunjuk dengan kereta mewah atau apa-apa yang mewah.

INFAQ ni masuk-masuk je dah ada sistem. Kita follow je sistem. Tuan Afyan tak ajar buat hardsell. Lebih kepada perunding takaful. 

Tunjukkan modul INFAQ masa present kepada klein. Kita bukan terus jual produk. Tapi add value. Tahu apa keperluan kewangan klien. Baru approach untuk produk.

Lepas dia guide dan ajar, saya boleh nampaklah hasilnya. Saya dapat pergi ke luar negara macam Kazakhstan. Umrah pun dapat pergi.

Puan Munyati
Perunding Takaful – INFAQ Consultancy

............................................................
Buku Bijak Merancang Wang
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuBMW.com