Kerjaya Takaful

  • Reading:5Minute:s
  • PostView Count:0Views

“INFAQ ni masuk-masuk je dah ada sistem. Kita follow je sistem. Tuan Afyan tak ajar buat hardsell. Lebih kepada perunding kewangan, bukan semata-mata takaful. Lepas dia guide dan ajar, saya boleh nampaklah hasilnya. Saya dapat pergi ke luar negara macam Kazakhstan. Umrah pun dapat pergi.” Puan Munyati


Dalam masa kira-kira setahun, komisen sekarang dah RM8,000 – RM9,000 sebulan. Cash reward Takaful IKHLAS hampir RM10,000 “aya dapat. Saya dapat hadiah melancong ke Scotland, Bandung, Thailand, Pulau Perhentian dan lain-lain.

Alhamdulillah tahun ni dah pakai Proton X70. Semua ni dalam masa kira-kira setahun menyertai INFAQ.
Kadang-kadang bila duduk dalam kereta tu air mata pun turun.
“- Puan Khadijah


“Saya banyak dapat sales masa PKP. Income pun dah lebih banyak dari gaji sekarang.Sebenarnya saya masih bekerja sebagai engineer. Sekarang banyak bekerja dari rumah. Jadi boleh la selit-selit buat
takaful. Contohnya masa waktu malam bila dah habis kerja.”
Tuan Aswad


“Sebagai perunding takaful ni saya ada masa lebih banyak dengan famili. Kewangan pun lebih stabil. Dan saya rasa lebih bebas. Di INFAQ dah ada sistem yang proven. Yang dah lama dibangunkan. Nama Tuan Afyan pun orang dah kenal. Jadi kita boleh gunakan sepenuhnya.”Tuan Ajian


“Disebabkan nak cari duit lebih, saya buat keputusan menjadi perunding takaful. Mula-mula saya buat part time 2 tahun. Bila nampak boleh pergi jauh, saya berhenti kerja dan buat full time. Tahun lepas saya dapat pergi Scotland. Komisyen saya sekarang dekat RM7,000 melebihi income kerja sebelum ini.”Tuan Syafiq


Nak menjana pendapatan lumayan sebagai perunding takaful?

KERJAYA TAKAFUL

“Okay ke kerjaya dalam industri Takaful ni? Sudah lah tiada gaji tetap, income turun naik. Risaulah.”

Ya, tiada gaji tetap utk perunding takaful. Yang ada hanya komisen berterusan.

Selagi pelanggan membayar sumbangan bulanan, selagi itu komisen berjalan.

Tahukah anda, semasa negara kita terkesan oleh kerana PKP semasa wabak Covid19 tahu lalu, bisnes Takaful adalah antara bisnes yang kurang terkesan?

Selagi mana pelanggan setiap bulan membayar sumbangan, selagi itu ejen takaful menerima pendapatan mereka.

Sebenarnya, bisnes Takaful ini sangat mudah dan senang. Yang paling penting ialah modal paling minima RM80 untuk menduduki peperiksaan, sudah boleh mulakan bisnes tapi keuntungan unlimited. Tidak perlu menyimpan stok membeli produk, dan tidak perlu menyewa pejabat – yang selalunya perlu difikirkan oleh usahawan dalam bidang lain.

Beberapa kelebihan lain yang ada dalam bisnes takaful ialah;

✓ Kerjaya bebas & fleksi – Sesuai untuk orang yang sukakan kebebasan masa, serta menumpukan kehidupan dan keluarga tanpa terikat waktu pejabat. Bergantung kepada diri sendiri.

✓ Pendapatan stabil dan prospek kerjaya yang luas – Kerjaya ini ini merupakan kerja sendiri dengan komisyen yang lumayan dan pelbagai insentif tambahan dalam masa sama membina empayar bisnes dengan pendapatan yang cerah.

✓ Keuntungan dunia & akhirat — Satu jihad bisnes dalam menyampaikan dakwah kewangan yang betul. Membantu memberi kesedaran kepada lebih ramai orang tentang kepentingan takaful.

✓ Berpeluang melancong – Exclusive trip pelancongan ke luar negara secara PERCUMA ke 4 pilihan negara setahun. InsyaAllah nak tunai umrah setiap tahun pun boleh.

✓ Penganugerahan tahunan – Menerima anugerah khas di Konvensyen dalam & luar negara.

✓ Berorientasikan bisnes & berkesinambungan – Minat dalam bisnes. Kerjaya ini merupakan cabang bisnes dan tidak memerlukan modal yang besar. Perniagaan yang juga boleh diwarisi keluarga/isteri/anak.

▶️ Kenapa INFAQ Consultancy?

◉ Kami akan bantu dan pastikan perunding INFAQ Consultancy berjaya dengan kaedah dan pendekatan yang betul, sama ada sepenuh masa atau sambilan.

◉ Latihan dan sistem sudah tersedia serta terbukti berkesan, ia sangat sesuai untuk agen sepenuh masa dan sambilan, tinggal usaha saudara dan saudari sahaja.

◉ INFAQ mempunyai Modul Kewangan yang tersusun di dalam Buku Fizikal Bijak Merancang Wang #bukuBMW dan juga produk digital #eSeminarBMW

◉ Antara program disediakan :

  1. Sesi personal coaching ahli baru — “monitoring system” supaya ahli baru dapat berjaya dengan cepat.
  2. Program Train The Consultant (TTC) — Pendedahan bagaimana menggunakan 7 Modul INFAQ dari #bukuBMW.
  3. Program Sales Cycle — Memberi kefahaman yang jelas tentang kitaran proses yang perlu dilalui oleh seseorang ejen dalam membina kerjaya dalam bidang takaful.
  4. Program NEW ME — Program terbaru di INFAQ Consultancy, bagaimana membina “attitude” dan “mindset” sebagai ejen takaful yang berjaya.
  5. Product Training – Pendedahan awal produk-produk yang akan dipasarkan.

Dan banyakkkkkk lagi.

Semua ini sudah disediakan, hanya memerlukan sedikit usaha saudara dan saudari sahaja.

Kami hanya perlukan yang betul serius sahaja untuk bantu menjadi agen takaful yang berjaya.

Bisnes sebagai perunding takaful tidak menjanjikan bulan, bintang mahupun matahari.

Ia sama seperti bisnes-bisnes lain yang ada di dunia ini yang memerlukan komitmen dan kesungguhan untuk berjaya.

Berminat menyertai Team Takaful INFAQ? Sila isi borang di bawah.

............................................................
Buku Bijak Merancang Wang
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuBMW.com