fbpx

Manfaat elaun hospital RM300 sehari dengan sumbangan RM90 sebulan

  • 1 month ago
  • 2Minutes
  • 289Words
  • 190Views

Pelanggan berhak mendapat RM300

Hospital Income Plan adalah plan takaful yang menyediakan manfaat elaun harian apabila dimasukkan ke wad hospital sama ada hospital kerajaan atau hospital swasta..

Hospital income plan bukannya medical card yang membantu menyediakan kos rawatan dan pembedahan hospital apabila pelanggan dimasukkan ke hospital. Jika medical card membayar manfaat tersebut kepada hospital, plan ini membayar manfaat kepada pelanggan.

Pelanggan berhak mendapat RM300 sehari apabila dimasukkan ke hospital..

Ia juga tidak seperti plan hibah takaful, yang memberi manfaat kepada waris apabila pelanggan meninggal dunia. Plan ini diterima oleh pelanggan ketika hidup, apabila dimasukkan ke hospital, bukannya selepas meninggal dunia.

Anggaran nilai tunai selepas 20 tahun ialah sekitar RM15,000

Adakah plan ini lebih baik daripada medical card dan hibah takaful? Bukan. Bukan bermaksud plan hospital income plan ini lebih baik daripada plan-plan takaful yang lain. Ia adalah pelengkap kepada plan yang sedia ada.

Ok tak kalau dapat elaun apabila dimasukkan ke hospital? Sehari RM300, bermakna jika masuk seminggu boleh dapat manfaat RM2,100.

Tak banyak syarikat dan plan takaful yang menyediakan manfaat sebegini. Plan ini boleh dimulakan dengan sumbangan bulanan RM90 sahaja sebulan.

Selain menyediakan manfaat elaun harian hospital, plan ini juga menyediakan plan hibah RM10,000. Jika nak tambah manfaat lain pun boleh.

Berminat untuk tahu lebih lanjut? Sila isi borang di bawah.

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?