Testimoni – Tuan Ajian

  • Reading:2Minute:s
  • PostView Count:0Views

Pernah Bankrupt

Sebenarnya dulu saya pernah bankrupt. So tak boleh jadi ejen takaful yang sah. Terpaksa guna nama isteri untuk buat takaful.

Pada 2018 saya dapat setelkan hutang dan bebas daripada status bankrupt. Tapi saya ada masalah untuk jadi ejen yang sah kepada ______ Takaful.

Cara Tuan Afyan lan dari yang lain

Dulu sebelum 2018, saya pernah berjumpa Tuan Afyan. Beliau punya approach sesuai dengan saya. Jadi saya ambil keputusan untuk call dia dan join INFAQ Consultancy.

Biasanya cara approach ejen takaful ni secara push. Hard selling. Tapi cara Tuan Afyan berbeza

Beliau punya cara adalah dengan memberi nasihat. Macam konsultan punya approach. Tu yang buat saya tertarik. Saya tak suka paksa orang.

Sebagai perunding takaful ni saya ada masa lebih banyak dengan famili. Kewangan pun lebih stabil. Dan saya rasa lebih bebas.

Kalau anda ada peluang untuk join INFAQ Consultancy, jangan dilepaskan.

Di INFAQ dah ada sistem yang proven. Yang dah lama dibangunkan. Nama Tuan Afyan pun orang dah kenal. Jadi kita boleh gunakan sepenuhnya.

Saya sangat mengalu-alukan kehadiran ejen baru. Sebab bisnes takaful ni tak sama macam bisnes lain.

Kita kena ada tim. Tim tu pula kena yang bagus. Maknanya tim yang boleh support each other. 

Bak kata bijak pandai, kalau nak lari cepat lari sorang-sorang. Kalau nak lari jauh kita lari sama-sama.

Ejen lama boleh bagi motivasi kepada ejen baru. Ejen baru pun boleh bagi motivasi kepada ejen lama.

Tuan Ajian
Perunding Takaful – INFAQ Consultancy

............................................................
Buku Bijak Merancang Wang
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuBMW.com