Category: Takaful

Kegembiraan Sebenar Seorang Ejen Takaful

Dipetik dari FB Asmaa Ahmad Razali ANTARA KESEDIHAN DAN KEGEMBIRAAN SEORANG EJEN TAKAFUL Sejak tamat sekolah menengah, niat awal aku bercerita dan berkongsi dengan kawan-kawan, saudara mara, dan masyarakat tentang kepentingan takaful adalah untuk memberi ‘value’ kepada kehidupan orang lain. Simple je fikiran masa tu, bila bercerita dengan orang pasal takaful, konsepnya adalah ‘sediakan payung

Income Replacement Plan

Dipetik dari FB Munyati Awanis Mohd Hatta Harini nak kongsikan tentang income replacement plan, bahasa melayu pelan penggantian pendapatan, Dulu sebelum saya terlibat dalam bidang takaful, saya ingat hanya ada pelan medical card sahaja yang syarikat takaful tawarkan , Senang cerita kalau sakit masuk hospital swasta, guna kad ..itulah yang sy fikirkan Apabila menjadi perunding

Jangan Cerita Tentang Takaful

Dipetik dari FB Tuan Muhammad JANGAN CERITA TENTANG TAKAFUL Nak bercerita tentang #Takaful masa lepak-lepak dengan member tak boleh, nanti kena pulau. Masa #kendurikahwin sangat tak sesuai nak sembang tentang musibah. Masa #weekdays tak boleh sebab #busy dengan kerja. Masa #weekend pun tak boleh sebab itulah masa nak rehat. BILA MASA YANG SESUAI UNTUK BERCERITA???

Faham Takaful

Dipetik dari FB Asyraf Naim FAHAM TAKAFUL Pagi ni ada seorang sahabat mesej saya untuk tanya pasal quotation untuk takaful, dia bagitahu dia dah ada ILP (Investment Linked Policy) Medical, dan dia tengah cari produk Family Takaful (Takaful Keluarga). Terma Family Takaful dan ILP Medical ni jarang ejen guna, apatah lagi prospek. Untuk Family Takaful

Jangan Jual Insurans Konvensional, Walaupun Kepada Non Muslim

Sempena Ma’al Hijrah, saya ingin mengajak rakan-rakan yang masih menjual produk-produk tidak patuh syariah seperti insurans konvensional, unit trust konvensional, produk perbankan konvensional untuk kita berhijrah ke produk patuh syariah. Sedih juga melihat rakan-rakan seindustri takaful, masih lagi terlibat mempromosi insurans konvensional 😓 Ada yang daripada group kompeni insurans dan takaful yang sama, contoh ABC

Rider Boleh Dapat Perlindungan KEMALANGAN DIRI KOMPRHENSIF

Kos rider penghantar makanan lebih kurang R.M5 ke R.M6 untuk sekali penghantaran. Dengan kos sebanyak itu termasuk sekali kos-kos lain seperti Kos petrol Kos penyelenggaraan Kos insurans takaful motosikal Dengan kos sebanyak itu juga, rider terdedah kepada seribu satu risiko sepanjang berada di jalan raya. Sepanjang berada di jalan raya juga mereka akan berselisih dengan

Seperiuk Nasi Kosong Atau Sepinggan Nasi Penuh Lauk?

Kalau anda ada bajet RM10 untuk makan, mana yang anda pilih : Seperiuk nasi kosong atau sepinggan nasi complete dengan lauk? Kedua-duanya ada peranan masing-masing. Sama macam kita melanggan takaful. Tahukah anda, dengan peruntukkan RM99, anda boleh dapat hibah takaful RM300K dalam masa yang sama, anda boleh pertimbangkan plan lengkap income protection ini, dengan bajet

Plan Pelengkap Hibah Takaful dan Income Protection

Manfaat Tadi saya semak satu quotation takaful untuk umur 30 tahun. Terkejut juga dengan caruman RM99, dapat banyak manfaat. Manfaat kematian RM100,000 Manfaat kematian kemalangan RM100,000 Manfaat kematian disebabkan sakit kritikal RM100,000 Manfaat penyakit kritikal (CI) RM100,000 Manfaat lumpuh kekal (TPD) RM100,000 Manfaat elaun hospital swasta dan kerajaan RM100 sehari Manfaat pengecualian bayaran atau waiver

Hospital Income Plan / Manfaat Elaun Hospital

Pelanggan berhak mendapat RM500 Hospital Income Plan adalah plan takaful yang menyediakan manfaat elaun harian apabila dimasukkan ke wad hospital sama ada hospital kerajaan atau hospital swasta.. Hospital income plan bukannya medical card yang membantu menyediakan kos rawatan dan pembedahan hospital apabila pelanggan dimasukkan ke hospital. Jika medical card membayar manfaat tersebut kepada hospital, plan

Hibah – Kenapa Isteri Tak Letak Nama Suami?

Dipetik dari FB Wafi Razali “Kenapa para isteri susah nak letak penama hibah kepada suami sendiri?” Sebagai perunding di Infaq Consultancy, bermacam-macam ragam yang saya jumpa bila berjumpa dengan klien. Apa yang menarik, kebanyakan klien yang menghubungi saya untuk membuat hibah takaful adalah daripada kaum wanita. Mungkin kerana kaum wanita yang paling banyak terkesan jikalau