Category: Takaful

Memori Yang Menggamit Kenangan

Pagi ini memori FB menggamit kenangan kali pertama saya mengikuti trip luar negara secara percuma sebagai ganjaran kerjaya dalam bidang perkhidmatan kewangan, tahun 2011 ke Sepanyol. Kali pertama naik kapal terbang ke luar negara. Sebelum itu, paling jauh pun seberang Sungai Golok. Hihi…. Saya terlibat dalam bidang ini tahun 2003, tapi tak fokus sebab terjebak

Hibah Ikhlas

  HIBAH TAKAFUL RM100 sebulan utk cover sehingga RM1,200,0000   Manfaat Kematian Kematian biasa RM300,000 Kematian kanser RM600,000 Kematian kemalangan RM900,000 Kematian ketika umrah haji RM1,200,000   Tempoh 30 TAHUN. NILAI TUNAI BAYARAN KEKAL BONUS GANJARAN TUNAI Perkahwinan Melahirkan anak Membeli rumah Menunaikan haji Malancong Ini hanya sample utk umur 30 tahun. Umur lain, ada

Nak Faham Takaful, Jadi Ejen Takaful

Cara terbaik memahami takaful ialah dengan menjadi ejen takaful. Setuju? Dipetik dari FB Siti Nuur Hidayu  Masa bujang dulu, tengok orang lain ada takaful, aku pun buat. Baca brochure gitu gitu ja. Sign teruih RM200 sebulan. Lepastu, gaduh pasai apa tak tau dengan ejen tu. Aku biaq lapse. Hahaha Bila jadi mak orang, kecoh orang suruh

Komitmen Takaful Ialah Sampai Mati!

Apabila kita beli kereta, kita akan pilih kereta yang paling sesuai dengan kedudukan kita dan keluarga kita. Kalau boleh kita nak yang besar supaya dapat muat semua keluarga kita. Dalam membeli kereta, kita akan mengambil masa beberapa bulan supaya dapat beli kereta yang paling sesuai dengan kedudukan kewangan kita, memandangkan komitmen kewangan untuk kereta lebih

Apa Kepentingan Takaful?

Banyaknya polisi dia… Dari Fb Nur Aisya Saya tak suka SEMBANG KASI BIMBANG. Haha. Punyalah dah lama akak melanggan. Dari zaman Kuning sampai dah tukar biru. Polisi-polisi ni saya miliki dah lama. Ada yang sebelum saya nikah dengan En somi lagi. Dulu saya banyak hutang. Sebab salah pilih bisnes, salah pilih kereta, salah pilih kawan

PKP : Bisnes Takaful Paling Minima Kesannya

Saya menjalankan beberapa bisnes dalam bidang perkhidmatan kewangan. Takaful Unit trust Pusaka Training / Seminar / Ceramah / Program kewangan Boleh dikatakan, SEMUA bisnes terjejas apabila tidak dapat bertemu dengan pelanggan. Bisnes takaful, unit trust, pusaka – tidak dapat untuk bertemu pelanggan secara face to face. Hanya secara online sahaja. Jadi, closing ratio agak rendah

Masih Ada Ejen Mempromosi Takaful Sebagai Simpanan

Dah masuk tahun 2020, masih ada ejen mempromosi takaful sebagai simpanan. Dulu medical card ada simpanan 3 dalam 1. Pernah juga yang kata takaful untuk simpanan persaraan Sekarang “simpanan hibah takaful”. Siap buat FB Ads. Keluar di news feeds FB saya. Adeh… Letih betul. Bank Negara Malaysia sudah lama keluarkan info grafik ini, yang menyatakan

Jika Tidak Mengajar, Saya Belajar

Malam tadi teruskan rutin mingguan INFAQ #TeamTakaful. Training setiap minggu yang diadakan menggunakan applikasi kontraversi zoom, yang kami sudah gunakan sejak 3 tahun lepas sebelum MCO lagi. Topik malam tadi adalah ulang kaji topik Online Marketing: FB Ads, disampaikan oleh Tuan Coach Muhammad Hakim Danapalan. Waktu-waktu MCO sebegini, pemasaran paling efektif ialah secara online dan

SOP Perunding INFAQ Kepada Pelanggan

1. Pertama, perunding kami akan berkongsi 7 Modul INFAQ yang merangkumi big picture tentang perancangan kewangan. 7 Modul INFAQ tersebut termasuk cashflow, nettworth, simpanan, perlindungan, pelaburan, penyucian dan pewarisan. 2. Kedua, selepas itu perunding kami akan mendapatkan maklumat latar belakang kewangan prospek. Maklumat tersebut termasuk gaji, perbelanjaan, aset hutang, tanggungan dan lain-lain. Di peringkat ini
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com