Author: Admin

Panduan Pelaburan Private Mandate Secara Online

PRIVATE MANAGED ACCOUNT ONLINE ACCOUNT OPENING : User Guide for Client (Individual Account) Buka pautan yang telah anda terima dari FPR/MR Klik di sini Pastikan anda memenuhi ke semua Syarat Umum Klik Proceed 4. Pastikan Pilihan, Jenis Amanat dan Jenis Akaun dipilih dengan betul oleh FPR / MR anda. 5. Klik NEXT 6. Sila isi

Jangan Terkejut Medical Card Meningkat Naik

Sebulan dua ini nampak ramai pula klien-klien medical card yang terkejut dan bersungut kerana menerima surat daripada syarikat takaful yang mereka langgani yg memaklumkan bahawa caruman medical card mereka naik. Saya hanya tersenyum pahit. Ada antara mereka yang saya pernah approach mereka mencadangkan medical card stand alone suatu ketika dahulu, tapi menerima rejection. Saya tak

Sumbangan Takaful RM99 Mendapat Sambutan

Ramai betul prospek yang berminat nak tambah polisi utk hospital elaun RM500 dgn sumbangan bulanan RM99. Caruman ini utk pelanggan berusia 40 tahun ke bawah. Malah ada yang nak langgan 2 polisi sebab maksima manfaat elaun hospital 500 sahaja setiap polisi. Namun, sayangnya manfaat maksima setiap individu ialah RM500 sehari, walaupun langgan lebih daripada 1

Kelebihan Ada Blog, Berbanding FB

Update sekali, kemudian prospek datang berkali-kali. Blog Rahsia Takaful ni saya sudah bangunkan sejak 10 tahun lepas dan kemudian optimimkan SEO, sehingga hari ini ia masih relevan walaupun dah lama tak update Berdasarkan data ini, seramai 1300 pengunjung melayari blog saya dan 74% datang dari organik search yakni melalui enjin carian seperti Google, Yahoo dan

Kakitangan Kerajaan Mudah Menanggung Hutang

Pengalaman saya mengendalikan program-program kewangan #SeminarBMW kepada kakitangan awam, majoriti mereka memiliki komitmen hutang melebihi 50% daripada gaji bulanan. Malah ada juga yang saya jumpa sehingga 70% ke 80% daripada gaji bulanan. Ia adalah satu tahap yang sangat merbahaya. Kakitangan kerajaan adalah golongan yang mudah untuk mendapatkan fasiliti hutang daripada bank. Tunjuk slip gaji 3

Hukum Menipu Dalam Marketing

Mula-mula menipu bahawa bisnes yang diceritakan pagi bukan MLM. Walhal secara jelas, terang dan nyata ia adalah syarikat MLM. Kemudian menipu bahawa syarikat dimiliki oleh rakyat Malaysia. Walhal ia dimiliki 100% oleh kompeni dari Korea. Kemudian menipu bahawa syarikat tidak menjalankan Missiniori Kristianisasi. Tapi terang, jelas dan nyata terbukti syarikat induk di Korea menjalankan Missiniori

Hati-Hati : Scam Alert !

Tak sangka wajah saya akhirnya setaraf dengan Dr Daud Bakar, Dr UZAR, DDNK, Hj Asri dan tokoh-tokoh kewangan lain yang selalu wajah-wajah mereka digunakan oleh scammer untuk tawarkan pulangan yang too good to be true. Modal 350 jadi 9800, ROI 2800% Modal 1,300 jadi 27,000, ROI 2000% Modal 3,000 jadi 51,000. ROI 1700% Bukan 5%,

Adakah Saya Dengki ?

Masa saya lawan ARBA dulu, tuduhan yang biasa dikenakan ke atas saya ialah “dengki la tu”. Kemudian buat serangan peribadi. Paling biasa, mereka akan kata saya dengki sebab bisnes takaful saya yak laku. Kemudian, ugut saman. Sama masa saya lawan Alfafa, mereka tuduh saya “Dengki” dan buat tuduhan peribadi kaitkan dengan bisnes takaful saya. Kemudian

Inilah INCOME PROTECTION Sebenar!

“Saya dah ada polisi hibah takaful, cukup dah kot?” Polisi tersebut boleh kekalkan. Ia ada kalebihan tersendiri. Ia penting untuk kelangsungan hidup selepas kita meninggal dunia kelak. Bukan sekadar hibah Cuma saya suka kongsikan polisi income protection, yang bukan sekadar hibah. Mati itu pasti, sebab itu penting polisi hibah takaful. Namun sekiranya berlaku penyakit kritikal,

Seperiuk Nasi Kosong Atau Sepinggan Nasi Penuh Lauk?

Kalau anda ada bajet RM10 untuk makan, mana yang anda pilih : Seperiuk nasi kosong atau sepinggan nasi complete dengan lauk? Kedua-duanya ada peranan masing-masing. Sama macam kita melanggan takaful. Tahukah anda, dengan peruntukkan RM99, anda boleh dapat hibah takaful RM300K dalam masa yang sama, anda boleh pertimbangkan plan lengkap income protection ini, dengan bajet