Author: Admin

Aplikasi Muslim Pro Dimiliki dan Dibangunkan Oleh Non-Muslim – Menjawab Persoalan

  1. Tadi saya kongsi pengalaman uninstall aplikasi Muslim Pro dan install My Solat, atas semangat BMF. Rujuk artikel ini 2. Seperti dijangka, akan ada orang pertikaikan tindakan tersebut. Sama macam mana-mana tulisan saya berkenaan BMF. Antara komen diterima: “Kena nak uninstall? Kenapa nak boikot?” “FB pun milik orang Yahudi” 3. Jawapan malas: Suka hati aku

Aplikasi Muslim Pro Dimiliki dan Dibangunkan Oleh Non-Muslim

Saya baru uninstall aplikasi Muslim Pro, yang sudah digunakan bertahun-tahun selepas mengetahui rupa-rupanya ia dimiliki dan dibangunkan oleh non-Muslim.   Malah saya memakai versi yang berbayar ketika saya menunaikan haji pada tahun 2017 dengan menyangka ia membantu developer apps Muslim. Selepas uninstall, saya gantikan dengan aplikasi My Solat yang dibangunkan dan dimiliki oleh Kerajaan Malaysia.

Isu Air Zamzam Palsu

Keratan Akhbar Harian Metro pada 11 Mei 2015 bertajuk “Zam Zam Tiruan”   Isu utama ialah kewujudan air zamzam palsu yang membawa kepada pengharaman penjualan air zamzam. Bukan pengharaman penjualan air zamzam semata. Jadi, suka saya syorkan kepada kerajaan mekanisma untuk memudahkan orang mendapatkan air zamzam original berbanding menguatkuasakan undang-undang pengharaman penjualan air zamzam yang

ASB Loan

ASB Loan Tiba-tiba keluar fungsi memories FB berkenaan ASB Loan dari status yang saya share dari Tuan Khairul Ezuwan Yusof (KEY), 5 tahun lepas. Ketika itu simulasi keuntungan ASB 7% dan kadar bank ialah 7%. Berdasarkan simulasi yang dibuat, selepas 10 tahun. Ia masih lagi menguntungkan. Ketika itu di Tahun 2015, kadar bank ialah 5.2

Dr Maszlee – Sebelum Dan Sesudah

  Saya tercari-cari juga, mana satu mereka yang dulu maki hamun Dr Maszlee tapi sekarang sedih dan puji jasa beliau. Yang saya jumpa, mereka yang sedih dgn pemecatan Dr Maszlee dan puji jasa beliau adalah dari kelompok yang selama ini memang hargai beliau atau sekurang-kurangnya neutral. Tak jumpa pula tulisan yang puji dan sedih atas

7 Langkah Memperbaiki Kewangan 2020

7 Langkah Memperbaiki Kewangan 2020 1. LETAKKAN MATLAMAT “Begin with the end of mind” – Stephen Covay. “Sesungguhnya setiap amalan bermula dengan niat” – Nabi Muhammad (selawat ke atasnya). Apa azam kewangan anda? Pergi haji? Tingkatkan simpanan? Tambah pendapatan? Beli rumah? Letakkan matlamat tersebut secara spesifik. Spesifik dari sudut jangka masa, dan spesifik dari sudut

Penamat Yang Baik Untuk Tahun 2019

Kadang kala kita minta bunga, tapi Allah berikan kaktus yang berduri. Rupa-rupanya dari kaktus berduri tadi tumbuh bunga yang lebih cantik dari bunga yang kita impikan. Tiada pun dalam perancangan tahun 2019 untuk muncul sebanyak ini di kaca TV dan radio. Yang saya plan ialah Allah murahkan rezeki saya melalui INFAQ Consultancy dengan diberikan perunding-perunding

Perancangan Kewangan 2020, Borak Kopitiam, TV3

Terima kepada semua yang menonton Borak Kopitiam tadi. Alhamdulillah, tak sampai 24 jam, ada lebih 2,700 tontonan berbanding sebelum-sebelum. Harap-harap dengan statistik ini, pihak penerbit tak serik jemput saya lagi. Hihi… Siapa yang belum tengok, skrol FB saya. Ada saya kongsikan videonya. Tonton di sini atau di channel youtube Update: lebih 4k view dlm masa kurang

Borang DDA

Dipetik dari FB Ahmad Mustapha | BORANG DDA | PEJABAT PUSAKA KECIL| Adakah anda tahu bahawa terdapat satu borang yang mana borang ini diperlukan jika anda sebagai salah seorang daripada waris tidak dapat hadir ketika perbicaraan pusaka di Pejabat Pusaka Kecil . . Apakah nama borang yang disebutkan di atas? Borang itu adalah Borang DDA
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com