fbpx

Category: Takaful

Senangkan Hati Mak dan Ayah

Tulisan ini diambil dari FB Tn Hannan Shawalludin berkenaan nasihatnya tentang takaful. Masa kau kecik, banyak dah kau susahkan mak ayah kau. Ya. Mak ayah tak pernah cakap kalau diorang susah. Kalau boleh diorang bagi nyawa kat kau, diorang akan bagi, asalkan kau tersenyum gembira. Tapi kadang-kadang sebagai anak, banyak kali kau tak nampak benda

Third Quarter Award Night Gathering

TAHNIAH diucapkan kepada wakil-wakil INFAQ yang tersenarai “Alhamdulillah, tirai suku tahunan Takaful IKHLAS #TeamTakaful INFAQ (Oktober 2018 – Disember 2018) ditamatkan dengan Team INFAQ menggondol beberapa penganugerahan dalam Third Quarter Award Night Gathering.” TAHNIAH diucapkan kepada wakil-wakil INFAQ yang tersenarai dalam appreciation kali ini~ 🎗 BEN Members Oktober 2018 1. Tuan Aiman Zaki Salleh 2. Tuan Mohd Akif 3. Tuan Zariff

Takaful Juga Memenuhi Tuntutan Maqasid Syariah

Takaful juga memenuhi tuntutan maqasid syariah. 1. MENJAGA AGAMA apabila produk takaful menjadi alternatif bagi mengelakkan riba dalam insurans konvensional. 2. MENJAGA NYAWA apabila dengan menggunakan medical card, seseorang pesakit boleh mendapat rawatan yang sewajarnya sehingga pulih. 3. MENJAGA HARTA melalui pampasan untuk income protection boleh membantu balu dan anak yatim yang kehilangan pencari nafkah

Persiapan Suami Buat Isteri

Tulisan ini berkenaan persiapan perlindungan buat keluarga. Sila ke FB Tn Mohd Akif untuk lebih perkongsian daripada beliau. ISTERI SEBAGAI SURIRUMAH, SUAMI MENCARI NAFKAH KELUARGA Diawal-awal perkahwinan, berbincang pasangan suami isteri saat berbulan madu.. “Awak jadi surirumah pun dah cukup sayang..tak perlu awak bekerja juga…”kata suaminya . Ada pasangan lain pula, memikirkan tentang anak mereka..

Takaful Sebagai Alternatif Dalam Perkongsian Perniagaan

Topik yang jarang dibincangkan ini ditulis oleh Tn Norajian Kamarudin di FB beliau.   Anda berkongsi membuka perniagaan dengan seorang kawan? Jika rakan kongsi anda meninggal dunia,apa yang akan anda tanggung? 1. Hutang-hutang pembekal dan hutang bank. Pemiutang akan mencari rakan kongsi yang masih hidup untuk menyelesaikan hutang-hutang tersebut. 2. Waris rakan kongsi yang telah

Respek Anak Muda Ini

Umur 25 tahun, gaji hanya RM2,000 tapi boleh tanggung kos perubatan bapa yang menghidap kanser berjumlah puluhan ribu RM! Kemudian mempunyai kesedaran pula dalam membuat persediaan takaful income protection dan medical card. Rahsia: Pakai motosikal lama + buat ASBF. Respek anak muda ini! Beruntungnya ibu bapanya dikurniakan anak soleh ini. Moga syurga buatnya. Wahai wanita

Pentingnya Pampasan Sakit Kritikal di Dalam Pelan Takaful Anda

Pentingnya pampasan sakit kritikal di dalam pelan takaful anda. Tulisan di FB Tn Norajian Kamarudin ini menceritakan situasi yang menunjukkan pentingnya pampasan sakit kritikal. Saya Ada minum dan berbual dengan seorang sahabat. Sahabat saya ini juga seorang ejen takaful, tetapi dari syarikat yang lain. Walaupon kami mewakili syarikat takaful yang berlainan, tetapi kami sering juga

Adakah Anda Dilindungi Sepenuhnya?

Tulisan dari FB Tn Rashid Mohaimin ini menjelaskan tentang persoalan yang lebih khusus selepas anda mempunyai perlindungan takaful secara amnya. Adakah Anda Dilindungi Sepenuhnya? =========================== Anda sudah mempunyai takaful perlindungan pendapatan (income protection)? – Sudah? Alhamdulillah. Berapa perlindungan maksimum anda? Adakah bersamaan 10 tahun gaji? Anda sudah mempunyai takaful perlindungan sakit kritikal (critical illness)? –

3 Faktor Asas Perbandingan Takaful Medical Card

Apabila membuat perbandingan takaful medical card, fokus 3 faktor ini sebagai asas perbandingan. 1. Caruman 2. Had bilik 3. Limit tahunan (bukan limit seumur hidup) Sebab, kita mahukan coverage limit tahunan dan bilik paling besar dengan caruman paling mampu milik. Limit tahunan lebih penting dari limit seumur hidup kerana itulah kos yang bakal ditanggung oleh

Takaful ni Penting Ke?

Berikut adalah tulisan dari FB Tuan Rashid Mohaimin mengenai persoalan yang sering timbul mengenai takaful Takaful ni penting ke?==================== Rejection biasa yang ejen takaful dapat bila jumpa prospek: 1. “Rilek la masih muda lagi…”– Takaful paling baik diambil ketika muda. Caruman lebih rendah dengan tahap kesihatan yg optimum. Bila dah tua harga akan jadi mahal
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com