fbpx

Category: Uncategorized

Muhasabah Korban

Ketika hendak beli kereta; “Mestilah nak beli kereta yg paling bagus. Takpe mahal sikit. Biar selesa nak bawa sana sini”. Masa nak beli rumah; “Alang-alang beli, biarlah yg puas hati. Lepas itu kita renovate ikut citarasa kita. Takpa mahal sikit, nak duduk lama utk anak cucu cicit”. Masa langgan Astro; “Walaupun ada yg free NJOI,

Bagai Black Panther Mendapat Vibranium

Di sekolah anak. Balqis beritahu; “Ayah, tadi ada kawan kakak tanya” “Tanya apa?” “Dia tanya, “Ayah awak sakit ke?” “Kenapa dia tanya macam tu?” “Sebab dia kata dia nampak ayah kurus” Hati ayah berbunga-bunga. Bagai Black Panther mendapat vibranium. Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

Kembara Ilmu ke AL FAISAL GROUP Kota Damansara

Pagi tadi menimba pengalaman daripada Group Agency Manager AL FAISAL GROUP, Tuan Nik Faisal Nik Fauzi di pejabat mereka di Kota Damansara. Group yang konsisten memperolehi Million Ringgit Agency di Takaful IKHLAS lebih 10 tahun berturt-turut. Terima kasih atas perkongsian yang diberikan dan halalkan ilmu yang ditimba, untuk kami manfaatkan. InsyaALLAH sesi Kembara Ilmu ini akan diteruskan lagi

Semoga Islam Di Malaysia Diperkasakan

Saya secara peribadi masih mengharap agar kedudukan Islam di Malaysia diperkasakan. Semua tahu kedudukan Islam pada era BN banyak dicabar. Di era PH, kita mengharapkan ia menjadi lebih lebih baik dari zaman BN. Walaupun saya banyak berikan pandangan kritikal terhadap kerajaan PH, dengan ramai menteri Muslim yang mempunyai latarbelakang dan fikrah Islamis, masih ada sekelumit

Aplikasi Zoom Membantu Mesyuarat Jarak Jauh

Selalunya rutin setiap pagi jumaat ialah mesyuarat mingguan #TeamTakafulINFAQ. Tapi pagi ini perlu bergerak ke Cherating untuk program di sana. Jadi, gunakan teknologi aplikasi zoom untuk bermesyuarat bersama ahli team yang lain. Teknologi sangat membantu. Ini juga cara saya monitor dan bermesyuarat dengan perunding-perunding di luar Lembah Klang. Ada rakan-rakan di Cherating di sini? Kot-kot nak

Aplikasi Smart Parking Selangor

Sejak gunakan aplikasi Smart Parking Selangor, mudah untuk membuat bayaran letak kerata di mana-mana kawasan Majlis Perbandaran hampir keseluruhan negeri Selangor. ✖ Tidak perlu lagi cari mesin bayaran parking. ✖ Tiada lagi masalah kalau mesin rosak. ✖ Tiada masalah mesin telan duit. ✖ Tidak perlu lagi letak tiket parking pada dashboard kereta. ✖ Tidak perlu lagi keluar dari pejabat untuk

Template Surat Rayuan Haji

Seronok baca status kawan-kawan yang menerima panggilan haji. Semalam dapat call daripada seorang kawan, katanya sudah 4 tahun berturut-turut hantar surat rayuan, tapi tahun ini baru dapat. Selepas gunakan templete yang saya berikan. Sebak pula rasa. Sebenarnya surat ini bukan saya yang buat. Saya pun dapat daripada group wassap kalau tak silap. Moga pahala rakan-rakan

Tahniah! Top Achiever INFAQ Untuk Bulan April 2018

Tahniah diucapkan buat rakan-rakan perunding INFAQ dari #TeamTakaful dan #TeamInvestmentyang mendapat pencapaian terbaik untuk bulan April 2018. Barisan Top Achievers #TeamTakaful Tuan Shakir Abdul Ghafar (Lembah Klang) Tuan Zariff Zahari (Lembah Klang) Tuan Arif Rani (Johor Bharu) Tuan Hannan Shawalludin (Lembah Klang) Tuan Faris Addenan (Lembah Klang) Tuan Amifarez Hamidun (Lembah Klang) Tuan Aiman Zaki Salleh (Lembah Klang, N.9 & Melaka) Barisan Top Achievers #TeamInvestment Tuan Khairool Anwar (Lembah Klang) Cik Puan Nabilah Mohd Amil (Pahang)

Kedai Murah, Tak Ramai Orang

Datang Low Yatt, terjumpa satu kedai ini, tengok tanda harga, murah betul. Tapi tak ramai orang. Mungkin sebab berada di lokasi yang tersorok. Aksesori yang selalu dijual pada harga RM150 ke RM25, dijual dengan harga RM3 ke RM5 sahaja. Saya pun ambil beberapa barangan dan bawa ke kaunter. Amoi kauter beritahu harga, terkejut sebab mahal

Merebut Piala Taqwa

Untuk merebut Piala Dunia, pasukan-pasukan yang bermain untuk merebut piala berprestij itu perlu lakukan persediaan selama 4 tahun sebelum bermula perlawanan Piala Dunia. Pemain badminton yang ingin merebut Piala Thomas pula memerlukan dua tahun latihan untuk merebut piala ini. Pelari pecut yang berlari trek 100 meter lakukan persediaan 4 tahun sebelum menyertai Sukan Olimpik. Soalannya,
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com