fbpx

Category: Uncategorized

4 cara menjilat untuk confirm jadi YB

Jadi ahli politik ni kena pandai jilat untuk jadi YB. 1. Jilat orang atas supaya dapat ampu untuk jadi calon 2. Kalau tak dapat jadi calon parti sendiri, kena jilat balik ludah sendiri supaya dapat jadi calon parti lawan. 3. Masa musim kempen, kena pandai jilat pengundi supaya menang. 4. Lepas menang dan tak dapat

Belum pilihanraya, tapi calon dah mula lompat parti

Meluat betul tengok calon-calon jenis lompat parti. Belum pilihannya lagi dah jadi katak. Yang lagi meluat, apabila segala dalil dan hujah yang pernah dilemparkan kepada parti lawan dijilat kembali. Kalau sebelum pilihan raya pun lompat sana lompat sini, percayalah selepas menang nanti pun akan lompat-melompat lagi. Walaupun sudah ada Akta Anti Lompat Parti, masih ada

Perkongsian teks khutbah jumaat sempena pilihanraya

“Jangan kerana keghairahan kuasa yang bakal dimilik oleh pemimpin, manifesto populis dibuat untuk menduduki puncak kuasa dan hakikatnya membohongi rakyat semata-mata. Akhirnya manifesto dikatakan bukan ‘kitab suci’ yang wajib dipatuhi.” Bagus khutbah Jumaat hari ini. Semoga Malaysia mendapat kerajaan yang terdiri daripada pemimpin yang kuat dan amanah. Al-Qawiy dan al-Amin. Yang mampu membangunkan negara. Yang

FB Personal Saya Hilang: Mohon bantuan Untuk Kembalikannya

FB PERSONAL www.facebook.com/afyan.ikhlas HILANG DARI RADAR. MOHON BANTUAN SEMUA UNTUK KEMBALIKANNYA Ramai yang bertanyakan, ke mana perginya FB personal saya? Untuk makluman, FB saya sudah diberi amaran dan tidak lagi boleh diakses, sejak 20 Julai lepas. Rujuk gambar di bawah 20 Julai adalah hari pertama Raya Aidil Adha. Ada 2 posting yang saya upload, kedua-duanya

Tips Cari Rumah Sewa Yang Best di Lembang Klang

Tulisan dari FB Tn Hannan Shawalludin berkenaan Tips cari rumah sewa yang best di Lembah Klang. Tips Cari Rumah Sewa Yang Best di Area Lembang Klang Bila sebut je sewa rumah area Lembah Klang, kau mesti terbayangkan rumah tu mesti rumah yang tinggi-tinggi macam Condo, Apartment atau Flat. Kalau rumah atas tanah ni selalunya mahal dan

Bola Sepak Atau Bola Ragbi

Ilmu ini saya dapat dari salah seorang guru saya. Apabila kita tua kelak, sama ada kita akan jadi macam “bola sepak” atau “bola ragbi”. Bola sepak; selalu kena tendang. Orang terima boleh, terus tendang. Bola ragbi; selalu kena peluk dan rebut. Orang dapat, terus peluk dan kemudian yang lain-lain pun pakat peluk nak rebut. Kita

Saya Bukan Ustaz

Pertama kali terima undangan untuk mengisi slot kuliah maghrib. Jemput datang semua pada tarikh dan lokasi ini. DISCLAIMER; – Saya bukan Ustaz. Huhu – Kali terakhir saya bagi kuliah maghrib ialah ….. tak ingat la. Rasnya masa program tamrin kat universiti. Itu pun sebab kena wajibkan oleh komiti tamrin. – Surau dekat dengan rumah pun

Mesej di Media Sosial Juga Ada Cara dan Etika

Sesekali buka mesej folder “request”, berlambak mesej masuk. Ada yg sempat saya reply ada yang saya abaikan. Yg saya abaikan selalunya jenis macam ni; 1) Bagi salam sahaja. Kalau jenis macam ni saya akan jawab salam dalam hati sahajalah. 2) Mesej “boleh saya tanya soalan?” walhal mesej itu pun sudah mengandungi soalan. Jadi si penanya