fbpx

Category: Uncategorized

RFID, Revolusi Pembayaran Tol

Siapa dah pernah gunakan RFID Tag? Memang sangat mudah berbanding gunakan kad kad Touch n Go dan Smart Tag. Ia revolusi baru dalam pembayaran tol.  Tag stiker RFID itu ditampal pada cermin depan. Ia dikesan apabila lalu palang tol.  Tak perlu lagi sentuh kan kad di palang sebagaimana Touch n Go.  Atau keluarkan alat Smart

FB Personal Untuk Dijual

Saya bercadang utk menjual akaun FB personal saya ni. Ada sesiapa nak beli? Friends dah full. Followers organik dekat-dekat 80k. PM best price jika serius. Masih boleh follow saya di Telegram Channel t.me/AfyanIFP, sementara tunggu akaun FB ini dijual kpd pemilik baru. Selain itu, saya masih boleh diikuti melalui media sosial lain; Twitter Twitter.com/AfyanIFP Instagram Instagram.com/afyan.ifp FB Page facebook.com/afyan.ifp

Naluri Seorang Ibu

Selepas membaca tulisan ini, baru saya faham kenapa isteri saya selalu menolak kalau saya cadangkan utk sesekali kami keluar berdua dan tinggalkan anak-anak di rumah pengasuh. Memang tak pernah “me time” begitu. Baru faham naluri seorang ibu. Pernah sekali saya dapat tiket percuma ke luar negara, ajak isteri utk pergi sekali dengan rancangan tinggalkan anak

Main Pasir Buatan di KL RM30

Family is a must. Kalau kat kampung boleh main pasir, buat istana pasir, boleh mandi pantai – free. Kat Key El, main pasir buatan, tak boleh buat istana pasir, tak ada pantai nak mandi – RM30 seorang. Nasib baik penjaga tak kena bayar. Budak-budak ni seronok main pasir macam main pasir kat pantai. Tapi lagi

7 Tanda Anda Berpotensi Menjadi Hebat!

7 Tanda Anda Berpotensi Menjadi Hebat! 1. Anda suka bertanya soalan. Kajian dari Havard mengatakan, pekerja yang suka bertanya didapati lebih kompeten berbanding dengan pekerja yang kurang bertanya. 2. Anda seorang yang “resourceful” Saya tak pasti bagaimana nak terjemahkan perkataan “resourceful”. Ia digambar seseorang yang selalu mencetuskan sesuatu inovasi, bukan hanya menunggu. Mungkin hampir sama

Hadapi Masalah Anda

Tazkirah Jumaat; “Jika anda ada masalah, hadapinya. Lari dari masalah tidak akan menyelesaikan masalah. Ia hanya menjarakkan diri daripada solusi masalah tersebut. Jadi, cara terbaik untuk menghadapi masalah adalah dengan cara menghadapinya. Face It! Dengan cara itu, masalah lebih mudah diselesaikan dan dihapuskan sama sekali. Jadi, apa masalah sebenarnya?” Tazkirah oleh PU Tuan Garu Afyan Mat

Tahniah! Para Perunding INFAQ Bulan Ogos & September 2018

Tahniah rakan-rakan INFAQ! Tuan Husshaini Bin Hamid Tuan Mohd Rosyaidi Tuan Khairool Anwar Cik Puan Khadijah Zikri Tuan Ridzuan Idris Tuan Zariff ZahariZ Tuan Hafiz Tuah Tuan Aiman Zaki Salleh Tuan Faris Addenan Tuan Saifudin Nasib Tuan Rm ‘Azman Berminat ingin menyertai kami membina kerjaya dan menambah pendapatan di INFAQ? Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

Lihat Semula Perkara Yang Telah Dilakukan

Dalam hidup, kadang-kadang ada perkara yang dilakukan bersungguh-sungguh tapi sebenarnya sia-sia dan tiada sebarang impak langsung. Mungkin ia berlaku kepada kita, dan mungkin juga pada rakan-rakan kita. Kongsikan mesej ini kpd rakan. Follow Afyan Mat Rawi utk tip-tip kehidupan dan kewangan. t.me/AfyanIFP Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

Saya Selalunya Blok 2 Jenis Akaun FB Sahaja

Ada satu fake profile meroyan kononnya saya pengecut sebab saya blok dia. Saya selalunya blok 2 jenis akaun FB shj; 1. Fake profile 2. Jenis selalu sangat komen tak tentu hala tak ada kaitan dgn topik perbincangan. Selalunya lepas banyak kali komen dan tanya khabar baru saya akan blok Kalau akaun original – tak setuju

Syabas Team Produksi Upin & Ipin

Bagus, ini yg saya pernah impikan! Saya juga pernah kongsikan perkara ini di https://afyan.com/jangan-ceritakan-kepada-anak-anak-kita-ki…/ Cerita-cerita dongeng Melayu, hampir SEMUA berakhir dengan “sad-ending”. ❌ Mat Jenin – mati jatuh pokok kelapa. ❌ Si Tanggang – mati kena sumpah jadi batu oleh ibu kandung. ❌ Batu Belah Batu Bertangkup – mati kena telan dengan batu sebab merajuk dengan anak. ❌ Hang
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com