3 Langkah Untuk Capai Impian

3 langkah untuk mencapai cita-cita atau impian kita. Huraian berikut diambil dari FB Tn Hannan Shawalludin.

Kau suka kereta sebab tiap-tiap hari nampak kereta. Tiap-tiap hari sekat dalam jem, masa tu takda apa nak tengok melainkan kereta sebelah. Masa tu mula la berangan “bestnya kalau dapat kereta macam tu”.

Itu cerita kereta. Belum yang berangan nak beli rumah pertama, nak kahwin dan lain-lain.

Kau ada 3 pilihan je untuk capai cita-cita dan impian kau tu.

1. Kau paksa diri simpan duit setiap bulan secara disiplin. Masuk je gaji kau terus letak dalam akaun bank, pastu potong kad debit kau tu!

2. Kau fokus jadi orang yang terbaik dalam syarikat. Kata mat saleh, be outstanding. Bila bos dan semua orang recognise sumbangan dan kredibliti kau, baru mudah kau nak naik pangkat dan of cos naik gaji!

Jap. Tapi kau kena pergi training dan kelas la. Jangan asyik buat kerja je sampai lupa nak upgrade diri dengan ilmu dan skil.

3. Buat 2 kerja. Zaman sekarang zaman teknologi dan internet. Kau tak perlu pun keluar rumah dari pagi sampai malam untuk buat business. Kalau kau boleh dapat RM 200 sebulan dari business part time, kalau setahun dah RM 2,400. Siapa nak bagi?

Berminat nak buat side business dengan income RM 200 sebulan? Dan meningkat RM 100 setiap bulan? PM saya buat yang serious.

Hannan Shawalludin
Perunding,
INFAQ Consultancy

Plan your wealth, change your life.

#sembangkewangan #urusduit #millionairemind #muhasabahdiri#takafulikhlas #takaful #rancangkewangan #celikkewangan #infaq#infaqconsultancy #afyanmatrawi #afyan

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com