fbpx

Bagaimana guru ini mengajar Microsoft Word tanpa menggunakan komputer!?

  • 5 months ago
  • 1Minute
  • 146Words
  • 102Views

Takjub betul tengok gambar-gambar seorang guru di Ghana ini gigih melukis Microsoft Word di papan hitam.

Ini kisah Richard Appiah Akoto, seorang guru di Ghana yang mengajar Microsoft Word hanya menggunakan papan hitam!

Dia buktikan yang semangat tak boleh kalah, walaupun tanpa komputer pun!

Macam mana dia buat?

Cikgu power ini “lukis” satu persatu benda dalam Microsoft Word kat papan hitam.

Siapa sangka papan hitam boleh jadi ‘keyboard’ komputer, kan?

Kisahnya yang luar biasa dan gmbarnya yang kreatif tu jadi viral, sampai Microsoft pun terpesona. Mereka sumbang komputer, software, dan buka makmal IT di sekolah cikgu ni!

Power gila, kan?

Bukan setakat itu sahaja, cikgu ni dapat peluang ke Singapura jumpa orang besar daripada Microsoft.

Kisah ni buktikan cikgu pun boleh jadi superhero tanpa perlu guna gajet canggih manggih!

Kalau nak mengajar Microsoft Power Point pula bagaimana agaknya ya?

Sumber dari FB Page Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
What if.... . Tiba-tiba Kerajaan Madani umumkan semua rakyat Malaysia…