4 Apps Yang Boleh Buat Duit Dengan Handphone

  • Reading:3Minute:s
  • PostView Count:112Views

Nak buat income geli-geli?
Nak buat income dengan handphone?

  • Tak perlu modal jualan,
  • Tak perlu simpan stok,
  • Tak perlu menjual,
  • Tak perlu keluar rumah,
  • Tak perlu jumpa orang,
  • Tak ada risiko hilang duit,
  • Tak perlu buat pinjaman,
  • Bukan MLM,
  • Bukan dropship,
  • Bukan ejen takaful,
  • Bukan ejen unit trust,
  • Bukan ejen penapis air,

Ia adalah program referral yang mirip affiliate.

3 atau 4 perkara sahaja kena buat:

1. Install aplikasi yang dicadangkan
2. Masukkan code yang diberikan
3. Ajak orang lain buat benda sama
4. Tambahan: Ada juga aplikasi yang memerlukan kita buat belian untuk kegunaan sendiri.

Nak?

Saya akan kongsikan beberapa aplikasi handphone yang Tuan-Puan boleh gunakan untuk dapat duit.

Jika Tuan-Puan follow step mudah di bawah, at least akan dapat RM5 ke RM25 bagi setiap aplikasi yang diinstall dan lakukan perkara di atas.

Kemudian, jika nak gandakan, perlu ajak orang lain. Berikut adalah beberapa aplikasi yang dicadangkan. Saya sudah pun lakukan dan dapat hasilnya!

1. MAE daripada Maybank.

– Mula-mula install MAE daripada Maybank.
– Untuk dapatkan RM10, masukkan kod rujukan / referral code di bawah

ABM08081
ABM08081
ABM08081

– Nak dapat banyak lagi, ajak kawan-kawan buat perkara sama dan minta mereka masukkan code referral anda.

2. BIGPAY daripada AirAsia


– Mula-mula install aplikasi BIGPAY
– Untuk dapatkan RM10 (waktu pro.mo boleh dapat RM20) masukkan kod rujukan / referral code di bawah:

9CPBI0CYVB
9CPBI0CYVB
9CPBI0CYVB

– Nak dapat banyak lagi, ajak kawan-kawan buat perkara sama dan minta mereka masukkan code referral anda.

3. SETEL daripada Petronas

– Mula-mula install aplikasi SETEL
– Masukkan kod rujukan di bawah

mtwh
mtwh
mtwh

– Untuk dapatkan RM5, anda perlu top up e-wallet membuat top up dan/atau isian petrol di stesen Petronas RM30 melalui aplikasi SETEL atau belian melalaui Deliver2Me dalam apps tersebut.

4. LUNO (disahkan oleh Suruhanjaya Sekuriti)

– Mula-mula install aplikasi LUNO
– Masukkan kod rujukan di bawah

5ZUNV6
5ZUNV6
5ZUNV6

– Depositkan RM250 dan buat beliau mana-mana kripto dan dapat reward RM25
Andaikan anda lakukan 2 yang pertama (MAE & BIGPAY) yang paling mudah, dah boleh dapat RM30. Kemudian anda ajak 10 orang kawan setiap hari, dah berjumlah RM300 yang anda dapat.

Jika konsisten selama 10 hari? Boleh dapat RM3000 duit tepi.

Yang 2 pertama tu yang paling mudah sebab tak perlu buat sebarang belian.

Yang ke 3, SETEL perlu keluar sedikit wang tapi ia untuk kegunaan sendiri iaitu untuk isi petrol kenderaan kita. Jika tak install pun kira tetap kena isi petrol kan?

Yang no 4, LUNO adalah platform pelaburan Kripto. R.M250 tu ialah modal pelaburan kita untuk jangka masa panjang. Beli sekali dan biar ia berkembang.

Jika boleh buat keempat-empat aplikasi di atas, boleh dapat lagi banyak buat duet geli-geli 😁

Ada tak aplikasi lain yang boleh dicadangkan?

Boleh kongsikan posting ini, mungkin ada rakan-rakan anda yang memerlukannya.

Sumber dari FB Page Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku Bijak Merancang Wang
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuBMW.com

Previous Post
Next Post

One Comment

Apa komen Sdra/i tentang tulisan ini?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recommended
Gambar semalam, pertemuan para leader INFAQ Consultancy #TeamTakaful, selepas sekian…