Category: Urus Wang

Aplikasi Muslim Pro Dimiliki dan Dibangunkan Oleh Non-Muslim – Menjawab Persoalan

  1. Tadi saya kongsi pengalaman uninstall aplikasi Muslim Pro dan install My Solat, atas semangat BMF. Rujuk artikel ini 2. Seperti dijangka, akan ada orang pertikaikan tindakan tersebut. Sama macam mana-mana tulisan saya berkenaan BMF. Antara komen diterima: “Kena nak uninstall? Kenapa nak boikot?” “FB pun milik orang Yahudi” 3. Jawapan malas: Suka hati aku

Aplikasi Muslim Pro Dimiliki dan Dibangunkan Oleh Non-Muslim

Saya baru uninstall aplikasi Muslim Pro, yang sudah digunakan bertahun-tahun selepas mengetahui rupa-rupanya ia dimiliki dan dibangunkan oleh non-Muslim.   Malah saya memakai versi yang berbayar ketika saya menunaikan haji pada tahun 2017 dengan menyangka ia membantu developer apps Muslim. Selepas uninstall, saya gantikan dengan aplikasi My Solat yang dibangunkan dan dimiliki oleh Kerajaan Malaysia.

ASB Loan

ASB Loan Tiba-tiba keluar fungsi memories FB berkenaan ASB Loan dari status yang saya share dari Tuan Khairul Ezuwan Yusof (KEY), 5 tahun lepas. Ketika itu simulasi keuntungan ASB 7% dan kadar bank ialah 7%. Berdasarkan simulasi yang dibuat, selepas 10 tahun. Ia masih lagi menguntungkan. Ketika itu di Tahun 2015, kadar bank ialah 5.2

Dr Maszlee – Sebelum Dan Sesudah

  Saya tercari-cari juga, mana satu mereka yang dulu maki hamun Dr Maszlee tapi sekarang sedih dan puji jasa beliau. Yang saya jumpa, mereka yang sedih dgn pemecatan Dr Maszlee dan puji jasa beliau adalah dari kelompok yang selama ini memang hargai beliau atau sekurang-kurangnya neutral. Tak jumpa pula tulisan yang puji dan sedih atas

7 Langkah Memperbaiki Kewangan 2020

7 Langkah Memperbaiki Kewangan 2020 1. LETAKKAN MATLAMAT “Begin with the end of mind” – Stephen Covay. “Sesungguhnya setiap amalan bermula dengan niat” – Nabi Muhammad (selawat ke atasnya). Apa azam kewangan anda? Pergi haji? Tingkatkan simpanan? Tambah pendapatan? Beli rumah? Letakkan matlamat tersebut secara spesifik. Spesifik dari sudut jangka masa, dan spesifik dari sudut

Penamat Yang Baik Untuk Tahun 2019

Kadang kala kita minta bunga, tapi Allah berikan kaktus yang berduri. Rupa-rupanya dari kaktus berduri tadi tumbuh bunga yang lebih cantik dari bunga yang kita impikan. Tiada pun dalam perancangan tahun 2019 untuk muncul sebanyak ini di kaca TV dan radio. Yang saya plan ialah Allah murahkan rezeki saya melalui INFAQ Consultancy dengan diberikan perunding-perunding

Perancangan Kewangan 2020, Borak Kopitiam, TV3

Terima kepada semua yang menonton Borak Kopitiam tadi. Alhamdulillah, tak sampai 24 jam, ada lebih 2,700 tontonan berbanding sebelum-sebelum. Harap-harap dengan statistik ini, pihak penerbit tak serik jemput saya lagi. Hihi… Siapa yang belum tengok, skrol FB saya. Ada saya kongsikan videonya. Tonton di sini atau di channel youtube Update: lebih 4k view dlm masa kurang

Pengagihan Pendapatan ASB Adalah Berdasarkan BUDI BICARA Pengurusan, BUKAN Berdasarkan Prestasi Sebenar Pelaburan

Minggu lepas saya update status; “Tahukah anda | Pengagihan pendapatan ASB adalah berdasarkan BUDI BICARA pengurusan, BUKAN berdasarkan prestasi sebenar pelaburan?” Ramai yang terkejut. Saya pun terkejut. Saya terkejut sebab ramai yang terkejut. Walhal perkara ini sudah lama. Tak kurang juga yang kecam mengatakan ia tak logik dan membuat tuduhan berat. Nah, saya sertakan buktinya.

Perunding Pusaka

Di petik dari FB Aiman Zaki Salleh 2020. Selain boleh sertai kami sebagai wakil takaful. Antara pilihan yang boleh dipertimbangkan; PERUNDING PUSAKA Kami mencari mereka yang ingin bina kerjaya secara sepenuh masa atau separuh masa bersama MyPusaka. Sesuai untuk mereka yang terlibat dalam industri perkhidmatan kewangan seperti ejen takaful, unit amanah dan pelaburan serta ejen
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com