Dapat Hasil Dari Bines Yang Tiada Modal

Ramai yang terkejut, pelik, hairan apabila saya katakan ada bisnes yang boleh dilakukan tanpa modal dan tidak perlu menjual.

Tak kurang juga yang skeptikal. Saya pun pada mulanya skeptikal.

Namun apabila ia dikaji, sebenarnya ia mirip program kesetiaan (loyalty programme) atau program affiliate.

Sebagai contoh, program loyalty Setel dan Kad Mesra oleh Petronas. Kita hanya berkongsi link code rujukan kita kepada rakan. Apabila mereka download aplikasi Setel melalui link rujukan kita, kita akan dapat duit apabila rakan kita itu menggunakannya utk membeli petrol di Petronas.

Begitu juga dengan program affilate. Kita hanya kongsikan link affiliate kita kepada rakan, jika rakan beli produk melalui link tersebut, kita akan dapat komisen.

Secara teknikalnya, kita tak jual pun petrol di Petronas. Kita tak jual pun produk affilate. Kita hanya memberi rekomendasi kepada rakan. Apabila mereka membeli, kita dapat upah dan komisen.

Begitulah halnya dengan program yang saya mula kongsikan sejak bulan Julai lepas.

Ia tak la sama 100%. Saya gunakan contoh Setel dan Kad Mesra ini untuk memudahkan pemahaman bagaimana sesebuah program boleh menjana pendapatan tanpa perlu menjual.

Dan saya sudah pun hasilkan pendapatan melalui program ini.

Jadi, suka saya kongsikan kepada rakan-rakan supaya kita sama-sama dapat manfaat daripada program ini.

Nak join program ini percuma sahaja. Hanya tukar belanja keperluan harian kepada produk jenama program ini.

  • Tak perlu jual barang.
  • Tak ada yuran pendaftaran.
  • Tak ada maintain bulanan.
  • Tak perlu simpan stok.
  • Tak ada sistem ejen dan stokis.
  • Tak payah pening kepala nak COD.
  • Tak perlu minta duit pun.

Pendek kata, boleh saya katakan hampir tiada risiko untuk join program ini.

Macam Setel dan Mesra atau program affilate tadi, ada ke orang yang besar lepas download aplikasi tersebut dan berbelanja di Petronas?

Belanja yang dikeluarkan adalah sama sebelum dengan selepas join. Hanya tukar brand sahaja.

Sama macam Setel dan Mesra tadi, andaikata sebelum join isi petrol di stesen lain RM100 sebulan, selepas join, isi petrol RM100 sebulan di Petronas.

Tak ada modal tambahan pun sebenarnya.

Dengan program ini, hanya belanja produk harian seperti sabun basuh baju, sabun basuh pinggan, ubat gigi, berus gigi kepada produk program ini.

Tidak ada sebarang kos tambahan pun sebenarnya, malah anda akan dapat produk yang lebih berkualiti dengan harga yang lebih berbaloi. Seiring tagline program ini, “absolute quality, absolute price”.

Sebelum join pun kita memang beli produk kegunaan harian ini dengan brand lain. Selepas join, hanya tukar brand sahaja dan selepas itu boleh jana pendapatan tambahan.

Saya pun buat ia secara sambil-sambil sahaja. Hujung minggu baru teringat nak kongsi. Group pun sudah berkembang secara natural.

Bulan Julai, dapat la komisen RM79. Bolehlah buat bayar bil telefon.

Bulan Ogos, alhamdulillah meningkat sikit. Bolehlah buat bayar installment kereta lepas habis moratorium nanti.

Bulan September baru 20hb, dah boleh berkira-kira untuk bawa famili bercuti dengan wang tambahan bisnes part time ini.

Ada sesiapa nak buat duit tepi macam ni? Ini bukan skim duduk diam dapat duit. Tapi duduk buat kerja dan dapat duit.

Saya buat 99% online. Share kat FB. Update kat IG. Buat IG dan FB story. Hantar mesej personal. Sambil-sambil isi masa lapang.

Nak ajak orang pun mudah sebab meraka tak perlu keluar duit pun jika daftar.

Berminat nak join ?

Bisnes ini hampir tiada risiko. Follow step di bawah:

  1. Join Channel Telegram ini & baca penerangan Telegram Channel
  2. Jika puas hati, boleh daftar. Daftar PERCUMA. Tak keluar duit 1 sen pun.
  3. Lepas daftar boleh join group ahli. Boleh tanya, boleh ikuti diskusi, boleh argue kalau tak puas hati. Jika masih tak puas hati, boleh left group. Tak rugi walau 1 sen.
  4. Kemudian join sesi preview dan sesi training teknikal. Semua ni PERCUMA & 100% online.
  5. Jika yakin, baru boleh cuba produk: ubat gigi, berus gigi, sabun basuh baju, sabun mandi basuh pinggan, berus. Beli produk ini utk gantikan dgn brand lama. Jika lepas beli & guna, didapati tak berbaloi dengan harga dan kualiti, refund 100% & tak perlu ke step seterusnya. Produk yang saya rekomen tadi semua ada money back guaranteed kecuali berus gigi.
  6. Jika yakin dgn produk dari sudut harga dan kualiti, barulah start promote & ajak ahli baru.

Hampir tiada risiko. Sekurang-kurangnya ada 4 filter sebelum start beli barang. Itupun jaminan pulangan wang 100%.

Kalau tak konfiden, selepas 4 step di atas, tak perlu teruskan. Boleh juga buat kajian sendiri pasal bisnes ini.

Mulakan langkah pertama dgn klik link di Telegram Channel

Join Channel Telegram ini

Kemudian baca penerangan dari pinned message.

Jika ok, boleh klik link wasap ini utk registration PERCUMA. Daftar PERCUMA

 

Menarik tak?

 

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi