Category: Usahawan dan bisnes

Pengguna Profesional

PROSUMER Pernah dengar perkataan “prosumer”? Ia adalah gabungan perkataan profesional dan consumer, yang merujuk pengguna yang profesional.   Apa beza pengguna / consumer dengan pengguna profesional / prosumer? Consumer / pengguna, hanyalah sebagai pembeli dan mendapat produk atau servis. Manakala prosumer atau pengguna profesional mendapat manfaat lebih dari sekadar sebagai seorang pembeli dan produk atau

55 Rahsia Rezeki

#TipsRezeki Salah satu cara untuk rezeki kita melimpah ruah ialah dengan belajar daripada pengalaman orang lain. Antara orang yang banyak pengalaman dalam bab rezeki ni ialah Tuan Nazhrat, atau lebih dikenali sebagai Abe Nazz. Beliau berasal dari Kota Bharu dan kini menetap di Setia Eco Park. Mendapat Pendidikan daripada Amerika Syarikat, perjalanan kerjaya beliau memang

2 Bulan Bisnes Dah Ada Hasil

  Salam Ahad! Dah ramai bangun? Hehe Saya nak kongsi sikit peluang bisnes part time yang saya lakukan sebulan dua ini. Bisnes ini sungguh pelik. Baca selanjutnya… Kalau malas baca semua, skrol bawah sekali. Sepanjang saya jalankan pelbagai jenis bisnes, bisnes ini sangat minima risikonya. Dr Tengku Asmadi Tengku Mohamad yang perkenalkan bisnes ini kepada saya. Kemudian

Hikmah di Sebalik Ujian

Ada seorang gadis ni pernah diuji dengan persahabatan semasa belajar di sebuah kolej. Dia sangat rapat dengan kawannya ni, Ann. Pergi kuliah bersama, makan bersama, berjalan sama-sama. Sampai orang panggil diaorang ni kembar. Macam belangkas! Begitulah mereka. Sangat rapat, sampai mereka sama-sama berjaya dapat diploma. Bila mereka skambung buat degree, mereka decide untuk duduk di

Nak Join Bisnes PELIK Ini?

Kenapa saya katakan pelik? Sebab ia MLM tapi yak perlu bayar sebarang yuran pendaftaran. Pendaftaran PERCUMA. Tak perlu jual barang. Tak perlu simpan stok. Tak ada sistem ejen dan stokis. Kalau pelanggan nak beli, mereka boleh beli online sahaja. Tak ada jualan runcit. Tak ada beza harga jualan. Malah ahli memang dilarang untuk menjual dan

Perlu Atau Tidak Join Seminar Yang Mahal-Mahal

  Ramai juga yang bertanya saya pandangan tentang program training / seminar / kursus bisnes dan kewangan yang mahal-mahal. Sejujurnya saya memang tak pernah hadir training-training bisnes dan kewangan dengan yuran melebihi RM1,000, kecuali beberapa program berikut: 1. Training Awareness Before Change (ABC) oleh Kolenal Izzaidin (Pak Izzi) pada tahun 2010 2. Training untuk medapatkan

Saya Dah Join, Lepas Tu Nak Buat Apa?

Bisnes Tanpa Modal “Tuan, saya dah masuk bisnes yang Tuan cakap tu. Tuan kata tak perlu modal pendaftaran, tak perlu maintain, tak perlu beli barang, tak perlu jual produk. Tapi tak dapat income pun?” “Memang la semua tu tak ada. Tak ada modal pendaftaran. Tak ada maintenance. Tak ada beli barang. Tak ada jual produk.

Sekarang Dah Lebih 700k

Kenal tak minachi ni? Sugu Pavithra. Rujuk gambar di bawah, screnshoot bulan lepas, subscribers dia 100k lebih. Tadi saya cek, dah lebih 700k!!!! Makkkkkk aiiiiiiii!! Sebulan dua lagi boleh cecah 1 million subscribers beliau. Agak-agaknya berapa income bulanan dia dapat dari hasil dia bangunkan Channel YouTube? Dimaklumkan, dia belajar bangunkan Channel YouTube daripada jirannya yang

Daftar Bisnes Tanpa Modal

Siang tadi saya buat hantaran-hantaran ini di FB. Tentu ramai yang pelik apabila saya kongsikan perkara ini. Hahahah.. Jangan risau, saya takkan ajak join scam atau skim cepat kaya. Saya takkan perjudikan nama dan maruah saya untuk promote skim MLM yang mengarut. Kalau ada yang berminat, berikan komen di bawah. Nanti saya berikan link utk
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com