Kalau Tak Tau Lebih Baik Diam

Ramai yang tag saya dalam komen sebuah posting berkenaan MLM yang pelik ni. Selepas saya up status beritahu bahawa fakta nombor 1 dah salah, terus admin page itu edit.

Nampak tak, fakta penting No 1 pun salah? Nampak sangat tak studi. Nampak sangat page itu page penipu dan sebenarnya bukan kali pertama mereka menipu dan mengfitnah.

Kalau silap ejaan masih boleh diterima. Kalau tambah satu dua ayat masa edit pun masih boleh diterima. Ini, fakta pun silap. Nak percaya lagi?

Jadi saya tak hairan mereka akan terus menyerang dan meroyan lagi. Perkara ini saya dah jangka dari awal.

Disebabkan MLM ini pelik, memang beratus-ratus orang yang dah join selepas saya announce 3 bulan lepas. Dalam masa 3 bulan, setiap orang pun ajak ahli baru dan ia sudah menjadi ribuan.

Masa mula-mula saya post tempoh hari, disebabkan kepelikan bisnes ini, saya sudah jangka page pengfitnah itu akan triggered.

Memang bisnes ini sangat pelik, dan nampak too good to be true!

  1. Tak ada yuran pendaftaran
  2. Tak ada maintain bulanan
  3. Tak ada yuran tahunan
  4. Tak perlu menjual barang
  5. Tak ada sistem overriding upline downline
  6. Tak ada sistem stokis – ejen

Ada banyak lagi ciri, tapi saya bagi 6 ciri paling pelik, menyebabkan kali pertama saya tengok, nampak meragukan dan too good to be true.

Namun apabila dikaji lebih mendalam, rupa-rupanya “Wowwww!!!!”.

Scam? Berapa dah kena scam dengan saya? Berapa ribu ringgit dah kena scam?

Kalau ada, tolong dedahkan mangsa dan jumlah kerugian. Bagi nombor akaun dan saya akan bayar dengan bersaksikan 100,000 lebih followers saya yang ada.

Kebetulan pula, malam ini ada talk live bersama Dr Tengku Asmadi tentang bisnes ini. Perkara ini dah dirancang daripada minggu lepas lagi.

Kebetulan sedang hangat isu ini, kita bicarakan topik tersebut.

Siapa yang rasa nak kena scam atau yang kena scam dengan saya, jemput datang.

Haters, come to papa!

Jom join sini kalau nak kena scam dengan saya. Klik di sini

 

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

 

Buku Bijak Merancang Wang
RM37.00
www.bukubmw.com
Girl in a jacket