fbpx

Medical Card VS Magical Card

  • 1 year ago
  • 2Minutes
  • 306Words
  • 196Views

Dipetik dari FB Hamizan Meechan

Medical Card VS Magical Card.

Kalau ejen cakap semua cover, terus boleh guna, maka itu kita namakan magical card. Magical card ini you boleh ubah you punya muka macam artis Korea yang you minat. Selain itu, if you sudah ada sakit kanser pun boleh guna magical card ini.

⚠️ TAPI!! Card ini tidak wujud sama sekali. Kalau ada, sudah tentu yang tidak berpuas hati dengan hidung, gigi dan muka mereka sendiri akan swipe kad ini untuk mengubah ciptaan Tuhan. Nanti orang yang berminat nak bersunat kali kedua akan pergi ke hospital swasta, tidak lupa juga orang yang pregnant pun mahu melahirkan anak di swasta.

Jadi untuk pelanggan atau bakal pelanggan takaful diluar sana, you mesti tanya you punya ejen apa saja exclusions dalam medical card. Agar tiada isu dikemudian hari.

🤕 Medical Card ini ada exclusion dia, meaning selain daripada exclusion tersebut, coverlah yer. Medical Card juga ada namanya waiting period dan contestable period, bukan hari ini sign malam, esok sudah boleh pakai. Kerana itu kami sentiasa advice masyarakat untuk ambil segera. Selain daripada mengharapkan komisyen, kami benar-benar tidak mahu you orang menyesal kerana tidak bersegera.

Nasi pun sudah jadi bubur kata orang.

Jadi Meechan sudah menyediakan panduan ini siap laminate untuk terangkan in case ada yang berminat untuk apply medical card. Kalau dia rabun jauh, saya dekatkan ke muka. Kalau dia rabun dekat, saya jauhkan. Apa-apa pun, execute mengikut kehendak dan keperluan orang.

Medical Card mahal? Mahal atas sebab umur, penyakit sedia ada, kelas pekerjaan. Kalau you muda, sihat dan pekerjaan kurang risiko, boleh dapat bulanan under 200, even 150 pun ada. Tapi better mahal bayar Takaful daripada bayar kos rawatan di hospital. Choose your mahal.

Meechan
INFAQ Consultancy Miri

Sumber dari FB Page Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Gambar-gambar ini saya ambil daripada daripada FB Tn @Shafie Bustan…