Nelayan Buat Duit Dengan Youtube

Saya sebenarnya baru berjinak-jinak dengan youtube.

Lagi-lagi musim MCO ini, kerja saya memang terpaksa dionlinekan 100%.

Channel dah ada lama tapi sendu. Hanya upload video yang daripada penampilan saya di media TV spt TV Al Hijrah, TV3, termask juga ML Studio.

Siapa yang belum subscribe, jemput klik Youtube Channel. Guna akaun Google je. Bukan kena buat akaun baru Youtube.

Beberapa minggu lepas saya buat 2 video tapi macam tak menjadi. 3, 4 hari kot edit. Tapi lepas upload, ia krik, krik sahaja.. Huhu…

Kebetulan tadi baca status Tuan Hafiz Mansor, pasal ebook ini.

Teruja tengok Channel Youtube Nelayan pun ada banyak view dan subscribers!

Sentap saya baca tulisan beliau. Saya kongsi ke sini:

“Siapa kata kena pandai edit untuk mula buka Channel Youtube?

Ada video lelaki nelayan ni aku tengok. Dia upload video dia tangkap ikan lah, tangkap ketam lah. Video dia haram tak edit.. Apa yang dia rakam, itu yang dia upload.

No photo description available.

Aku rasa income dia kat youtube lagi banyak dari dia tangkap ikan. Rakam dan upload saja untuk permulaan.

Lepas tu upload video. Masukkan Headline dan Description. Then upload. TAPI untuk buat orang tau video kita upload ni, buatkan Headline dan Description yang menarik perhatian.”

Sentap!

Saya silap rupanya. Saya duk fokus dekat edit, langsung tak fikir pasal Headline dan Description.

Seterusnya, saya baru nak baca ebook ni.

Kalau ada yang berminat, boleh baca sama-sama di link di bawah:
Baca di sini

 

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com