Saya Pernah Berlawan Dengan…

Saya pernah berlawan dengan scammer.

Saya pernah berlawan dengan penunggang agama yang buat scam rumah.

Saya pernah berlawan dengan MLM penipu yang juga pakai sentimen agama.

Saya pernah berlawan dengan Tok Guru emas yang menjalankan skim too good to be true.

Saya pernah berlawan dengan leader syarikat networking yang HQ meraka menyumbang agama lain.

Macam-macam gelaran mereka ada. Ada pakai gelaran Ustaz, ada pakai gelaran Dato’, ada pakai gelaran Dr, ada pakai gelaran Prof. Ada gelaran yang genuine, ada gelaran yang palsu.

Setiap kali berlawan, saya sediakan hujah, fakta, bukti.

Kemudian saya beri mereka peluang untuk sediakan hujah balas untuk menafikan segala yang dibawa.

Tapi selalunya meraka dan pengikut akan balas,

“Dengki la tu”

“Tak boleh tengok bisnes orang lain maju”

“Kami nak tolong Melayu, kena nak halang?”

Tak mampu lawan dengan hujah dan fakta, meraka mainkan sentimen dan emosi.

Kisah-kisah saya melawan scammer, penyontot, penunggang agama ini saya himpunkan dalam buku Tersontot Di Pintu Shorga.

Buku Tersontot Di Pintu Shorga

Buku Tersontot Di Pintu Shorga

Buku Tersontot Di Pintu Shorga

Afyan Mat Rawi, IFP

Pencen dah lawan scammer

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi IFP

............................................................
Buku Bijak Merancang Wang
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuBMW.com

Previous Post
Next Post

Apa komen Sdra/i tentang tulisan ini?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recommended
Soalan: Apakah doa agar mudah melangsaikan hutang? Jawapan: Alhamdulillah, segala…