Author: Admin

Mudahnya Menyalahkan Orang Lain

Saya tertarik dengan isu yang dibangkitkan oleh Tuan Salkukhairi ini. Mudah sangat menyalahkan pihak lain bagi setiap masalah. Tak mampu beli rumah, salahkan kapitalis sebab beli rumah banyak-banyak. Walhal banyak je rumah tak terjual. Bank reject permohonan, salahkan bank sebab tak luluskan. Walhal salah diri sendiri tak pandai urus kewangan. Harga rumah mahal, salahkan kerajaan

Beli Kereta Untuk Impress Klien ?

Sehingga kini saya tak percaya pada teori sesetengah usahawan “beli kereta untuk impress klien, senang rekrut dan bukti kejayaan bisnes” Bagi yang mampu, seumpama Tauke Ayam Bismi, pun bersungut selepas beberapa tahun apabila mendapati harga susut nilai dari RM380,000 ke RM85,000. Bayangkan bagi yang beli untuk acah-acah kaya? Tak dinafikan, ada sesetengah mazhab bisnes menjadikan

Lihat Apa Kata Mereka Tentang #BMW3series

“Saya telah menulis berpuluh-puluh buku kewangan dan mengendalikan pelbagai program kewangan selama lebih 20 tahun. Malah saya juga telah membaca ratusan buku kewangan lain. Tapi yang menarik tentang e-workbook Buku Manual Wang #BMW3series ini, ia bukan untuk dibaca tapi untuk “ditulis”. Pembaca menulis sendiri buku kewangan masing-masing yang akan menjadi blueprint kewangan mereka.” Tuan Azizi Ali Mentor Wang

Review Dari Beberapa Tokoh Dan Influencer Untuk  #BMW3series

Beberapa tokoh dan influencer sudah review produk terbaru, #BMW3series Buku Manual Wang | Blueprint for Money & Wealth. Ia dalam bentuk buku manual dengan konsep 3C: Cetak, Catat dan Cetuskan. Peserta boleh CETAK e-workbook ini. Kemudian CATAT maklumat kewangan dan buat analisa. Akhir sekali ia akan CETUSKAN blueprint kewangan peribadi untuk dijadikan sebagai plan tindakan. InsyaAllah

Apa Bezanya #eSeminarBMW Dengan #BMW3series?

#eSeminarBMW #eSeminarBMW adalah e-learning Seminar Bijak Merancang Wang #eSeminarBMW untuk belajar tentang perancangan kewangan. Manakala #BMW3series pula e-learning untuk mengambil tindakan berdasarakan modul yang disusun dalam #eSeminarBMW. Contoh mudah saya buat analogi begini. #eSeminarBMW macam kita tonton ceramah kesedaran kesihatan atau baca berkenaan cara-cara menjaga kesihatan. Kita tahu berapa berat badan yabg ideal. Kita tahu apa makanan yang sihat dan tidak. Kita

Mudahnya Menjadi YouTuber

Salah seorang pembeli ebook Mudahnya Menjadi YouTuber, mesej kpd Cikgu Mohd Fadli Salleh, yang juga ejen affiliate ebook berkualiti ini. Serius saya cakap, ebook ini memang padat dari sudut teknikal dan tektikal pembangunan Channel YouTube. Pesan Cikgu Fadhli: Yang dah dapatkan Ebook Jom Jadi YouTuber!, tolong terus buat macam akak ni ya. Apa-apa ilmu, bila kita

Kenal Tak Minachi Ni? Sugu Pavithra

gambar 1 Rujuk gambar pertama, screnshoot bulan lepas, subscribers dia 100k lebih. Tadi saya cek, dah lebih 600k!!!! Makkkkkk aiiiiiiii!! Sebulan dua lagi boleh cecah 1 million subscribers beliau. Agak-agaknya berapa income bulanan dia dapat dari hasil dia bangunkan Channel YouTube? Dimaklumkan, dia belajar bangunkan Channel YouTube daripada jirannya yang juga seorang YouTuber. Sekarang subscribers

Youtuber Indon Raih Pendapatan Dari Youtube

Kadang rasa kenot brain betul tentang YouTube ni. Hari tu minachi suri rumah boleh buat video untuk tarik riban-riban viewers dan subscribers. Ini pula, mamat indon yang datang ke Malaysia jadi buruh kasar pun boleh dapat benda sama. Saya yang buat Channel YouTube pasal financial planning rasa tercabar betul. Tuan-Puan ada idea tak bagaimana nak

Bagaimana Nak Dapatkan Ribuan Viewer

Ini satu lagi bahan bacaan yang saya sedang hadamkan, yang saya dapatkan sejak 2 minggu lepas dan sekali baca memang meletup kepala hotak apabila sel-sel otak mula berhubung. Sebelum ini kadang-kadang kita tak boleh brain, bagaimana video-video mudah, simle dan nampak “bodoh”, boleh mendapat ribuan malah jutaan view. Video tutorial tidak berbuat apa-apa. Video tutorial

Ilmu Pelaburan Hartanah

Sedang nak menghadam ebook ini. Hasil tulisan peguam hartanah yang berpengalaman 15 tahun. Tulisan-tulisan di dalam ebook ini sangat padat. Jarang-jarang sekali ebook tentang urusniaga hartanah ditulis oleh peguam. Selalunya ilmu pelaburan hartanah ditulis oleh pelabur hartanah dan juga oleh ejen hartanah. Tapi kali ini ilmu tentang urusniaga hartanah. Ilmu pelaburan hartanah adalah untuk belajar
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com