fbpx

Category: Panduan Memilih Takaful

Apakah Produk Takaful Yang Terbaik?

Dipetik dari FB Norajian Kamarudin Apakah produk takaful yang terbaik? Susah juga nak jawab soalan prospek ni. Adakah produk yang mahal lebih baik dari produk yang murah. Atau syarikat takaful yang lebih lama wujud, lebih baik dari syarikat yang baru. Atau syarikat antarabangsa lebih baik dari syarikat tempatan. Atau warna merah lebih baik dari warna hijau.

Jika Umur 30, RM140++ Boleh Dapat Coverage SETENGAH JUTA.

On tak on? Jika umur 30, RM140++ boleh dpt coverage SETENGAH JUTA. Bukan setakat kematian & lumpuh beserta hibah, tapi sekali dengan cover SAKIT KRITIKAL. Sesuai utk dijadikan income protection, hibah, alternatif MRTT, penyediaan aset cair selepas jika kena penyakit kritikal. On tak on? Sumber dari FB Afyan Mat Rawi Berminat? Lengkapkan borang di bawah:

5 Soalan Untuk Pelanggan Hibah Takaful Atau Income Protection

  5 soalan untuk pelanggan hibah takaful atau income protection. Persoalan nombor 5 selalunya kaum kaum wanita persoalkan. Anda pencarum polisi hibah takaful atau income protection takaful? Pernah kan anda terfikir soalan-soalan berikut? Apakah jaminan waris yang anda namakan sebagai penerima hibah atau penama melaksanakan hasrat anda? Bagaimana sekiranya berlaku kematian serentak kpd anda suami

Ya ke, kebanyakan polisi insurans / takaful tidak ada perlindungan untuk kanser peringkat awal?

WANITA GOLONGAN YANG BERISIKO TINGGI TERHADAP KANSER. Tahukah anda, wanita mempunyai risiko penyakit dan risiko kanser yang lebih tinggi dari lelaki? Tahukah anda, kanser payudara merupakan ancaman utama wanita Malaysia?   Tahukah anda, 1 daripada 20 wanita di Malaysia berisiko ditimpa penyakit kanser?   Tahukah anda, bahawa KEBANYAKAN POLISI INSURANS / TAKAFUL tidak ada perlindungan

71% Kematian Rakyat Malaysia Berpunca Dari Penyakit Kritikal

Coverage income protection yang baik mestilah merangkumi sekali coverage untuk penyakit kritikal (Critical Illness), bukan sekadar kematian dan lumpuh. Sebabnya, apabila seseorang ditimpa penyakit kritikal, dia tidak mampu bekerja dan memperoleh pendapatan. 71% kematian rakyat Malaysia berpunca dari penyakit kritikal seperti – stroke, – kanser, – sakit jantung, dan – sakit buah pinggang. Medical card

Takrif Keilatan Kekal dan Menyeluruh Dalam Takaful

Tulisan di bawah diambil dari FB Tuan Zariff Zahari berkenaan 3 takrif keilatan kekal dan menyeluruh dalam takaful “Yang dimaksudkan dengan lumpuh tu macammana? Apa syaratnya? Hilang mana-mana anggota badan ke? ” – Soalan dari sahabat Ini jarang peserta ambil tahu, selain manfaat kematiaan, manfaat lumpuh & cacat kekal (TPD) perlu diambil kira dalam mencarum pelan

Rakaman-Insurans / Takaful : Ejen Dipersalahkan?

Ini rakaman dari slot Kes Kewangan dalam rancangan Assalamualaikum, semalam. Topik yang diutarakan semalam ialah “Insurans / Takaful : Ejen Dipersalahkan?”., Topik ini berhubung isu yang viral bulan lepas apabila seorang VIP yang mengalami nasib tidak baik apabila medical card yang dilanggan selama 4 tahun tidak dapat digunakan apabila dimasukkan ke hospital akibat sakit jantung.

Insurans / Takaful : Ejen Dipersalahkan?-Rancangan Assalamualaikum, TV Alhijrah

Topik yang diutarakan semalam ialah “Insurans / Takaful : Ejen Dipersalahkan?”., Topik ini berhubung isu yang viral bulan lepas apabila seorang VIP yang mengalami nasib tidak baik apabila medical card yang dilanggan selama 4 tahun tidak dapat digunakan apabila dimasukkan ke hospital akibat sakit jantung. Beberapa kali ke udara di TV, ini kali pertama ada

Ejen Hanya Bertindak Sebagai Pengantara

Ejen takaful hanyalah sebagai pengantara klien dengan pihak syarikat. Kontrak sebenar adalah antara klien dengan syarikat, bukan dengan ejen. Berikut adalah tulisan dari FB Tuan Muhammad Ridhuan Abdul Malik berkenaan sedikit nasihat kepada para pencarum takaful. [“Bukan mencarum dengan saya..”] “Terima kasih pada tuan sebab sudi memilih saya sebagai Perunding Takaful tuan. Insyaallah saya akan

“Kami Decide Nak Berhenti Pelan Takaful Ini”, Kata Seorang Pelanggan

Tulisan ini dipetik dari FB Tuan Hannan Shawalludin mengenai kefahaman sebenar istilah pelaburan dalam takaful. “Maaf En Hannan. Kami decide nak berhenti pelan Takaful Ikhlas ni.” Kata seorang pelanggan aku yang baru 4 bulan menjadi peserta Takaful. . “Ya. Boleh saya tahu kenapa ya?” . Lama dia menyepi. . “Kami tak tahu macam mana nak
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com