fbpx

Category: Pelaburan

Update Prestasi Unit Trust

Update semasa Unit trust.¬†Ikuti perkembangan dan tips pelaburan di FB¬†Unit Trust Terbaik Malaysia. Update Prestasi Unit Trust… Tatkala market semakin baik, prestasi unit trust juga turut sama mencatatkan prestasi yang baik. . Paparan di bawah menunjukkan prestasi semasa Year To Date (YTD Performance) sejak 1 Jan 2019. ** Adalah diingatkan bahawa pelaburan unit trust adalah

Simpan Dahulu Sebelum Melabur

Tulisan dari FB Pn Syida Dida ini menyarankan kita untuk menyimpan dahulu sebelum melabur. Simpan duit lebih penting daripada melabur. . Melabur unit amanah lebih senang daripada melabur saham. . Melabur saham paling seronok kerana pulangannya paling tinggi. . Jadi nak pilih yang mana? . Tak perlu pilih, cuba kesemuanya secara satu per satu. . Penuhkan dulu

Dialog Tabung Pendidikan

Dialog di bawah adalah berkenaan dengan tabung pendidikan. Boleh baca lebih lanjut di FB Pn Aznah Arshad. Antara Impian Dan Cita-cita: Tabung Pendidikan A: Tuan ada tabung pendidikan anak-anak? B: Ada. Tiap-tiap bulan saya simpan RM100 dalam tabung haji. A: Alhamdulillah. Tahniah. Kalau tuan teruskan usaha, pada usia anak 19 tahun, ada lebih kurang RM40k untuk

Jom Melabur dan Kongsi Keuntungan Dalam ‘Syarikat Kita’

Jom melabur dalam produk ‘syarikat aku’. Dikongsikan oleh Pn¬†Nur Sakinah Ahmad¬†di FB beliau. Kokokrunch Ini stok pantri ofis saya. Diborong lapan kotak sekaligus sebab harganya murah daripada biasa sempena CNY baru ni. Saya senyum tengok stok ini beratur. Alhamdulillah, ada jugak orang beli “produk syarikat” aku. (Kahkah..drama lebih acik ni. Sorry uols) Ada sesiapa nak

Mulakan Plan Persaraan Anda Sekarang

Berapakah jumlah simpanan bulanan yang patut anda lakukan untuk mengumpul RM1,000,000 ketika bersara pada usia 60 tahun? Andaian keuntungan tahunan 6% seperti Tabung Haji / ASB / KWSP. Ia bergantung kepada usia anda sekarang. – Jika umur 25, RM747 sebulan. – Jika umur 35 tahun, RM1518 sebulan – Jika umur 45 tahun, RM3,580 sebulan! Jangan

Kemas Kini Pelaburan Unit Trust Februari 2019

Update pelaburan unit trust 2019 oleh FB Unit Trust Terbaik Malaysia Update Pelaburan Unit Trust РFebruari 2019 . . Dana Unit Trust Terbaik bagi tempoh 3 tahun. Dana Unit Trust Terbaik bagi tempoh 5 tahun. Dana Unit Trust Terbaik bagi tempoh 10 tahun. Dana Unit Trust Terbaik sejak awal Jan 2019 sehingga kini. . .

Melabur Menggunakan Akaun KWSP Anda

KWSP sudah isytihar dividen, tulisan dari FB Pn Aznah Arshad ini menerangkan tentang pelaburan yang boleh dibuat menggunakan KWSP anda. KWSP Minggu lepas pengisytiharan dividen KWSP. Boleh rujuk gambar untuk tahu kadar dividen 2018. KWSP adalah satu instrumen untuk pelan persaraan. Pekerja sektor swasta dan pekerja tidak berpencen sektor awam adalah pencarum wajib. 11% dari gaji mereka

Single License Investment

Pernah dengar tak Single License Investment? Ia sebuah platform pelaburan yang menjadi ‚Äúone stop centre‚ÄĚ kepada lebih 300 dana saham amanah daripada lebih 20 syarikat pelaburan yang ada di Malaysia. Saya sertai bisnes ini sejak tahun 2015 sebagai nilai tambah rakan-rakan konsultan. Jadi, saya ingin membuka peluang untuk rakan-rakan-rakan bidang servis kewangan seperti ejen takaful,

Training #TeamINFAQInvestment Kaji Kejatuhan Index

Bersama-sama membincangkan keadaan Index dunia yang tidak menentu sekarang. TAHNIAH & TERIMA KASIH diucapkan kepada Tuan-tuan & Puan-puan yang mengikuti Weekly Training¬†#TeamINFAQInvestment¬†semalam. Topik yang dibawa adalah berkenaan “WHAT HAPPEN IN CURRENT MARKET??” yang disampaikan oleh Tuan¬†Mohd Rosyaidi – Adi 2018 kita menyaksikan kejatuhan index index dunia secara berjemaah.Bukan saja memberi kesan pada stock market malahan
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com