fbpx

Category: Pelaburan

8 STEP SANG SCAMMER – Bagaimana Scammer Memerangkap Mangsa?

8 STEP SANG SCAMMER Bagaimana scammer memerangkap mangsa? STEP 1: Mereka akan gunakan orang-orang berpengaruh, VVIP, malah juga golongan agama dan ulama untuk mempengaruhi orang ramai. “Ustaz pun join. Takkan tipu kot?” “Doktor pun promote. Takkan Doktor tipu?” “Menteri yang rasmi program ni” STEP 2: Scammer ada banyak duit yang datang daripada sumber orang asing

Produk Pelaburan Vs Takaful Investment-link.

  Kalau kita ingin mendapatkan kualiti gambar yang terbaik, kita perlu mengambil gambar dengan kamera DSLR, bukan dengan kamera telefon. Biarpun canggih mana telefon tersebut, tidak dapat menandingi 100% fungsi dan persna kamera DSLR. Begitu juga kalau kita ingin mendapat hasil pelaburan yang terbaik, kita perlu mengambil produk pelaburan sebenar, bukan produk takaful investment-link. Biar secanggih

Rancang Wang Persaraan Mengikut Capital Liquidation Dan Capital Intact

Tulisan ini di ambil dari FB Hafiz al-Ansari berkenaan cara pengiraan plan persaraan mengikut capital iquidation dan capital intact Susulan post semalam berkenaan 3 dana yang wajib setiap orang miliki, hari ini saya kongsikan cara mengira amaun persaraan yang secukupnya berdasarkan perbelanjaan bulanan semasa. Kita ambil contoh Zul, seorang penyokong Liverpool di Melaka. Saya pun

Tidak Ada Istilah “BELI” dan “JUAL” Dalam Takaful.

1. Masih ada ejen yg mempromosi medical card stand alone dari syarikat insurans konvensional yang mengatakan bahawa ia harus kerana tidak ada elemen saving. 2. Yang membezakan antara insurans dengan takaful adalah kontrak sedari awal. Kontrak insurans adalah kontrak jual beli yang menimbulkan isu syariah kerana produk yakni coverage dalam insurans tidak wujud ketika kontrak

Update Prestasi Unit Trust

Update semasa Unit trust. Ikuti perkembangan dan tips pelaburan di FB Unit Trust Terbaik Malaysia. Update Prestasi Unit Trust… Tatkala market semakin baik, prestasi unit trust juga turut sama mencatatkan prestasi yang baik. . Paparan di bawah menunjukkan prestasi semasa Year To Date (YTD Performance) sejak 1 Jan 2019. ** Adalah diingatkan bahawa pelaburan unit trust adalah

Simpan Dahulu Sebelum Melabur

Tulisan dari FB Pn Syida Dida ini menyarankan kita untuk menyimpan dahulu sebelum melabur. Simpan duit lebih penting daripada melabur. . Melabur unit amanah lebih senang daripada melabur saham. . Melabur saham paling seronok kerana pulangannya paling tinggi. . Jadi nak pilih yang mana? . Tak perlu pilih, cuba kesemuanya secara satu per satu. . Penuhkan dulu

Dialog Tabung Pendidikan

Dialog di bawah adalah berkenaan dengan tabung pendidikan. Boleh baca lebih lanjut di FB Pn Aznah Arshad. Antara Impian Dan Cita-cita: Tabung Pendidikan A: Tuan ada tabung pendidikan anak-anak? B: Ada. Tiap-tiap bulan saya simpan RM100 dalam tabung haji. A: Alhamdulillah. Tahniah. Kalau tuan teruskan usaha, pada usia anak 19 tahun, ada lebih kurang RM40k untuk

Jom Melabur dan Kongsi Keuntungan Dalam ‘Syarikat Kita’

Jom melabur dalam produk ‘syarikat aku’. Dikongsikan oleh Pn Nur Sakinah Ahmad di FB beliau. Kokokrunch Ini stok pantri ofis saya. Diborong lapan kotak sekaligus sebab harganya murah daripada biasa sempena CNY baru ni. Saya senyum tengok stok ini beratur. Alhamdulillah, ada jugak orang beli “produk syarikat” aku. (Kahkah..drama lebih acik ni. Sorry uols) Ada sesiapa nak
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com