Category: Perancangan Kewangan

Lihat Apa Kata Mereka Tentang #BMW3series

“Saya telah menulis berpuluh-puluh buku kewangan dan mengendalikan pelbagai program kewangan selama lebih 20 tahun. Malah saya juga telah membaca ratusan buku kewangan lain. Tapi yang menarik tentang e-workbook Buku Manual Wang #BMW3series ini, ia bukan untuk dibaca tapi untuk “ditulis”. Pembaca menulis sendiri buku kewangan masing-masing yang akan menjadi blueprint kewangan mereka.” Tuan Azizi Ali Mentor Wang

Apa Bezanya #eSeminarBMW Dengan #BMW3series?

#eSeminarBMW #eSeminarBMW adalah e-learning Seminar Bijak Merancang Wang #eSeminarBMW untuk belajar tentang perancangan kewangan. Manakala #BMW3series pula e-learning untuk mengambil tindakan berdasarakan modul yang disusun dalam #eSeminarBMW. Contoh mudah saya buat analogi begini. #eSeminarBMW macam kita tonton ceramah kesedaran kesihatan atau baca berkenaan cara-cara menjaga kesihatan. Kita tahu berapa berat badan yabg ideal. Kita tahu apa makanan yang sihat dan tidak. Kita

Adab Sebelum Ilmu

Saya jarang share kalau ada orang datang consult kewangan dengan saya sebab itu bukan core bisnes saya. Sebab tak ada lesen untuk kenakan caj consultation kewangan. Hahaha… Kalau open nanti, tak terlayan pula. Dah la tak boleh caj. Saya pun ingat-ingat lupa Puan ini suami isteri datang ke ofis saya. Saya terima sebab tengok kesungguhan

Persediaan Seorang Bakal Suami

Dipetik dari FB Razzaaq Ajaq PERSEDIAAN SEORANG BAKAL SUAMI Semalam Harith Faisal dah listkan 14 persediaan untuk bakal pengantin lelaki. Saya ringkaskan dan buat dalam bentuk infografik untuk orang macam saya yang suka tengok gambar. Yang single tu sangatlah wajib baca. 1. Tabung kahwin Kalau tak ada tabung kahwin, nak kahwin guna duit siapa. 2. Kos Majlis

Rezeki Disebalik PKP

Dipetik dari FB Nurul Atiqah Salim Sewaktu awal PKP dimaklumkan pada pertengahan Mac yang lalu, terus saya suarakan pada suami, “Macam mana bang sewa rumah kita? Kita bagi diskaun nak?” “Biar dulu, tengok dulu depa nak cakap macam mana.” Dah masuk April barulah K.Wan call aku maklumkan dia dan suami tak dapat gaji dah sepanjang

Apa Masalah Kasim Selamat?

Sebab zaman dia tak ada #eSeminarBMW www.SeminarBMW.com Hoho! Dipetik dari FB Hamka Kereta Mayat   Waktu P Ramlee kena kahwin paksa dengan Sabariah. Mak mertuanya yang jahat telah beri RM5000. (Tak jahat sangat, sebab masih bagi kahwin free dan bagi modal untuk mulakan hidup, fair enough bak kata orang putih) Jadi.. pada tahun 1962 wang RM5000 itu

Pernah Merancang Untuk Hasilkan Buku Fizikal

Tahukah anda, buku Bijak Merancang Wang pernah dirancang untuk diterbitkan secara fizikal dan sepatutnya dilancarkan ketika PBAKL? Siapa yang follow saya, akan perasan perkara ini. Beberapa kali saya update ke FB sebagai teaser. Gambar-gambar ini ialah sebahagian manuskrip yang hampir dicetak. Untuk makluman, projek buku fizikal BMW sebenarnya telah dirancang kira-kira 10 tahun lalu. Banyak

Buku VS Ebook

E-learning 1. Rakam video 2. Tulis ebook, proof reading, layout 3. Marketing 4. Buat sistem affilate. Auto payment. Hantar produk pun auto. 5. Kalau ada silap pada ebook, boleh edit dan hantar baru kpd pembeli. 6. Sebulan sekali, atau 2 kali : bayar komisen ejen affiliate. RISIKO: Cetak rompak Buku, boleh self-publish. 1. Tulis ebook,
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com