Category: Perancangan Kewangan

Mahasiswa Jana Pendapatan Dengan Affiliate eSeminarBMW

Mahasiswa pun boleh menjana pendapatan melalui program affilate #eSeminarBMW Asalnya untuk belajar sahaja, tapi terbuat bisnes tanpa sedar pula dan terterima komisen. Alhamdulillah. Jika ada yang nak cuba, boleh klik eSeminarBMW Paling kurang, memang dapat ilmu kewangan dalam e-learning ini. Nilai ilmu 17 tahun pengalaman saya dalam bidang kewangan. Dipetik dari FB Muhammad Mubarok ALHAMDULILLAH, Terima kasih

Beli Kereta Guna 7 Kredit Kad

Saya sedang buat kajian perkara ini. Banyak kes berlaku, kekayaan yang dimiliki oleh ahli sukan, artis, penyanyi, pelakon – tidak kekal lama. Bukan setakat di Malaysia, malah luar negara. Ada sesiapa boleh beri pandangan? Insya Allah akan diebook dalam siri BMW akan datang, upgrade kpd #eSeminarBMW eSeminarBMW sedia ada. Dipetik dari FB Kamal Zharif  Semakin banyak duit semakin

Jangan Malu Tunggang Motosikal

Kadang-kadang, yang pakai motosikal, kewangan mereka lebih stabil berbanding yang pakai kereta. Ia turut dikongsi dalam #eSeminarBMW eSeminarBMW Dipetik dari FB Razzaaq Ajaq Ibu bapa yang ada anak atau pun graduan yang baru bekerja, jom ubah pemikiran kita. 1. Jangan terapkan alasan ‘reward diri’ kena beli kereta setelah penat bersusah-payah di universiti. 2. Beli kereta tak salah,

Terharu Dengan Sikap Pembeli eSeminarBMW Ini

Sebak pula saya baca posting ini apabila melihat ada pelanggan yang begitu teliti mencatat nota daripada #eSeminarBMW sehingga dapat kesan typo yang ada. Bercampur baur perasaan saya. Sebak, terharu, seronok, bangga dan berazam untuk berikan yang lebih baik dalam edisi akan datang. InsyaAllah saya dalam proses menyiapkan pakej baru Buku Manual Wang tu | Blueprint for Money

Perancangan Kewangan Stail Jepun

Pernah dengar “Kakeibo”? Ia perancangan kewangan stail orang Jepun. Dipetik dari FB Kamal Zharif Majoriti golongan muda muflis sebab hutang kepuasan peribadi? Dalam mengurus duit gaya Jepun iaitu Kakeibo, pengaliran wang (cashflow) adalah Income – expenses. Seandainya ia baik, maka akan hasilkan surplus. Apabila menjadi negatif, benda yang perlu dibuat adalah dengan meningkatkan pendapatan. Apabila

Kesedaran Selepas Ikuti eSeminarBMW

Gigih kawan kita ni kira berapa banyak dia “tersontot” di pintu Shoppe dalam masa 2 tahun setengah. Jumlahnya hampir mencecah RM11,000! Dan kesedaran itu datang selepas mengikuti pembelajaran di #eSeminarBMW Dapatkan segera di eSeminarBMW Dipetik dari FB Safrina Othman Ada ke yang rajin nak kira berapa banyak dah duit tersontot kat shopee. Saya start terjebak ogos 2017.😂😂

Analogi Pentingnya Ilmu Pengurusan Kewangan

Wowwww!!! Siap ada simulasi dengan vidoe analogi yang saya kongsikan dalamm#eSeminarBMW Dapatkan detail di www.SeminarBMW.com Dipetik dari FB Hazrie Izwan   Analogi mudah dan ringkas tentang bertapa pentingnya ilmu pengurusan kewangan, analogi ini saya perolehi daripada pakar kewangan Afyan Mat Rawi. Moga2 perkongsian saya yang tak seberapa ini dapat membuka minda kita semua bekenaan dengan peri pentingnya

Pentingnya Cashflow

Satu lagi sharing dari peserta #SeminarBMW Dipetik dari FB Zahiruddin Juatin REVIEW #ESEMINAR BIJAK MERANCANG WANG #BMW (PART 1) Alhandulillah hari ini berkesempatan sama-sama menonton seminar Bijak Merancang Wang #BMW secara maya bersama tuan Afyan Mat Rawi. Sebelum pergi kepada isi perbincangan, saya ingin maklumkan bahawa #ESeminar ini hanya boleh ditonton melalui Grup Khas #ESeminar Bijak Merancang Wang yang mengumpulkan pembeli #Eseminar #BMW. Dalam sesi live kali ini,

Peserta Dari Jepun Join SeminarBMW

Lelaki ini berada di Jepun dan menyertai #SeminarBMW saya tadi Dipetik dari FB Kaman Zharif  Sebelum ini, saya ada menulis mengenai pengurusan kewangan di Jepun iaitu Kakeibo. Bagi yang ingin melihatnya boleh tekan link ini: di sini Kali ini menyertai seminar online mengenai pengurusan duit. Dalam seminar diberitahu bahawa dengan hanya membeli kereta, ia boleh katakan satu
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com