fbpx

Keperluan untuk memahami manfaat elaun hospital dalam polisi takaful anda

  • 11 months ago
  • 2Minutes
  • 261Words
  • 354Views

Akhir-akhir ini ramai yang berminat untuk langgan produk elaun hospital.

Mana taknya, RM99 layak untuk claim elaun hospital RM500 sehari, tak termasuk hibah dan nilai tunai.

Harga sama je walaupun klien dan berusia 50 tahun!

Respon biasa daripada prospek

– “Wah, murah betul. Polisi saya memang tak ada manfaat ni. Siap boleh cover hospital kerajaan dan swasta.”

– “Polisi saya tak ada elaun hospital ni. Boleh tak nak batalkan yang lama dan ambil yang ni?”

– “Kompeni dah medical card. Jadi cadangan asalnya nak tambah medical card utk back up kakau berhenti nanti. Tapi apabila nampak plan elaun hospital ni, tertarik pula. Confuse pula sekarang ni.”

Apabila klien berminat, selalunya kami akan review dahulu keperluan takaful dan polisi mereka.

NAMUN, perkara paling mengecewakan waktu kami buat sesi review sijil takaful ialah apabila client cakap meraka tak faham pun dengan manfaat yang ada dalam sijil mereka.

Terdetik dalam hati saya,

“Bayar sampai RM200 – RM300 sebulan, tapi boleh pula tak tahu dapat manfaat apa”

Siap ada yang cakap dah sediakan dana sampai RM1juta untuk waris, rupa-rupanya langgan medical card + waiver sahaja.

Kalau betul langgan dengan tujuan asal dan faham manfaat, tak apa. Tapi apabila dah sampai masa nak guna, rupanya tak seperti yang diharapkan.

Akhirnya, viral cerita tentang keburukan takaful, takaful menipu dan sebagainya.

Saya buka ruang untuk kawan-kawan dapatkan khidmat review sijil takaful masing-masing bersama pasukan saya.

Jarang sangat saya offer macam ni. Dulu pernah saya buat dalam satu sesi siap ada seminar lagi.

Berminat untuk tahu lebih lanjut? Sila isi borang di bawah.

Sumber dari FB Page Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Sebenarnya, selepas tawaran saya kepada PPIM untuk diskusi topik Islamic…