Kos Murah Menjadi Kaya

eSeminarBMW

Dari Fb Rahim Mashor

Kos untuk menjadi kaya murah sebenarnya.

Tak percaya?

Buat benda ni.

1. Kalau mampu beli kereta Honda City atau Toyota vios, beli lah kereta perodua myvi, bezza, viva, proton saga atau kereta di bawah kemampuan kita. Harganya lebih murah.

2. Kalau mampu jam berharga beribu, beli lah jam harga beratus harganya. Guna jam mahal belum tentu kita akan menghargai masa. Buang masa lagi ada lah. Harganya lebih murah.

3. Kalau kita mampu beli pakaian mahal yang beribu harganya, beli lah pakaian yang biasa saja. Pakaian hanya untuk menutup aurat saja. Lebih murah harganya.

4. Kalau kita mampu makan di kedai-kedai hipster yang mahal, makan lah diwarung-warung atau masak sendiri. Makan untuk hidup bukan hidup untuk makan. Lebih murah harganya.

5. Kalau kita mampu beli rumah berharga jutaan ringgit, beli lah rumah yang ratusan ribu. Bagi sewa dengan positive cashflow. Lebih murah harganya. Duit pun masyukk.

6. Lebihan wang dari hidup di bawah kemampuan masukkan dalam Tabung simpanan. Cukupkan 3 bulan gaji dulu.

7. Bila dah cukup 3 bulan gaji, baru fikir untuk melabur. Sebelum ni kita kerja untuk wang, sekarang dah tiba masanya wang bekerja untuk kita pula.

Ada lagi tak?
Kalau ada anda masukkan dalam komen nanti yer.

Nampak tak? Kos menjadi kaya lebih murah dari kos menjadi miskin.

Nampaknya sel-sel otak telah giat berhubung setelah membaca dan tengok ebook dan eseminar Tuan Afyan Mat Rawi ni.

Harga untuk pembentukkan mindset untuk jadi kaya pun murah saja. Hanya RM67 sahaja.

Beli fon mahal-mahal dengan easy payment bayar bulan-bulan jauh lebih mahal tau daripada beli ebook dan eseminar BMW ni.

Jom kita sama-sama bentuk mindset kita. Tekan link di bawah cepat-cepat. Jangan buang masa.
eSeminarBMW

Kalau setuju dengan point di atas tolong lah share yer… 😁

 

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com