fbpx

Tag: takaful

Loving Couple Policy Takaful

Pernah dengar “Loving Couple Policy” takaful? Ia bukan produk takaful, tapi konsep dalam melanggan takaful. “Loving Couple Policy” atau “Polisi Kasih Sayang”, ialah polisi takaful yang diambil sesama suami isteri dengan suami sebagai pemegang polisi isteri dan isteri sebagai pemegang polisi suami. Dengan kata lain; Polisi A : Suami sebagai pemegang polisi dan isteri sebagai

Solusi Takaful Bagi Suami Isteri

Solusi takaful suami isteri. Ini solusi dan alternatif untuk situasi dan persoalan yang saya utarakan semalam; sejauh mana hibah takaful secure. Isunya ialah, jika isteri berjaya pujuk suami yang tidak ada kesedaran takaful untuk langgan polisi takaful dan letak nama isteri sebagai penerima hibah, ada kebarangkalian; 1. Selepas beberapa lama, suami tak bayar polisi sama

Apakah Produk Takaful Yang Terbaik?

Dipetik dari FB Norajian Kamarudin Apakah produk takaful yang terbaik? Susah juga nak jawab soalan prospek ni. Adakah produk yang mahal lebih baik dari produk yang murah. Atau syarikat takaful yang lebih lama wujud, lebih baik dari syarikat yang baru. Atau syarikat antarabangsa lebih baik dari syarikat tempatan. Atau warna merah lebih baik dari warna hijau.

Semua Bilnya Ditanggung Oleh Pihak Takaful Ikhlas

Dipetik dari FB Aleya Amirul Bulan ini saya dapat khabar berita dari seorang pelanggan saya, katanya baru keluar dari wad 2 minggu yang lalu, saya terkejut!!! Sebenarnya sebab sebelum ni kalau dia masuk wad mesti akan beritahu saya, tapi kali ini tidak. Saya mengucap syukur kerana semuanya dipermudahkan urusan beliau dan semua bilnya ditanggung oleh

Orang sakit mental pun nak. Orang normal taknak ke?

Orang sakit mental pun ada kesedaran nak langgan insurans. Orang yang normal mental takkan taknak? Utk coverage RM1 juta, hanya sekitar RM290+ sebulan bagi usia 30 tahun. RM1 juta tu bukan cover hanya kematian dan lumpuh tapi cover sekali penyakit kritikal. Ya, sekali dengan CI / Critical Illness / Penyakit Kritikal. RM 1 juta cover

5 Soalan Untuk Pelanggan Hibah Takaful Atau Income Protection

  5 soalan untuk pelanggan hibah takaful atau income protection. Persoalan nombor 5 selalunya kaum kaum wanita persoalkan. Anda pencarum polisi hibah takaful atau income protection takaful? Pernah kan anda terfikir soalan-soalan berikut? Apakah jaminan waris yang anda namakan sebagai penerima hibah atau penama melaksanakan hasrat anda? Bagaimana sekiranya berlaku kematian serentak kpd anda suami

Batal Takaful Sebab Nak Ambil ASB Loan?

Batal takaful sebab nak ambil ASB loan? Seorang rakan konsultan menerima satu mesej dari prospek dan kongsikan kepada saya; “Suami pernah ambil takaful / hibah Prudential dalam RM200+ sebulan tapi dah berenti. Sebabnya nak ambil ASB loan (and ASB loan dah ada hibah)” Respon saya; “Perbandingan yg tak tepat utk membandingkan ASB Loan dengan takaful

Kerjaya Kewangan antara Kerjaya Yang Menawarkan Pendapatan Yang Tinggi

Tidak dapat dinafikan, peluang kerjaya dalam bidang kewangan merupakan antara kerjaya yg menawarkan pendapatan yg tinggi. Setiap tahun, statistik penyertaan ke dalam bidang ini sungguh memberangsangkan. Memang ada yg sudah menjadi jutawan dalam masa singkat apabila menyertai bidang ini terutama yg menyertai dalam bidang jualan seperti ejen takaful, ejen insurans, ejen unit trust dan lain-lain.

Takaful Medical Card vs Takaful Penyakit Kritikal

Apa yang anda faham mengenai Takaful Medical Card dengan Takaful Penyakit Kritikal. Kedua-duanya adalah saling lengkap-melengkapi antara satu sama lain, dengan fungsi berbeza-beza. Takaful medical card atau kad perubatan fungsinya adalah untuk membantu membayar kos perubatan apabila dimasukkan ke dalam hospital. Manakala takaful penyakit kritikal pula adalah untuk memberi TUNAI apabila ditimpa musibah penyakit kritikal.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com