fbpx

Tag: takaful ikhlas

Lagi kes misleading dan misselling ejen mempromosi takaful sebagai pelaburan

Saya yakin ramai rakan-rakan industri akan kecam apabila saya tulis macam ni. Tempoh hari saya tulis sedikit isu darkside dalam industri takaful pun ramai yang sentap. Masih ramai ejen takaful yang buat perangai macam ini. Mempromosikan takaful sebagai produk pelaburan. Rujuk aduan daripada seorang pengguna di Group FB Peguam dan Pengguna Malaysia ini: “Assalamualaikum. Saya

Hobi mengumpul quotation takaful

Dalam sesi weekly activity review, seorang rakan ejen berkongsi tentang prospeknya yang ingin melanggan takaful untuk suaminya dan mengumpul beberapa quotation sebelum menghubungi beliau. Memang biasa prospek takaful akan survey dan dapatkan quotation daripada beberapa ejen sebelum buat keputusan. Tapi kali ini lain macam sedikit. Prospek tersebut mengumpul quotation lebih daripada 10 orang ejen dengan

Manfaat comprehensive personal accident: Perlindungan luas bagi kemalangan peribadi

Dalam video saya di Tiktok, ada yang tanya: “klau eksiden dkt diri patah² tangan dn kaki boleh claim ke klau hibah?” “Boleh tambah manfaat comprehensive accident” Untuk makluman, polisi biasa jarang ada manfaat comprehensive accident. Manfaat Comprehensive Personal Accident ini bukan sahaja cover Malah juga cover Tadi saya cek satu quotation utk peserta umur 30

Bekerja dari rumah dengan INFAQ Consultancy: Jana pendapatan sebagai ejen takaful hanya dengan handphone

Betul, pakai handphone sahaja pun dah boleh jadi ejen takaful bersama INFAQ Consultancy Tak perlu beli Ipad pun. Handphone yang ada di tangan boleh guna. Start daripada marketing, consultation dan closing. Boleh jana income daripada ratus-ratus hingga ke ribu-ribu. Dan yang paling best, boleh buat secara part time daripada rumah. Sertai kami sebagai konsultan kewangan.

Takaful Rahmah 3.33 sahaja sehari

Takaful RAHMAH. 3.33 sahaja sehari. Inilah juadah yang bakal anda nikmati: Manfaat Kematian : 100,000 Manfaat Hilang Upaya Menyeluruh : 100,000 Manfaat Penyakit Kritikal : 100,000 Manfaat Elaun Hospital : R100 sehari Manfaat Takaful Percuma jika ditimpa sakit kritikal / lumpuh Manfaat Cash Value Amacam? On tak on? Sumber dari FB Page Afyan Mat Rawi

Mengapa ada yang sentap selepas saya post mengenai memahami takaful untuk perlindungan?

Tiba-tiba ada orang sentap selepas saya post tentang memahami takaful untuk perlindungan, bukan pelaburan. Saya post di Telegram Channel Telegram t.me/AfyanIFP dan ia mempunyai group tertutup untuk discusion secara matang. Siapa kenal ejen AIA yang menggunakan nama Haqimi ini? Saya offer beliau muncul kan diri dan komen di sini. Group itu saya buat khas untuk

Alhamdulillah, INFAQ Consultancy terima penghargaan untuk tahun 2021 –  Mövenpick Hotel and Convention Centre KLIA

Million Ringgit Agency 2nd Runner Up Group Agency Manager 1st Runner Up Direct Unit Alhamdulillah, syukur kepada Allah Yang Maha Pemberi atas kurniaan ini. Terima kasih tak terhingga kepada isteri dan anak-anak yang banyak berkorban sepanjang perjuangan ini. Juga tak lupa kepada Abah Mama yang banyak mendoakan anakanda. Dan yang paling banyak bekerja keras rakan-rakan

6 Sebab utama bina kerjaya perunding kewangan bersama INFAQ Consultancy.

“Okay ke kerjaya dalam industri takaful ni? Sudah lah tiada gaji tetap, income turun naik. Risaulah.” Ya, tiada gaji tetap utk perunding takaful. Yang ada hanya komisen berterusan. Selagi pelanggan membayar sumbangan bulanan, selagi itu komisen berjalan. Tahukah anda, semasa negara kita terkesan oleh kerana PKP semasa wabak Covid19 tahu lalu, bisnes takaful adalah antara