fbpx

Saya tak pernah kata QM scam

  • 10 months ago
  • 1Minute
  • 164Words
  • 135Views

Buat ke sekian kalinya saya jawab isu ini. Saya tak pernah mengatakan bahawa QM scam.

Rakan-rakan QM tak perlu trigger dengan tulisan-tulisan saya.

Fokus je pada apa yg saya tulis. Saya tak pernah pun kata QM ni scam.

Respon macam ni sama saya terima apabila saya dedahkan kes misleading ejen takaful, ejen unit trust, ejen private mandate, ejen ASBF

Jika takaful, unit trust, ASBF, private mandate – Kes misleading mudah je nak ajukan kpd pihak autoriti. Selalunya ia takkan lama dan akan diambil tindakan oleh SC dan BNM

Tapi emas ni di luar bidang kuasa BNM, SC. Jadi autoriti pun tak boleh nak ambil tindakan selagi mana kompeni pun buat tak kisah.

Sebelum QM popular beberapa tahun ke belakangan ini pun banyak kali saya dedahkan misleading dan dakwaan pelik ejen-ejen emas seperti dakwaan emas kalis inflasi, harga emas sentiasa naik, melabur emas takkan rugi, emas matawang Islam, emas penyelamat ekonomi, tukar wang kertas kepada emas dan seumpamanya.

Sumber dari FB Page Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Mohon bantuan rakan-rakan QM jawab soalan mudah saya: Konsep "GCA…