Belajar Strategi Bangunkan Youtube

Image may contain: 1 person

Ini Channel YouTube kawan saya, Sdra Arif Muazzim Abdul Rahman yang baru dibangunkan setahun setengah yang lepas tapi berjaya kumpul followers 60k lebih!

Video paling top, dalam masa setahun dah dapat 8.5 juta view!!!!! Facebook dia tak la banyak sangat followers macam FB saya. Hahahah. Tapi bab YouTube, saya surender angkat bendera putih. Walaupun Channel YouTube saya lagi awal dibangunkan. Adeh..

Tapi sebab tak ada strategi dan tak tahu cara, maka YouTube saya belum berjaya untuk monetize.

Saya tengok beliau, simple je. Yang banyak view, ta banyak gambar dan visual pun.

Yang penting, dia berjaya monetize Channel beliau dan katanya semasa musim PKP, view makin ramai. Contentnya evegreen. Bermakna tak ikut musim.

Yang bestnya, dia buat ebook pengalaman mahal beliau. Sengatan saya, ini kali pertama YouTuber bukukan dalam bentuk ebook ilmu membangunkan YouTube.

2 minggu lepas saya dah baca, memang berassaap!

Sangat teknikal, A, B, C sampai X, Y, Z dia ceritakan dari sekecil-kecil teknikal untuk bangunkan channel, rakam video, upload vidoe, tajuk, description, SEO, hinggalah akhir sekali nak monetize dan kutip duit.

Siapa nak belajar?

Klik di sini

Mudahnya Menjadi YouTuber, oleh Sdra AMAR yg juga seorang YouTuber yg menjana income dari YouTube.

Dia tulis apa yg dah dia praktis.

 

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com